Komma igång med G Suite for Education.

Den här artikeln riktar sig till grund- och gymnasieskolor. Om du bedriver hemundervisning läser du Kom igång med G Suite for Education för hemundervisning i stället.

Med G Suite for Education får ideella grund- och gymnasieskolor samt institutioner för högre utbildning och hemundervisning tillgång till en uppsättning molnbaserade verktyg. Bland verktygen och tjänsterna finns meddelande- och samarbetsappar som Gmail, Google Drive och Kalender, Classroom med flera.

Om skolan behöver avancerade IT-funktioner kan G Suite Enterprise for Education vara något för er. Den utgåvan har ytterligare företagsfunktioner, till exempel avancerade administratörsinställningar och förstärkta analysverktyg.

Är min organisation berättigad att använda G Suite for Education?

En utbildningsinstitution är berättigad att använda G Suite for Education om vissa villkor är uppfyllda.

Grund- och gymnasieskolor måste

• ha verifierad status som icke-vinstdrivande
  • vara en statligt erkänd, formellt ackrediterad institution som ger nationellt eller internationellt godkända certifieringar på grundskole- eller gymnasienivå eller på högre nivå.

En fullständig lista över villkoren finns i Kvalifikationer för G Suite for Education.

Registreringsprocess för grund- och gymnasieskolor eller högskolor

När du har skickat in förfrågan och verifierat er domän kontrollerar vi om organisationen uppfyller villkoren. En begäran om godkännande behandlas normalt inom 14 arbetsdagar.

Steg 1: Begär godkännande för G Suite for Education

Du blir godkänd för G Suite for Education genom att registrera dig eller genom att uppgradera en befintlig Google Workspace-prenumeration.

Uppgradera din prenumeration på Google Workspace

1. Logga in på ditt Google Workspace-administratörskonto.
  2. Öppna uppgraderingsformuläret.
  3. Fyll i formuläret och klicka på Skicka.

Registrera dig för G Suite for Education

1. Öppna registreringssidan för G Suite for Education.
  2. Fyll i formuläret.
  3. Läs igenom villkoren i G Suite for Education – samtycke för skolor och klicka på Godkänn och fortsätt.
  4. Läs igenom avtalet för G Suite for Education och G Suite for Nonprofits och klicka på Godkänn och skapa konto.

När du har registrerat dig omdirigeras du till Google Administratörskonsol, där du kan verifiera att du äger domänen (om du har registrerat en befintlig domän) och fortsätta med konfigureringen av tjänster för användarna.

Steg 2: Verifiera att domänen tillhör dig

Du kan hoppa över det här steget om du köpte domänen när du registrerade dig för Google Workspace eller om du redan har verifierat domänen hos Google.

Om du registrerar dig för G Suite for Education med en domän som du redan äger måste du verifiera domänen innan vi kan granska din ansökan. Denna verifieringsprocess säkerställer att ingen annan använder din domän för Google-tjänster utan ditt tillstånd eller skickar e-post som verkar komma från din skola.

1. verifiera att du äger din domän Mer information finns i Anslut din domän till Google Workspace.
  2. Samla in de handlingar som krävs för nästa steg i godkännandeproceduren. Styrk utbildningsinstitutionens behörighet genom att uppge följande information:
    • Utbildningsinstitutionens officiella webbplats.
    • En skannad kopia av institutionens officiella ackrediteringsdokument med uppgift om status som utbildningsinstans.
    • Intyg på institutionens status som ideell organisation:
      • Sökande i USA – en skannad kopia av arbetsgivarnummer/federalt organisationsnummer eller intyg på skattebefriad status enligt avsnitt 501(c)3.
      • Sökande utanför USA – en skannad kopia av en officiell handling som anger status som ideell organisation.
    • Ditt namn, din kontaktadress via e-post (utan koppling till Google Workspace-kontot) och din befattning, roll eller anknytning till utbildningsinstitutionen.

Efter godkännandet: Lägg till användare och konfigurera organisationen

När du har fått godkännande för G Suite for Education kan du lägga till användare på domänen, ställa in appar och få tillgång till avancerade funktioner, till exempel e-postmigrering.

Relaterade ämnen