Återställa ett avstängt Gmail-konto

Den här sidan är för personer som hanterar e-postkonton för ett företag, en skola eller annan grupp. Om du vill återställa ditt konto i gmail.com läser du om inaktiverade konton.

Om Google stänger av en användares Gmail-konto för brott mot Googles e-postpolicyer kan du kanske återställa e-posttjänsten. Om du vill göra detta måste du logga in på Googles administratörskonsol som G Suite-administratör.

Medan användarens konto är avstängt kan han eller hon inte skicka eller ta emot e-post. Det går dock att fortsätta använda Drive, Kalender och andra tjänster från Google.

Du kan inte återställa ett Gmail-konto om ...

Återställa ett avstängt Gmail-konto

Så här återställer du ett Gmail-konto som Google har stängt av. Om du vill återställa ett konto som en G Suite-administratör har stängt av läser du Återställa ett avstängt konto.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Användare på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs Söka efter ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Klicka på användarens namn för att öppna kontosidan.

Högst upp till vänster står varför användarens Gmail-konto är avstängt.

5. (Valfritt) I artikeln Bandbreddsgränser för konton kan du läsa mer om hur användaren kan undvika att överskrida bandbreddsgränserna i framtiden.

6. Klicka på Återställ Gmail uppe till höger. Om återställningsalternativet inte är tillgängligt måste du vänta upp till 24 timmar innan gränserna återställs automatiskt. Under den här perioden kan användaren fortfarande använda andra tjänster från Google.
  7. Bekräfta valet genom att klicka på Återställ.

Användarens Gmail-konto aktiveras inom 15 minuter och sedan kan de logga in och få tillgång till sin e-post.

Gräns på fem gånger per år

Du kan bara återställa samma Gmail-konto fem gånger per kalenderår. Om ett konto stängs av oftare än så kan ingen återställa det. Inte heller Googles support. Du måste vänta 24 timmar innan kontot återaktiveras automatiskt.

Hjälp en användare att undvika få sitt konto avstängt genom att visa honom/henne Googles e-postpolicyer.