Synkroniseringsgränser för Gmail

Är du utelåst från kontot? Som administratör kan du titta i användarlistan på Googles administratörskonsol för att hitta information om vilka gränser som nåtts och när åtkomsten kommer att återställas. I vissa fall kan du återställa Gmail-avstängningen.

Google Workspace begränsar mängden bandbredd för synkronisering av konton. Om du överskrider dessa gränser genom synkronisering kan du ett konto tillfälligt stängas av. Se bandbreddsgränser för konton.
Bandbreddsgränsen för synkronisering kan nås med någon av dessa klienter:
Åtgärderna för klienter och tjänster som använder IMAP, till exempel Mozilla Thunderbird och Apple Mail, räknas inte mot gränsen för synkronisering av bandbredd. Det finns separata bandbreddsgränser för klienter och tjänster som använder IMAP.
Orsaker

Migreringar eller massåtgärder med synkroniseringsklienter

• Undvik stora kopiera/klistra in- eller dra/släpp-åtgärder i din e-postklient.
  • Om du migrerar använder du migreringsalternativ som stöds och undviker att använda dra och släpp eller kopiera och klistra in i Google Workspace Sync för Microsoft Outlook för att ladda upp meddelanden. Testa att använda den integrerade importfunktionen i Google Workspace Sync. Det här alternativet är viktigt om du överskrider gränsen för uppladdning av bandbredd via synkronisering.
  • Undvik manuell omsynkronisering av klienten, särskilt när du använder Google Workspace Sync. Det kan medföra att hela postlådan hämtas i onödan igen, istället för att enbart de senaste ändringarna synkroniseras.
  • För Google Workspace kan du prova att minska storleken på den lokala postlådan.
  • Undvik att göra en fullständig GWSMO-synkronisering flera gånger inom en månad.
  • Undvik att återskapa en användarprofil flera gånger under samma månad.

Kontinuerliga försök

Vissa e-postklienter kan testa misslyckade åtgärder upprepade gånger tills de förbrukat kontots bandbreddstillägg. Försäkra dig om de inte försöka utföra några väntande åtgärder på nytt genom att försöka återskapa profilen eller synkroniseringsrelationen på alla synkroniseringsklienter. Om du har överskridit bandbreddsgränsen för uppladdning via synkronisering testar du följande steg:
  • Sök efter meddelanden som kan ha fastnat i utkorgen i någon av synkroniseringsklienterna. Meddelanden som avvisats i Gmail på grund av blockerade bilagor eller bilagans storlek kan finnas kvar i utkorgen och uppladdningen av dem misslyckas upprepade gånger, vilket gör att bandbredd förbrukas kontinuerligt.
  • Vissa nätverksproblem kan förhindra att klienter laddar upp meddelanden och uppmana dem att försöka upprepade gånger. Kontrollera att nätverksanslutningen är stabil, till exempel genom att växla mellan mobiladata och Wi-Fi.
  • Utkast med bilagor kan förbruka stora mängder bandbredd eftersom de uppdateras när utkastet sparas. Undvik onödiga och överflödiga utkast.
Rekommendationer

Hantera synkroniseringsklienter

Om du har flera klienter hämtas varje meddelande flera gånger, vilket ökar bandbreddsförbrukningen exponentiellt. Så här hanterar du dina synkroniseringsklienter:

• Ta bort eller inaktivera oanvända synkroniseringsklienter och stäng klienter när de inte används.
  • Ändringar som görs på en klient eller i webbgränssnittet synkroniseras med alla klienter. Undvik därför att göra stora ändringar om du har flera synkroniseringsklienter. Eller minska antalet klienter som används.

Sök efter oönskade synkroniseringsklienter

Ibland kan en användare eller administratör skapa en synkroniseringsklient och sluta använda den utan att inaktivera den. Testa någon av följande metoder för att kontrollera synkroniseringsklienter:

• Om så är fallet navigerar du till auktoriseringssidan för Google-konton och återkallar oönskade objekt under Anslutna webbplatser, appar och tjänster och Applikationsspecifika lösenord.

• Ändra Google Workspace-lösenordet så att alla synkroniseringsklienter som konfigurerats med detta lösenord kan inte komma åt konto längre. Aktivera sedan önskade klienter en efter en, med några timmars mellanrum, så att felaktiga klienter kan identifieras.

Använd en alternativ metod

Som en lösning medan synkroniseringen är låst kan du använda webbgränssnittet eller IMAP medan du undersöker synkroniseringsproblem. Du kan även göra detta permanent för att minimera synkroniseringsanvändningen.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.