Een groep een extra adres (alias) geven

Als Groepen-beheerder kunt u alternatieve e-mailadressen, ook wel e-mailaliassen genoemd, toevoegen aan de groepen van uw organisatie. Als u bijvoorbeeld het groepsmailadres support@uw-domein.com heeft, kunt u help@uw-domein.com toevoegen als e-mailalias voor de groep. Berichten die naar een van beide adressen worden gestuurd, worden ontvangen in dezelfde groep. Als uw organisatie meerdere domeinen heeft, kunt u een alias met een ander domein toevoegen aan de groep.

Opmerking: Momenteel kunt u niet zoeken naar groepen met de alias.

E-mailaliassen voor groepen toevoegen of verwijderen

U kunt maximaal 30 e-mailaliassen toevoegen aan elke groep.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGroepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik in het gedeelte Groepsgegevens op Aliassen.
  5. Plaats de muisaanwijzer op het gedeelte Aliassen en klik op Bewerken .
  6. Ga als volgt te werk om een alias toe te voegen:
    1. Voer in het veld Aliasmailadres groep een nieuw adres in. Als uw organisatie meerdere domeinen heeft, selecteert u een domein in de lijst.

Hieronder ziet u welke gereserveerde woorden u niet kunt gebruiken als e-mailaliasadres.

2. Klik op Alias toevoegen.
  7. Als u een alias wilt verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer op een alias en klikt u op Verwijderen .
Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Gereserveerde woorden

U kunt de volgende woorden niet gebruiken in e-mailaliasadressen van groepen die u maakt zoals hierboven beschreven:

• abuse
  • admin
  • administrator
  • hostmaster
  • majordomo
  • postmaster
  • root
  • ssl-admin
  • webmaster