Groepen beheren

E-mailaliassen voor groepen toevoegen of verwijderen

Als beheerder kunt u een alternatief e-mailadres, ook wel e-mailalias genoemd, toevoegen aan de groepen van uw organisatie. Als u bijvoorbeeld het groepsmailadres ondersteuning@uw-domein.com gebruikt, kunt u help@uw-domein.com toevoegen als e-mailalias voor de groep om er zeker van te zijn dat vragen van klanten op het juiste adres terechtkomen. Als uw organisatie meerdere domeinen heeft, kunt u een alias met een ander domein toevoegen aan de groep.

Opmerking: Momenteel kunt u niet zoeken naar groepen met de alias.

Een alias toevoegen aan een groep

U kunt maximaal dertig e-mailaliassen toevoegen aan elke groep.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Groepen.

Als u 'Groepen' niet ziet op de homepage, klikt u onderaan op Meer functies.

3. Klik op de naam van de groep en vervolgens Groepsgegevens.
  4. Plaats de muisaanwijzer op het gedeelte Aliassen en klik op Bewerken Bewerken.
  5. Voer in het veld Aliasmailadres groep een nieuw adres in. Als uw organisatie meerdere domeinen heeft, selecteert u een domein in de lijst.
  6. Klik op Alias ​​toevoegen en vervolgens Opslaan

Het kan 24 uur duren voordat de groep e-mails ontvangt die naar een nieuwe alias zijn verzonden.

Een alias van een groep verwijderen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Groepen.

Als u 'Groepen' niet ziet op de homepage, klikt u onderaan op Meer functies.

3. Klik op de naam van de groep en vervolgens Groepsgegevens.
  4. Plaats de muisaanwijzer op het gedeelte Aliassen en klik op Bewerken Bewerken.
  5. Plaats de muisaanwijzer op de alias die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen Verwijderen en vervolgens Opslaan.