E-mailaliassen voor groepen toevoegen of verwijderen

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen. " "

Als Groepen-beheerder kunt u alternatieve e-mailadressen, ook wel e-mailaliassen genoemd, toevoegen aan de groepen van uw organisatie. Als u bijvoorbeeld het groepsmailadres support@uw-domein.com gebruikt, kunt u help@uw-domein.com toevoegen als e-mailalias voor de groep om er zeker van te zijn dat vragen van klanten op het juiste adres terechtkomen. Als uw organisatie meerdere domeinen heeft, kunt u een alias met een ander domein toevoegen aan de groep.

Opmerking: Momenteel kunt u niet zoeken naar groepen met de alias.

U kunt maximaal dertig e-mailaliassen toevoegen aan elke groep.

E-mailaliassen voor groepen toevoegen of verwijderen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Groepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik in het gedeelte Groepsgegevens op Aliassen.
  5. Plaats de muisaanwijzer op het gedeelte Aliassen en klik op Bewerken "".
  6. Ga als volgt te werk om een alias toe te voegen:
    1. Voer in het veld Aliasmailadres groep een nieuw adres in. Als uw organisatie meerdere domeinen heeft, selecteert u een domein in de lijst.
    2. Klik op Alias toevoegen.
  7. Als u een alias wilt verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer op een alias en klikt u op Verwijderen "".

Het kan 24 uur duren voordat de groep e-mails ontvangt die naar een nieuwe alias zijn gestuurd.