Beëindiging Google Sync

Sinds 30 januari 2013 kunt u Google Sync niet meer instellen op nieuwe apparaten. Bestaande Google Sync-verbindingen blijven werken en Google Sync wordt nog steeds volledig ondersteund voor gebruikers van G Suite, Cloud Identity, Drive for Work, Government en Education.

Daarnaast worden drie andere verouderde synchronisatieservices ook beëindigd. Deze worden voor niemand meer ondersteund door Google: Google Calendar Sync, Google Sync voor Nokia S60 en SyncML

Veelgestelde vragen: beëindiging Google Sync

Wat is Google Sync?

Google Sync was ontworpen om toegang te krijgen tot Gmail, Google Agenda en Contacten via het Microsoft® Exchange ActiveSync®-protocol. Omdat onlangs CardDAV is gelanceerd, biedt Google nu vergelijkbare toegang via IMAP, CalDAV en CardDAV.

Wat moet ik doen als ik Google Sync al gebruik?

Niets. Bestaande gebruikers kunnen Google Sync op hun huidige apparaten blijven gebruiken.

Kan ik Google Sync instellen op een nieuw apparaat?

• Wel als u een betalende G Suite-gebruiker bent.
  • Niet als u geen betalende G Suite-gebruiker bent.

Wat zijn de alternatieven voor Google Sync?

iPhone- en iPad-gebruikers bekijken Gmail, Agenda en Contacten synchroniseren.

Andere gebruikers bekijken onze synchronisatiewebsite voor instructies. U kunt ook de provider of fabrikant van uw apparaat vragen hoe u Gmail, Google Agenda en Contacten kunt synchroniseren.

Wat gebeurt er als ik Google Sync na 30 januari 2013 blijf gebruiken?

De service blijft werken voor bestaande Google Sync-apparaten. Voor klanten van G Suite, Education en Government blijft Google Sync werken, blijft ondersteuning beschikbaar en kunnen nieuwe apparaten worden aangemeld.

Veelgestelde vragen: beëindiging Google Calendar Sync, Google Sync voor Nokia S60 en SyncML

Drie andere verouderde synchronisatieservices worden ook beëindigd. Deze worden voor niemand meer ondersteund door Google: Google Calendar Sync, Google Sync voor Nokia S60 en SyncML

Op wie is dit van toepassing?

• Google Agenda Sync: de Google Calendar Sync-app wordt voor niemand meer ondersteund.
  • Google Sync voor Nokia S60: Google Sync voor Nokia S60 wordt voor niemand meer ondersteund.
  • SyncML: SyncML wordt voor niemand meer ondersteund.

Wat zijn de alternatieven voor Google Calendar Sync?

Klanten met G Suite, Education en Government kunnen agenda's synchroniseren met G Suite Sync for Microsoft Outlook.

Wat zijn de alternatieven voor Google Sync voor Nokia S60 en SyncML?

Als u SyncML gebruikt, raden we u aan uw contacten te downloaden en SyncML te verwijderen. Bekijk vervolgens voor beide apps de ondersteuningssite van Nokia voor het beste alternatief voor uw telefoon.