Felsöka TXT-poster

När du har lagt till en TXT-post i domänens DNS-inställningar kan du kontrollera status för ändringen genom att kontrollera vilka TXT-poster som gäller för närvarande på domänen. Gör detta genom att antingen använda en tredje parts webbtjänst eller köra DNS-förfrågningar från datorn.

Innan du felsöker TXT-poster:

Tänk på att det kan ta upp till 72 timmar för DNS-ändringar att verkställas, beroende på postens TTL-värde när du gjorde ändringen. Vad är TTL?

Om du köpte en domän från en Google-partner när du registrerade dig för ditt Google Cloud-konto behöver du inte lägga till en TXT-post för att verifiera att du äger domänen (eftersom vi redan vet att du gör det).

Sök efter TXT-poster med en kostnadsfri webbtjänst
  1. Ange domännamnet i sökverktyget för lediga DNS-poster på följande webbplats:

https://toolbox.googleapps.com/apps/dig/

Om du enbart vill söka efter TXT-poster anger du txt före domännamnet, så här:
    txt: example.com

Visa resultaten för en domän som redan konfigurerats för användning med Google-tjänsten genom att ange: solarmora.com

2. Skicka formuläret.

3. Bekräfta resultaten. Beroende på syftet ska värdena som returneras matcha dem på sidan TXT-postvärden, exempelvis:
    Domän Typ Klass TTL Svar
    mail.solarmora.com. TXT IN 30 min google-site-verification=J2T1DtdmI26z0uBqV4zkTvp3JfJCln
Kör nslookup på datorn

Programmet nslookup levereras med de flesta operativsystem och kan användas för att sök efter information om namnservrar via kommandoraden i Windows, Mac eller Linux.

1. Om du vill öppna kommandotolken i Windows klickar du på Start > Kör, skriver cmd och trycker på Retur.
    Starta terminalen på Mac eller Linux.

2. Ange följande kommando:
    nslookup -q=txt example.com

3. Tolka utdata som vi gör i exemplet:
    nslookup -q=txt solarmora.com

Returnerar:

Server:    8.8.8.8
    Address:    8.8.8.8#53
     Non-authoritative answer:
    solarmora.com    text = "google-site-verification=J2T1DtdmI26z0uBqV4zkTvp3JfJCln"

solarmora.com    text = "v=spf1 include:_spf.google.com ~all"

Den relevanta delen av dessa utdata kommer efter de första två raderna. Mer specifikt anger detta att solarmora.com har två textposter. En av dessa textposter har värdet ”google-site-verification=J2T1DtdmI26z0uBqV4zkTvp3JfJCln”, som kan vara en sträng för verifiering av domänägarskap. Den andra textposten har värdet "v=spf1 include:_spf.google.com ~all" som används för att skapa en SPF-post i Google Workspace.

4. Du kan kontrollera de två första raderna i utdata för nslookup och säkerställa att IP-adressen som visas (i det här fallet 8.8.8.8) representerar den namnserver du vill använda. Du kan ha konfigurerat en annan namnserver beroende på din ISP eller anpassade konfiguration. Du kan också välja att lägga till 8.8.8.8 i kommandot nslookup för att använda tjänsten Google Public DNS-upplösning:
    nslookup -q=txt solarmora.com 8.8.8.8

Ändra posten i fältet Värdnamn

Om din TXT-post är korrekt testar du att ändra din post i fältet Värdnamn för TXT-posten.
  1. Öppna DNS-poster som lagrats hos domänvärden om du vill redigera verifieringsposten.
  2. I fältet Värdnamn (som även kallas Värd, Namn eller Värdpost) anger du ditt domännamn, vilket ser ut som domainname.com.
  3. Spara posten och vänta upp till 72 timmar för att se om din domän är verifierad av Google.