TXT-recordwaarden

Als u een TXT-record toevoegt aan de DNS-instellingen van uw domein, vult u specifieke waarden in, afhankelijk van waarvoor u de TXT-record gaat gebruiken. Hieronder staan de waarden die u moet invoeren als u TXT-records configureert voor verschillende toepassingen in Google-services.

U vult deze waarden in bij uw domeinhost, niet in de Google Beheerdersconsole. Sommige hosts gebruiken andere labels voor de velden Naam en Waarde.

Opmerking: Time to Live (TTL) is het aantal seconden voordat aanvullende wijzigingen aan de TXT-record in werking treden. Deze waarde is 3600 voor alle TXT-records. Meer informatie

Gebruiksvoorbeeld Naam/Host/Alias Recordtype Waarde/Antwoord/Bestemming
Domeinverificatie

Leeg of @

TXT

De unieke beveiligingstoken uit de verificatie-instructies in de Google Beheerdersconsole.

De token is een reeks van 68 tekens, die begint met google-site-verification=, gevolgd door nog 43 tekens.

Voorbeeld:

google-site-verification=
rXOxyZounnZasA8Z7oaD3c14JdjS9aKSWvsR1EbUSIQ

Subdomeinverificatie De naam van uw subdomein.
Als uw subdomein sub.domein.com is, schrijft u 'sub' in het veld Host.
TXT

De unieke beveiligingstoken uit de verificatie-instructies in de Beheerdersconsole.

De token is een reeks van 68 tekens, die begint met google-site-verification=, gevolgd door nog 43 tekens.

Voorbeeld:

google-site-verification=
rXOxyZounnZasA8Z7oaD3c14JdjS9aKSWvsR1EbUSIQ

SPF-record Leeg of @ TXT

De e-mailservers van Google autoriseren:

v=spf1 include:_spf.google.com ~all

Als u nog een e-mailserver wilt autoriseren, voegt u het IP-adres van de server toe net voor het argument ~all, met de indeling ip4:adres of ip6:adres. (Zie E-mailspoofing voorkomen met SPF-records voor meer informatie over de SPF-indeling.)

DKIM-ondertekening Tekst uit het veld 'Naam DNS-host (naam TXT-record)' in de Google Beheerdersconsole TXT Tekst uit het veld 'Waarde TXT-record' in de Beheerdersconsole.
DMARC-verificatie _dmarc TXT v=DMARC1; p=quarantine\; pct=100\; rua=mailto:postmaster@uw_domein.com

Toestaan dat ontvangers van derden berichten kunnen controleren, in de quarantaine kunnen plaatsen of kunnen weigeren als deze van uw_domein.com afkomstig lijken te zijn maar niet door de DMARC-controles komen. Vervang uw_domein.com door uw eigen domeinnaam. Er wordt een dagelijks verzamelrapport gestuurd naar postmaster@uw_domein.com (geef hier een geldig e-mailadres op om rapporten voor uw domein te ontvangen).
TLS-rapportage _smtp._tls TXT Naam TXT-record: Vul het volgende in het eerste veld in, onder DNS-hostnaam:
_smtp._tls.domein.com

Waarde TXT-record: Vul het volgende in het tweede veld in:
v=TLSRPTv1; rua=mailto:tlsrpt@domein.com

rua: Het e-mailadres dat u heeft gemaakt om rapporten op te ontvangen. Als u rapporten wilt ontvangen op meerdere e-mailadressen, scheidt u ze met komma's:
v=TLSRPTv1; rua=mailto:tlsrpt@domein.com,mailto:mts-sts@domein.com

Opmerking: De syntaxis voor de bezorgingsoptie voor het HTTPS-rapport wordt beschreven in Report using HTTPS (RFC 8460) (Rapporteren met HTTPS (RFC 8460)).
MTA-STS-rapporten _mta-sts TXT Naam TXT-record: Vul het volgende in het eerste veld in, onder DNS-hostnaam:
_mta-sts.domein.com

Waarde TXT-record: Vul het volgende in het tweede veld in:
v=STSv1; id=20190425085700

id: Moet bestaan uit 1-32 alfanumerieke tekens. De ID geeft bij externe servers aan dat uw domein MTA-STS ondersteunt.

U moet de ID updaten naar een nieuwe, unieke waarde elke keer dat u uw MTA-STS-beleid wijzigt.