Over TXT-records

TXT-records zijn een type Domain Name System-records (DNS) in tekstindeling die informatie over uw domein bevatten. TXT-records bevatten ook informatie waarmee externe netwerkservers en -services uitgaande e-mails van uw domein kunnen verwerken. Google en Gmail gebruiken DNS TXT-records om het eigendom van een domein te verifiëren, te zorgen voor e-mailbeveiliging en om spam en phishing te voorkomen.

TXT-records gebruiken om domeineigendom te verifiëren

Wanneer u uw Google Workspace of Google Cloud-account instelt, krijgt u van Google een TXT-record die u moet toevoegen aan uw domeininstellingen. Als Google detecteert dat u de TXT-record heeft toegevoegd, is uw domeineigendom bevestigd. Zie Uw domein beveiligen met een TXT-record voor meer informatie.

Opmerking: Als u uw domein heeft gekocht toen u zich aanmeldde voor Google Workspace, hoeft u uw domeineigendom niet te bevestigen.

TXT-records gebruiken om e-mailbeveiliging te garanderen

Gebruik DNS TXT-records met Google Workspace om phishing, spammen en andere schadelijke activiteit te voorkomen:

• SPF-records zorgen dat uw domein niet kan worden gebruikt om er spam mee te verzenden.
  • Ondertekening met DKIM gebruikt versleuteling om de content van e-mails te beveiligen.
  • Met DMARC-verificatie kunt u berichten beheren die zijn gecontroleerd door SPF en DKIM.
  • MTA-STS verhoogt de beveiliging voor SMTP-verbindingen wanneer zowel de verzendende als de ontvangende server dit standaard gebruiken.
  • Met BIMI kunt u een geverifieerde merkafbeelding, zoals een logo, toevoegen aan berichten die zijn geverifieerd met DMARC.

TXT-records toevoegen bij uw domeinprovider

U moet inloggen bij uw domeinhost om een TXT-record toe te voegen. Uw domeinhost is meestal het bedrijf waar u uw domeinnaam heeft aangeschaft. Als u niet zeker weet wie uw domeinhost is, kunt u uw domeinhost identificeren.

We raden u aan niet meer dan 49 TXT-records toe te voegen bij uw domeinprovider, omdat dit het maximum aantal is dat door de meeste domeinproviders wordt ondersteund.

Neem contact op met het ondersteuningsteam van uw domeinhost voor meer informatie over het maken van TXT-records.