E-mails doorsturen naar andere Google Workspace-accounts

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace-beheerders en mensen die Gmail gebruiken voor werk of school. Zie Gmail-berichten automatisch doorsturen naar een ander account voor meer informatie over hoe u berichten doorstuurt vanuit uw persoonlijke Gmail-account.

Er zijn opties voor beheerders en gebruikers om e-mails van Google Workspace door te sturen.

E-mails doorsturen voor Google Workspace-beheerders

Google Workspace-beheerders kunnen de methoden in dit gedeelte gebruiken om e-mails te laten doorsturen in hun organisatie.

Adrestoewijzingen instellen

Maak adrestoewijzingen om binnenkomende berichten om te leiden naar e-mailadressen die anders zijn dan de oorspronkelijke ontvanger of bestemming. Bekijk hoe u binnenkomende berichten omleidt met adrestoewijzingen.

Voordelen

• Beheerders hebben controle over en zicht op de manier waarop gebruikersberichten worden doorgestuurd.
  • U beheert doorsturen met adrestoewijzingen in de Google Beheerdersconsole.

Beperkingen

• U kunt één e-mailadres toewijzen aan maximaal 12 andere adressen.
  • Afhankelijk van de manier waarop u e-mails stuurt, kunnen we de limiet voor ontvangstadressen van uw domein beperken. Dit kan gevolgen hebben voor de ontvangstlimieten van uw adrestoewijzingen. We raden u aan de praktische tips voor het sturen van e-mails naar Gmail-gebruikers te volgen.

Routing instellen op gebruikersniveau

Stel routing op gebruikersniveau in om meerdere bestemmingen te maken zodat berichten worden bezorgd in specifieke gebruikersaccounts. Bekijk hoe u e-mails van gebruikers doorstuurt naar een ander adres.

Voordelen

• Beheerders hebben controle over en zicht op de manier waarop gebruikersberichten worden doorgestuurd.
  • U beheert routing op gebruikersniveau in de Google Beheerdersconsole.

Beperkingen

Beheerders kunnen geen e-mails doorsturen naar e-mailadressen die worden gehost door Google Workspace, inclusief andere adressen in uw domein. Als gebruikers willen dat hun e-mails worden doorgestuurd naar een Google Workspace-adres, moeten ze een doorstuuradres instellen in hun Gmail-account.

E-mails doorsturen voor Google Workspace-gebruikers

Als gebruikers in uw organisatie doorsturen alleen willen instellen voor hun eigen account, kunnen ze een van deze opties gebruiken.

Berichten automatisch doorsturen naar een ander account

Met Gmail kunnen gebruikers automatisch binnenkomende e-mails laten doorsturen naar een ander e-mailadres. Uw gebruikers kunnen Gmail-berichten automatisch laten doorsturen naar een ander account bekijken voor meer informatie.

Voordelen

• Gebruikers kunnen dit makkelijk instellen door de instructies te volgen en het doorstuuradres te bevestigen bij Google.
  • Gebruikers beheren het doorsturen en kunnen bepalen waarnaar hun berichten worden doorgestuurd.

Beperkingen

• Gebruikers kunnen maar één doorstuuradres instellen.
  • Beheerders hebben geen zicht op of controle over deze functie per gebruiker. Beheerders kunnen echter automatisch doorsturen uitzetten voor gebruikers in hun organisatie.

Filters gebruiken om berichten door te sturen

Uw gebruikers kunnen de stroom binnenkomende berichten beheren met filters. Met filters kunnen automatisch acties worden uitgevoerd op berichten (archiveren, verwijderen, doorsturen) op basis van gebruikersregels. Uw gebruikers kunnen Regels maken om uw e-mails te filteren bekijken voor meer informatie.

Voordelen

In plaats van alle binnenkomende berichten door te sturen, bepalen de Gmail-filters welke berichten worden doorgestuurd op basis van bepaalde regels. U kunt bijvoorbeeld berichten doorsturen van bepaalde adressen of berichten met een specifiek onderwerp.

Beperkingen