Konfigurera fakturering för Google Workspace

Om du vill verifiera att du äger domänen läser du istället Verifiera domänen för Google Workspace.Om du lade till dina faktureringsuppgifter när du registrerade dig för Google Workspace kan du hoppa över den här sidan. Din betalprenumeration startar automatiskt när provperioden är slut.

Om du vill använda Google Workspace efter den kostnadsfria testperioden anger du betalningsuppgifter för din prenumeration och börjar göra automatiska månadsbetalningar. Öppna Om din kostnadsfria provperiod på Google Workspace.

Ställ in fakturering under din kostnadsfria provperiod

Det finns inga kostnadsfria testperioder för uppgraderingar från den äldre kostnadsfria versionen av G Suite.

• Du debiteras inte förrän testperioden är över.
  • Din tjänst kommer fortsätta utan avbrott när din kostnadsfria testperiod är slut.
  • Du kan avbryta din prenumeration under testperioden utan att betala något.

Steg 1: Ange betalningsmetod

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på menyn högst upp till vänster på startsidan för administratörskonsolen ""följt avFaktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Klicka på Konfigurera fakturering bredvid din prenumeration.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att konfigurera fakturering.

Steg 2: Välj faktureringsalternativ

Klicka nedan om du vill ha hjälp med ett faktureringsalternativ.

Öppna alla  |   Stäng alla

Land och valuta (kan inte ändras senare)

Tillgängliga betalningsmetoder och valutor hittar du i Betalningsalternativ i mitt land.

Landet och valutan avgör vilka betalningsmetoder du kan använda för att betala för prenumerationen.

Viktigt! Du kan inte ändra det faktureringsland eller valuta som du väljer här när du har slutfört och lämnat faktureringskonfigurationen.

Betalningsplan

Flexibel avgift: Du faktureras månadsvis för varje användarkonto. Du kan lägga till och ta bort konton när som helst och betalar endast för de konton du använder under månaden. Du kan avbryta tjänsten när som helst och avbryta alla betalningar. Läs mer om den flexibla avgiften.

Årsavgift: Du åtar dig att betala för det antal licenser du behöver och du faktureras månadsvis. Du kan köpa fler licenser när som helst. Men du kan inte ta bort licenser och sänka dina månadsbetalningar förrän det är dags att förnya årskontraktet. Läs mer om årsavgiften.

Om årsavgift är tillgänglig eller inte beror på din prenumeration och hur du registrerade dig för tjänsten. Läs mer om årsavgift.

Jämför faktureringsplaner

Kontotyp (går inte att ändra senare)

Ange om Google Workspace-tjänsten är avsedd för personligt eller yrkesmässigt bruk.

Viktigt! Välj noggrant: Du kan inte ändra inställningen för företag eller privat när du har slutfört och lämnat faktureringskonfigurationen.

Skattestatus

Om du väljer företagskonto har du företagsskattestatus som standard.

Om du väljer personligt konto väljer du skattestatus: registrerad eller oregistrerad. En registrerad skattestatus innebär att du har ett momsregistreringsnummer (id) som du vill ange. Om du inte har något momsregistreringsnummer eller om du inte vill ange det väljer du oregistrerad skattestatus.

För både alternativet Företag och Registrerad individ säkerställer du att Google debiterar dig rätt skatt för tjänsterna genom att ange ditt momsregistreringsnummer. Om du inte anger ett momsregistreringsnummer kan dina kontokostnader öka.

Läs mer om skatter i Taiwan.

Skattestatus

Om du väljer företagskonto väljer du skattestatus. Alla företagskonton kan ange GSTIN (Goods & Services Tax identification number) eller annan skatteinformation.

Om du väljer personligt konto väljer du skattestatus: registrerad eller oregistrerad. En registrerad skattestatus innebär att du har ett GSTIN som du vill ange. Om du inte har ett GSTIN eller om du inte vill ange det väljer du oregistrerad skattestatus.

För både alternativet Företag och Registrerad individ säkerställer du att Google debiterar dig rätt skatt för tjänsterna genom att ange din skatteinformation. Om du inte anger din skatteinformation kan dina kontokostnader öka.

Läs mer om skatter i Indien.

Välj kontotypen Företag. Om din företagsadress är på Irland kan du ange ett giltigt momsregistreringsnummer. Detta förhindrar att du debiteras irländsk moms på 23 %.

Läs mer om skatter i EU.

Betalningsmetod

Ange en betalningsmetod som vi kan debitera för din månadsbetalning. Google godkänner större kreditkort från över 230 länder, inklusive Visa®, MasterCard® och American Express®. Beroende på ditt land och din valuta kan det hända att vi även kan debitera betalningar direkt från ditt bankkonto (kallas även autogiro).

Tillgängliga betalningsmetoder och valutor hittar du i Betalningsalternativ i mitt land.

Har du frågor?

Varför visas ett felmeddelande när jag försöker ange mina betalningsuppgifter?
Du hittar felsökningssteg vid felmeddelanden vid fakturering här.
Kan jag byta faktureringsplaner senare?

Prenumeration med årsavgift/fast längd till flexibel avgift

Du kan byta från årsavgift/fast längd till flexibel avgift:

• Under din kostnadsfria provperiod
  • När det är dags att förnya prenumerationen

Flexibel avgift till årsavgift/fast längd

Du kan inte byta direkt från flexibel avgift till årsavgift/fast längd. Om du vill göra denna ändring kontaktar du en

Mer information finns i Byt faktureringsplaner.

När görs automatiska betalningar?
  • Google Workspace, Essentials och Cloud Identity-premiumversion – när den kostnadsfria provperioden är över inleds en avgiftsbelagd prenumeration. Vi debiterar din betalningsmetod i början av följande månad. Exempel: Om betaltjänsten påbörjas i maj debiterar vi dig i början av juni. Efter det debiteras du automatiskt i början av varje månad.
  • Domänregistrering: Vi debiterar din betalningsmetod vid köpet. Om domänen är inställd på att förnyas automatiskt förnyar vi domänen sju dagar innan det årliga förnyelsedatumet och debiterar betalningsmetoden i början av påföljande månad.

Ta reda på mer om hur du tolkar dina månadskostnader.

Hur lång tid tar det innan mitt bankkonto kan debiteras?

Innan vi kan debitera ditt nya bankkonto måste vi verifiera att det är ditt. Hur lång tid detta tar beror på var du befinner dig. Om du är i

• Storbritannien tar det ungefär två dagar för oss att verifiera ditt konto. Du behöver inte göra något.
  • USA och Europa, utanför Storbritannien – du måste verifiera kontot innan vi kan börja betala. Du kan göra detta med en provöverföring. Den här processen kan ta upp till 10 dagar (men det sker ofta mycket tidigare). Se Verifiera bankkonto med testinsättning.
Du vet att Google fortfarande verifierar ditt bankkonto om du ser meddelandet Verifiering pågår eller Fullmakt väntar på sidan Betalningar. Om du ställer in fakturering för första gången kommer din betaltjänst inte påbörjas förrän kontot är verifierat.
Kan jag betala i förväg?
Ja. Du kan välja att betala i förväg för din prenumeration istället för att göra månadsbetalningar genom att sätta in pengar på kontot. Mer information finns i Göra en manuell betalning eller betala tidigt.
Hur många användare kan jag lägga till och vad kostar de?

Om du har frågor om att lägga till användare och tillhörande kostnader läser du Vanliga frågor om konfiguration av Google Workspace.

Relaterade ämnen