Betaalde G Suite-services instellen

Zie Uw domein verifiëren voor G Suite als u het eigendom van uw domein wilt verifiëren.

Als u G Suite na uw kosteloze proefperiode wilt blijven gebruiken, moet u de facturering instellen voor uw abonnement en beginnen met de automatische maandelijkse betalingen. Als u uw factureringsgegevens al heeft toegevoegd tijdens het aanmeldingsproces, hoeft u verder niets te doen. Uw betaalde abonnement begint automatisch wanneer de proefperiode voorbij is.

Stel de facturering al vroeg tijdens de proefperiode in: Er worden pas kosten in rekening gebracht als de proefperiode voorbij is, maar uw service loopt ononderbroken door na het einde van de proefperiode. Als u besluit dat u G Suite niet wilt gebruiken, kunt u het abonnement tijdens de proefperiode opzeggen zonder ergens voor te hoeven betalen.

Stap 1: Starten met instellen van de facturering

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.
  3. Klik op Facturering instellen.
  4. Volg de instructies op het scherm om de facturering in te stellen voor G Suite.

Stap 2: Uw factureringsopties kiezen

Klik hieronder voor hulp met de factureringsopties.

G Suite-versie

Als u zich heeft aangemeld voor G Suite Enterprise, kunt u geen G Suite-versie kiezen.

Bepaal welke versie van G Suite u wilt gebruiken:

• G Suite Business: Bevat onbeperkte opslag en Google Vault voor iedereen in uw organisatie. Ook biedt het aanvullende functies voor beheer, controle en rapportage in Drive. G Suite Business kost $ 10 (of het equivalent daarvan in ondersteunde lokale valuta) per gebruiker per maand. Meer informatie.
  • G Suite Basic: Biedt zakelijke e-mail, gedeelde agenda's, online documenten bewerken en opslaan, videovergaderingen en meer. G Suite Basic kost $ 5 (of het equivalent daarvan in ondersteunde lokale valuta) per gebruiker per maand. Meer informatie.

G Suite-versies vergelijken

Factureringsland en valuta (deze kunt u later niet meer wijzigen)

Zie Betalingsmogelijkheden in mijn land voor beschikbare valuta en betaalmethoden.

Het land en de valuta die u kiest, bepalen welke betaalmethoden u kunt gebruiken voor uw abonnement.

Belangrijk: U kunt het factureringsland en de valuta die u hier kiest niet meer wijzigen nadat u de facturering heeft voltooid en afgesloten.

Factureringsmodel

Flexibel model: Elk gebruikersaccount wordt maandelijks in rekening gebracht. U kunt altijd gebruikers toevoegen en verwijderen. U betaalt alleen voor accounts die in de maand ervoor zijn gebruikt. U kunt de service altijd opzeggen en de betalingen zo stopzetten. Meer informatie over het flexibele model.

Jaarmodel (alleen G Suite Enterprise): U legt zich vast om voor het aantal benodigde licenties te betalen. Maandelijks wordt er een bedrag met korting in rekening gebracht. U kunt altijd meer licenties aanschaffen. U kunt echter pas licenties verwijderen, en zo uw maandelijkse betalingen verlagen, als het tijd is uw jaarcontract te verlengen. Meer informatie over het jaarmodel.

Factureringsmodellen vergelijken

Factureringsmodel

Flexibel model: Elk gebruikersaccount wordt maandelijks in rekening gebracht. U kunt altijd gebruikers toevoegen en verwijderen. U betaalt alleen voor accounts die in de maand ervoor zijn gebruikt. U kunt de service altijd opzeggen en de betalingen zo stopzetten. Meer informatie over het flexibele model.

Jaarmodel: U legt zich vast om voor het aantal benodigde licenties te betalen. Maandelijks wordt er een bedrag met korting in rekening gebracht. Afhankelijk van uw abonnement krijgt u mogelijk korting voor elke gebruiker. U kunt altijd meer licenties aanschaffen. U kunt echter pas licenties verwijderen, en zo uw maandelijkse betalingen verlagen, als het tijd is uw jaarcontract te verlengen. Meer informatie over het jaarmodel.

Het jaarmodel is niet beschikbaar als u zakelijke e-mail van G Suite Basic heeft aangeschaft via uw persoonlijke Gmail-account of als u zich online heeft aangemeld voor G Suite Business.

Factureringsmodellen vergelijken

Type factureringsaccount (dit kunt u later niet meer wijzigen)

Specificeer of u de G Suite-service gaat gebruiken voor particuliere of zakelijke doeleinden.

Belangrijk: Kies zorgvuldig. U kunt de keuze voor Zakelijk of Particulier niet meer wijzigen nadat u de facturering heeft voltooid en afgesloten.

Belastingstatus

Als u de accountoptie Zakelijk selecteert, krijgt u standaard de belastingstatus 'Zakelijk'.

Als u de accountoptie Particulier selecteert, selecteert u uw belastingstatus: 'Geregistreerd' of 'Niet geregistreerd'. De belastingstatus 'Geregistreerd' houdt in dat u een btw-nummer heeft dat u wilt invoeren. Als u geen btw-nummer heeft of het niet wilt invoeren, selecteert u de belastingstatus 'Niet geregistreerd'.

Voor zowel de optie Zakelijk als Geregistreerde particulier geldt dat Google alleen de juiste belasting in rekening kan brengen voor de services als u uw btw-nummer invoert. Als u geen btw-nummer invoert, kunnen de kosten hoger uitvallen.

Meer informatie over belastingen in Taiwan.

Belastingstatus

Als u de accountoptie Zakelijk selecteert, moet u een belastingstatus selecteren. Alle zakelijke accounts kunnen een identificatienummer voor de Goods & Services Tax (GSTIN) of andere belastinggegevens invoeren.

Als u de accountoptie Particulier selecteert, selecteert u uw belastingstatus: 'Geregistreerd' of 'Niet geregistreerd'. De belastingstatus 'Geregistreerd' houdt in dat u een GSTIN heeft dat u wilt invoeren. Als u geen GSTIN heeft of het niet wilt invoeren, selecteert u de belastingstatus 'Niet geregistreerd'.

Voor zowel de optie Zakelijk als Geregistreerde particulier geldt dat Google alleen de juiste belasting in rekening kan brengen voor de services als u uw belastinggegevens invoert. Als u geen belastinggegevens invoert, kunnen de kosten hoger uitvallen.

Meer informatie over belastingen in India.

Als u de accountoptie Zakelijk selecteert, kunt u een geldig btw-nummer invoeren. Er wordt dan geen Ierse btw (23%) in rekening gebracht.

Meer informatie over belastingen in de EU.

Betaalmethode

Voer een betaalmethode in waarbij de maandelijkse betalingen in rekening kunnen worden gebracht. Google accepteert in meer dan 230 landen de grootste creditcards, zoals Visa®, Mastercard®, and American Express®. Afhankelijk van uw land en valuta kunnen we wellicht ook betalingen rechtstreeks afschrijven bij uw bankrekening (automatische incasso).

Zie Betalingsmogelijkheden in mijn land voor beschikbare valuta en betaalmethoden.

Heeft u vragen?

Waarom krijg ik een foutmelding wanneer ik mijn betalingsgegevens invoer?
Hier leest u wat u moet doen als u foutmeldingen ziet tijdens het instellen van de facturering.
Kan ik later overstappen op een ander factureringsmodel?

Jaarmodel naar flexibel model

In de volgende situaties kunt u overstappen van het jaarmodel op het flexibele model:

• Tijdens uw kosteloze proefperiode
  • Wanneer het tijd is uw abonnement te verlengen

Flexibel model naar jaarmodel

Of u het jaarmodel kunt gebruiken, hangt af van uw land, uw G Suite-abonnement en uw betaalmethode. Zie Jaarmodel voor meer informatie.

U kunt altijd overstappen van het flexibele model op het jaarmodel:

• Tijdens uw kosteloze proefperiode
  • Nadat de proefperiode is verlopen

Zie Overstappen op een ander factureringsmodel voor meer informatie.

Wanneer worden automatische betalingen gedaan?
  • G Suite, Google Drive Enterprise en Cloud Identity Premium: Nadat uw kosteloze proefperiode voorbij is en uw betaalde abonnement begint, worden de kosten aan het begin van de volgende maand in rekening gebracht via uw betaalmethode. Als uw betaalde service bijvoorbeeld begint in mei, brengen we de kosten begin juni in rekening. Daarna worden de kosten automatisch aan het begin van elke maand in rekening gebracht.
  • Domeinregistratie: De kosten worden in rekening gebracht via uw betaalmethode op het moment dat u uw domein aanschaft. Als u heeft ingesteld dat uw domein automatisch wordt verlengd, wordt uw domein zeven dagen voor de jaarlijkse verlengingsdatum verlengd en worden deze kosten aan het begin van de volgende maand in rekening gebracht via uw betaalmethode.

Meer informatie over uw maandelijkse kosten.

Hoelang duurt het voordat kosten kunnen worden afgeschreven van mijn bankrekening?

Voordat we kosten kunnen afschrijven van uw nieuwe bankrekening, moeten we verifiëren dat de rekening van u is. Hoelang dit duurt, hangt af van uw locatie:

• Als u zich in de VS bevindt, moet u de rekening verifiëren voordat de betalingen kunnen starten. U doet dit door een teststorting uit te voeren. Dit proces kan tien dagen duren, maar gaat meestal veel sneller.
  • Als u zich in het Verenigd Koninkrijk bevindt, duurt het ongeveer twee dagen om uw rekening te verifiëren. U hoeft hier verder niets voor te doen.
  • Als u zich in Europa bevindt (behalve het Verenigd Koninkrijk), kunnen we uw rekening meestal verifiëren binnen een uur nadat u geldige bankrekeninggegevens heeft toegevoegd in de factureringsinstellingen.
Als u het bericht Verificatie in behandeling of Machtiging is in behandeling ziet op de pagina Betalingen, weet u dat Google nog bezig is met de verificatie van uw bankrekening. Als u de facturering voor de eerste keer instelt, begint de betaalde service pas wanneer uw rekening is geverifieerd.
Kan ik vooraf betalen?
Ja. U kunt uw abonnement vooruitbetalen in plaats van maandelijkse betalingen te doen door krediet toe te voegen aan uw account. Zie Een handmatige betaling uitvoeren of eerder betalen voor meer informatie.
Hoeveel gebruikers kan ik toevoegen en hoeveel kost dit?

Zie de Veelgestelde vragen over de installatie van G Suite voor meer informatie over het toevoegen van G Suite-gebruikers en de daaraan verbonden kosten.