Definities van de bezorgstatus van Zoeken in e-maillogboeken

Definities van de berichtbezorgstatus, de status na de bezorging en de spamclassificatie

In de zoekresultaten van Zoeken in e-maillogboeken staat statusinformatie voor elk bericht in de zoekresultaten. De ZEL-resultaten bevatten uit 2 statustypen voor berichten:

ZEL-bezorgstatus van bericht

De status van de berichtbezorging is opgenomen in de gedetailleerde ZEL-resultaten. De bezorgstatus is een beschrijving van de status van het bericht tijdens een specifieke stap tijdens het bezorgingsproces.

Status Beschrijving
Gearchiveerd Dit bericht maakt deel uit van een gesprek in Google Groepen waarvoor de gespreksgeschiedenis is aangezet. Het bericht is beschikbaar op de groepspagina.
Geaccepteerd voor archiveren Het bericht is geaccepteerd voor archiveren door Google Groepen.
Spam omzeild

Het bericht is gemarkeerd als spam, maar is normaal bezorgd bij de ontvanger vanwege een spamfilterinstelling.

Teruggestuurd

Het bericht is teruggestuurd vanwege problemen met het e-mailaccount. Mogelijke problemen: uw IP-adres is geblokkeerd, uw account heeft de verzend- of ontvangstlimiet bereikt of het bericht is in strijd met een beleidsregel voor naleving of routing

Bezorgd Het bericht is bezorgd in de Gmail-inbox van de ontvanger of bij de SMTP-server van derden, die is opgenomen in de ZEL-resultaten over berichtdetails. Als het bericht ontbreekt, haalt u het IP-adres op waar het bericht is bezorgd. Controleer vervolgens of er externe problemen zijn met het externe netwerk.
Bezorgd bij een interne Google-server Een Google-service heeft het bericht gegenereerd en overgedragen aan die service voor bezorging. Deze status geeft niet aan of het bericht is bezorgd bij de ontvanger.
Bezorgd bij een SMTP-server De e-mail is bezorgd bij de SMTP-server met het gespecificeerde e-mailadres en versleuteling.
Bezorgd in Gmail-inbox

Het bericht is normaal bezorgd bij de ontvanger. Als het bericht ontbreekt, kan het zijn dat de ontvanger het heeft verwijderd, heeft gearchiveerd of onder een label heeft geplaatst. De accounteigenaar kan in alle mailboxen en labels zoeken of geavanceerd zoeken in Gmail gebruiken om te proberen het bericht te vinden.

Bezorgd bij groep om te worden doorgestuurd naar leden Het bericht is bezorgd bij een groepsadres en wordt doorgestuurd naar individuele groepsleden.
Verwijderd

Het bericht is niet bezorgd omdat de verzendserver een slechte reputatie heeft. Er zijn verschillende factoren die de reputatie van de server kunnen beïnvloeden, zoals spamrapporten, de betrokkenheid van ontvangers en het bouncepercentage. Deze status wordt ook toegepast als het bericht wordt beïnvloed door een verzamelregel of routingregel van Gmail.

Doorgestuurd door groep Het bericht is naar de ontvanger gestuurd nadat het is doorgestuurd vanuit een groep.
In behandeling

Het bericht is op weg door de Google-servers naar de eindbestemming.

Ingevoegd in de bezorgingspijplijn van Gmail

Het bericht is ontvangen op de SMTP-server van Google en in de bezorgingspijplijn van Gmail geplaatst voor bezorging aan ontvangers.

Ingevoegd in de bezorgingspijplijn van Gmail door de service 'Uitgebreide e-mailopslag'

Het domein gebruikt uitgebreide e-mailopslag, waarbij een kopie wordt opgeslagen van alle verzonden of ontvangen berichten in het domein. Als de opslaginstelling van invloed is op een bericht, wordt SYSTEM_OF_RECORD getoond in ZEL.

Als spam gemarkeerd

Gmail heeft het binnenkomende bericht geclassificeerd als spam. Ga naar Spam in Gmail markeren of de markering ongedaan maken om verkeerd geclassificeerde berichten te corrigeren. Berichten die zijn gemarkeerd als spam, hebben een spamclassificatie die is beschreven in het artikel ZEL-spamclassificaties.

Uploaddeadline gemist

De SMTP-server van de ontvanger heeft niet snel genoeg gereageerd op de DATA-payload van de Gmail SMTP-server. De e-mailbeheerder van de ontvanger moet dit probleem oplossen.

Geopend Informatie over elke keer dat het bericht is geopend. Bij elke invoer staan de volgende gegevens: De datum en tijd waarop het bericht is geopend, het IP-adres van het apparaat waarop het bericht is geopend, de unieke ID van de apparaatsessie en het Gmail-clienttype, bijvoorbeeld web, Android of iOS.
In quarantaine geplaatst

Het bericht heeft een instelling getriggerd, waardoor het in quarantaine is geplaatst. Bekijk het bericht in de Beheerdersquarantaine om te bepalen of het bericht moet worden bezorgd of geweigerd.

Ontvangen van een interne Google-server

Het binnenkomende bericht is oorspronkelijk verstuurd vanuit een Google Workspace-account, mogelijk binnen uw eigen organisatie. Als deze status meerdere keren wordt weergegeven bij 'Details van de ontvanger', komt het bericht waarschijnlijk van een Google Workspace-account buiten het domein van de ontvanger.

Ontvangen van een SMTP-server

Het binnenkomende bericht is ontvangen via een Message Transfer Agent (MTA) op het weergegeven IP-adres. In deze regel staat ook of het bericht is versleuteld met TLS. Als u TLS IMAP gebruikt met Microsoft Outlook en berichten worden ontvangen met TLS, worden berichten versleuteld tussen de Gmail-server en de verzendhost. Als u TLS-versleuteling wilt aanzetten voor uw eigen organisatie, gebruikt u de instelling Naleving van veilige verzending (TLS).

Afgewezen

Het bericht is gemarkeerd als spam door de automatische spamfilters voor uitgaande berichten. Zie E-mails worden teruggestuurd met een foutmelding voor hulp bij het oplossen van dit probleem.

Geweigerd in quarantaine

Een beheerder heeft het bericht gecontroleerd in de e-mailquarantaine en het verwijderd. De meest voorkomende reden van verwijdering van berichten is omdat het spamberichten zijn.

Vrijgegeven uit de quarantaine

Een beheerder heeft het bericht geïnspecteerd in de e-mailquarantaine en vastgesteld dat het geen spam is. De beheerder heeft het bericht verwijderd uit de quarantaine, zodat het kan worden bezorgd bij de ontvanger.

Verzonden om te archiveren Het bericht is verzonden naar het archief van Google Discussiegroepen.
Verstuurd voor moderatie Dit bericht maakt deel uit van een gesprek in Google Groepen. Het bericht is naar de moderatierij gestuurd om te worden beoordeeld door de moderators van de groep.
Verstuurd vanuit Gmail Het bericht is verzonden vanuit Gmail.
Verzonden naar groepsleden Het bericht is verstuurd naar de individuele groepsleden.

ZEL-spamclassificaties

Als een bericht de bezorgingsstatus Gemarkeerd als spam heeft, categoriseert ZEL dat bericht als een van de volgende spamtypen:

Spamclassificatie

Definitie

Er is geen spamcontent gedetecteerd in het bericht.

Gmail heeft geen spam gedetecteerd in het bericht.

De ontvanger heeft vergelijkbare berichten in het verleden gemarkeerd als spam.

Gmail heeft het bericht gemarkeerd als spam omdat de ontvanger van het bericht eerdere, soortgelijke berichten heeft gemarkeerd als spam.

Het bericht bevat verdachte content.

Gmail heeft het bericht gemarkeerd als spam omdat het bericht bekende spamcontent bevat.

Het bericht bevat een of meer verdachte links.

Gmail heeft het bericht gemarkeerd als spam omdat de berichttekst een of meer links bevat die door Gmail zijn geïdentificeerd als verdacht.

Het bericht bevat een of meer verdachte bijlagen.

Gmail heeft het bericht gemarkeerd als spam omdat het bericht een bijlage bevat dat door Gmail is geïdentificeerd als verdacht. Verdachte bijlagen omvatten bestanden die schadelijke software kunnen uitvoeren op het apparaat van de ontvanger. Bestandstypen die deze classificatie kunnen veroorzaken, zijn onder andere .exe, .msi en .bat. Berichten met bijlagen die macro's hebben, kunnen als volgt worden geclassificeerd.

Het bericht is geclassificeerd gebaseerd op een door de beheerder configureerde spaminstelling.

Gmail heeft het bericht gemarkeerd als spam gebaseerd op aangepast Gmail-beleid dat is ingesteld voor uw organisatie. Zie Gmail-instellingen aanpassen voor uw organisatie voor meer informatie.

Het bericht is niet door de DMARC-verificatie gekomen.

Gmail heeft het bericht gemarkeerd als spam gebaseerd op het DMARC-beleid van het verzenddomein. Meer informatie over DMARC.

De afzender staat in openbare realtime zwarte lijsten.

Het IP-adres of domein van de afzender staat op een openbare lijst van afzenders die een spamgeschiedenis hebben. Gmail markeert ontvangen berichten van servers op deze lijsten als spam.

Het bericht voldoet niet aan de RFC-standaarden.

Gmail analyseert of berichten voldoen aan de RFC-standaarden voor berichtindeling. Hoe meer een bericht afwijkt van de RFC-standaarden, hoe groter de kans dat Gmail het bericht markeert als spam.

Het bericht schendt het Gmail-beleid.

Gmail heeft het bericht gemarkeerd als spam omdat het in strijd is met een of meer beleidsregels voor e-mail. Meer informatie over beleidsregels voor Gmail en Google Workspace

Het bericht komt overeen met bekende spampatronen.

Gmail heeft het bericht gemarkeerd als spam omdat het bericht bekende spampatronen heeft.

De afzender heeft een slechte reputatie.

Gmail heeft het bericht gemarkeerd als spam omdat de afzender een slechte reputatie heeft. Spamrapporten over het domein van de afzender leiden tot een slechte reputatie van het domein.

Het bericht was overduidelijk spam.

Gmail heeft het bericht gemarkeerd als spam omdat het een of meer kenmerken van overduidelijke spam bevat.

Er is een geavanceerde veiligheidsinstelling toegepast op dit bericht.

Gmail heeft het bericht gemarkeerd als spam omdat het een of meer geavanceerde beveiligingsinstellingen voor uw domein heeft getriggerd. Meer informatie over geavanceerde beveiligingsinstellingen.

ZEL-status na de bezorging

De berichtstatus na de bezorging is de status van het bericht in de mailbox van de ontvanger. Deze status geeft ook de acties weer die zijn uitgevoerd in het bericht nadat het is bezorgd. Een bericht kan meer dan één status na de bezorging hebben.

Dit zijn de mogelijke statussen na de bezorging van berichten:

• Label: een lijst met labels die aan het bericht is toegewezen. Bevat niet het label Inbox.
  • Gemarkeerd als belangrijk
  • Gemarkeerd als niet belangrijk
  • Geopend en gemarkeerd als ongelezen
  • Geopend en gelezen
  • Gezien: het bericht is weergegeven in de weergave van de gebruiker in Gmail.
  • Spam: de ontvanger heeft het bericht handmatig gemarkeerd als spam.
  • Met ster
  • Niet geopend en gemarkeerd als gelezen
  • Niet geopend en niet gelezen
  • Niet gezien: het bericht is nog niet weergegeven in de weergave van gebruikers in Gmail.

De berichtdetails na de bezorging zijn niet beschikbaar voor deze ontvanger.

Als deze melding wordt getoond, kunt u geen statusgegevens na de bezorging bekijken voor berichten: De berichtdetails na de bezorging zijn niet beschikbaar voor deze ontvanger

Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder:

• Met uw Google Workspace-licentie of -versie heeft u geen toegang tot de status na de bezorging in ZEL.
  • Het bericht is afkomstig van een extern e-mailaccount, een verwijderd account of een niet-Gmail-account.
  • Het bericht is verzonden naar een of meer Google-groepen.

Gerelateerde informatie

Zoekresultaten van 'Zoeken in e-maillogboeken' begrijpen

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.