Lägg till e-postrutter för avancerad Gmail-lerverans

Vanligtvis konfigurerar du Gmail-meddelanden för direktleverans. Det innebär att alla e-postmeddeelanden för användare i en domän levereras till deras inkorg i Gmail. Du konfigurerar direktleverans när du följer de grundläggande konfigurationsanvisningarna för domänen.

I vissa fall kanske du behöver ett mer avancerat leveransalternativ, till exempel för att dirigera e-post för Microsoft® Exchange-användare. Då måste du först lägga till en rutt för varje lokal server. Sedan kan du skapa ruttinställningar som använder dessa rutter för vissa domäner eller användare. De här inställningarna kan konfigureras för varje organisation.

Läs mer om användningsområden för e-postdirigering i E-postdirigering och leverans.

Lägga till en e-postrutt för en domän

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Appar följt av G Suite följt av Gmail följt av Avancerade inställningar på startsidan för administratörskonsolen.

Tips! Om du vill se Avancerade inställningar rullar du längst ned på Gmail-sidan.

3. Klicka på Värdar.
  4. Klicka på Lägg till rutt.
  5. Ange ett ruttnamn. Använd något som hjälper dig att hålla koll på rutten.
  6. Ange e-postservrar för rutten.

Om du väljer En värd anger du ruttens värdnamn eller IP-adress. Vi rekommenderar att du använder värdnamnet. Ange även portnumret: 25, 587 eller ett nummer mellan 1024 och 65535.

Obs! Port 465 är inte tillåten eller också stöds den inte för en enskild värd.

7. Om du väljer Flera värdar kan du ange flera primära och sekundära värdar för lastbalansering och felöverlämning. Klicka på Lägg till om du vill inkludera fler värdar. Ange sedan värdnamn, portnummer och belastningsprocent för varje värd. Belastningsprocenten måste totalt bli 100 % för varje kategori – primär och sekundär. Om du till exempel har två primära värdar kan du ange 50 för varje värdnamn.

8. Välj vad du vill ska krävas.

• Utför MX-sökning – leverera till MX-värdar som är kopplade till det angivna domännamnet.

• Kräv TLS-leverans – kryptera meddelanden mellan skickande e-postservrar och mottagande e-postservrar med SSL/TLS (Secure Sockets Layer/Transport Layer Security).

• Kräv certifikat som är signerat av certifikatutfärdaren – kräv certifikatet för e-postrutten.

9. Klicka på Spara längst ned.

Det kan ta upp till en timme innan ändringarna har överförts till hela systemet. Du kan spåra ändringar i administratörskonsolens granskningslogg.