Lägga till e-postservrar för vidarebefordran av e-post i Gmail

Gmail konfigureras vanligtvis för direktleverans. Direktleverans skickar alla meddelanden för personer på domänen till inkorgen i Gmail. Konfiguration av direktleverans beskrivs i Aktivera Gmail för Google Workspace.

Det kan vara bra att konfigurera andra alternativ för e-postleverans, särskilt när du hanterar dina egna e-postservrar. Du kanske till exempel vill leverera Microsoft Exchange-meddelanden till en lokal e-postserver. Om du vill konfigurera andra alternativ för e-postleverans måste du först lägga till e-postrutter för dina lokala servrar med inställningen Lägg till rutt

Läs mer om e-postdirigering i E-postdirigering och leverans.

Lägg till en e-postrutt för domänen

Innan du börjar: I de här stegen anger du värdnamnet eller IP-adressen för den e-postserver som du vill leverera e-post till. Ha denna information till hands när du lägger till en ny e-postrutt för domänen. Om du inte känner till serverns värdnamn eller IP-adress kontaktar du serverleverantören eller läser supportinformationen för servern.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmailföljt avVärdar.
  3. Klicka på Lägg till rutt.
  4.  I rutan Lägg till e-postrutt gör du följande:

Inställningsalternativ Gör så här
    Namn Ange ett namn eller en beskrivning för den nya e-postrutten. Om fältet är tomt kan du inte spara den nya inställningen.
    Ange e-postserver
    1. Klicka på menyn och välj ett värdalternativ: En värd eller Flera värdar.
    2. Ange serverns IP-adresser eller värdnamn på menyn med värdalternativ:
      • Om du valde En värd anger du serverns värdnamn (rekommenderas) eller IP-adressen. Ange portnumret: 25, 587 eller ett nummer från 1024 till 65535. Du kan inte använda port 465 för alternativet för enskild värd.
      • Om du valde Flera värdar kan du ange flera primära och sekundära värdar för lastbalansering och säkerhetskopiering. Ange serverns värdnamn (rekommenderas) eller IP-adresserna i tabellerna Primär och Sekundär.

Den totala belastningen för servrarna du lägger till måste vara 100% i varje tabell. Om du till exempel har lagt till två värdar i tabellen Primär värd anger du 50 i fältet Läs in % för varje server.

Alternativ
    1. Välj alternativen för den nya rutten. Alternativ med Rekommenderat är aktiverat som standard för nya rutter:
      • Utför MX-sökning på värden – leverera till värdarna som är kopplade till domänen du angav. Om du angav en domän markerar du den här rutan för att verifiera MX-värdens post och leverera till servrarna i domänens MX-post. Om du har angett en e-postserver lämnar du den här rutan avmarkerad.
      • Kräv att e-post ska överföras via säker transport (TLS) (rekommenderas) – kryptera meddelanden mellan skickande och mottagande e-postservrar med TLS (Transport Layer Security).
      • Kräv CA-signerat certifikat (rekommenderas) – klientens SMTP-server måste visa ett certifikat som signerats av en certifikatutfärdare som Google litar på.
      • Validera certifikatvärdnamn (rekommenderas) – verifiera att det mottagande värdnamnet matchar certifikatet som presenteras av SMTP-servern.
    2. Verifiera anslutningen till servrarna som du har lagt till genom att klicka på Testa TLS-anslutning.
  5. Längst ned i rutan Lägg till e-postrutt klickar du på Spara.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Du kan spåra ändringar i administratörskonsolens granskningslogg.

Felet Det gick inte att validera certifikatet

Om du klickar på Testa TLS-anslutning och får ett certifikat för certifikatvalidering avvisas meddelanden som skickas från din organisation, även om du kan spara den nya e-postrutten.

Åtgärda felet genom att testa en eller flera av följande lösningar:

• Om e-postservern har fler än ett värdnamn kontrollerar du att du använder värdnamnet som finns på serverns certifikat.
  • Om du har åtkomst till e-postservern på rutten installerar du ett nytt certifikat från en betrodd certifikatutfärdare. Verifiera att det nya certifikatet har rätt värdnamn.
  • Om du använder en e-postrelätjänst från tredje part kontaktar du operatören om det här felet.
  • Avmarkera rutan för ett eller flera av dessa alternativ:
    • Kräv att e-post ska överföras via en säker transportanslutning (TLS)
    • Kräv certifikat som är signerat av certifikatutfärdaren
    • Validera värdnamn för certifikat

Viktigt! Vi rekommenderar att du låter de här alternativen vara aktiverade när det är möjligt så att anslutningen kan verifieras.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.