Hitta meddelanden med e-postloggsökning

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Frontline; Business Starter, Business Standard och Business Plus, Enterprise Standard och Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education Plus, Nonprofits, G Suite Business och G Suite Basic. Jämför utgåvor

Den här artikeln är avsedd för Google Workspace-administratörer.

Den här artikeln är till för administratörer eller andra personer som hanterar e-postsystemet för sin organisation, till exempel arbetsplatsen eller skolan. Om du har ett personligt Gmail-konto och behöver hjälp med att hitta Gmail-meddelanden som saknas besöker du Gmail-meddelanden saknas.

Använd e-postloggsökning (ELS) när du vill hitta och granska e-postmeddelanden som personer i din organisation skickar och tar emot. Du kan hitta alla meddelanden eller söka efter specifika meddelanden per avsändare, datum eller meddelande-id. Du kan välja att ladda ned ELS-resultaten i Google Kalkylark eller som en .csv-fil.

Med ELS kan du söka efter meddelanden med en fördefinierad sökning med kriterier som redan är definierade för dig eller en anpassad sökning med dina egna sökkriterier.

ELS är inte tillgängligt för återförsäljare som hanterar sina kunders Google Workspace-prenumerationer. Läs mer om Google Workspace-återförsäljare.

Söka efter meddelanden med ELS

ELS hjälper dig att hitta e-postmeddelanden som saknas och felsöka varför meddelanden inte levererades som förväntat. Du kan även kontrollera status för meddelanden när de har levererats, inklusive information om meddelandeetiketter, platsen för meddelandet, om meddelandet markerats som skräppost och om det har raderats efter leverans.

Med ELS kan du söka efter meddelanden med olika typer av kriterier:

• baserat på avsändare eller mottagare i organisationen
  • efter e-postadress, IP-adress eller domän
  • inom ett fördefinierat tidsintervall eller inom ett anpassat datumintervall som du anger
  • skickat till Google Grupper eller till andra e-postlistor i organisationen.
Tips för att söka med ELS

Här är några användbara tips om hur du använder ELS för att hitta meddelanden.

För meddelanden som är äldre än 30 dagar:

ELS har vissa begränsningar vid sökning efter meddelanden som är äldre än 30 dagar:

Gränser för sökresultat

Med en enda sökning kan ELS få upp till

• 1 000 meddelanden
  • 15 000 loggposter per meddelande.

Loggposter för ett meddelande visar en status för varje steg i meddelandeleveransen. Varje meddelande har normalt 5–7 loggposter per mottagare. Meddelanden som skickas till stora grupper med många mottagare kan därför ha fler än 15 000 loggposter.

Hur lång tid det tar att få sökresultaten beror på hur många meddelanden som returneras i sökningen. För ett stort antal meddelanden kan ELS-resultaten ta upp till en timme.

Begränsa din sökning

Det här meddelandet kan visas när du använder ELS för att hitta ett meddelande med många mottagare: Din sökning är för bred för att visa alla meddelanden. Överväg att begränsa sökkriterierna.

Begränsa sökningen genom att använda meddelandemottagaren som enda sökkriterie. Om du letar efter ett visst meddelande som har skickats till många mottagare gör du en sökning med meddelande-id:t och en specifik mottagare.

Du kan också begränsa sökningen genom att lägga till andra sökvillkor eller genom att välja ett kortare tidsintervall.

Hitta meddelanden med fördefinierad ELS-sökning

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Rapporteringföljt avSök i e-postlogg.
  3. Klicka på fliken Fördefinierad sökning. Nästa gång du använder ELS är fliken Fördefinierad sökning vald som standard.
  4. På fliken Fördefinierad sökning väljer du ett alternativ från menyn Fördefinierad sökning:
    Alternativ Beskrivning
    Alla meddelanden från i dag Sök efter alla meddelanden som skickas till eller från alla användare i organisationen under den aktuella dagen, med start kl. 00.00 lokal tid.
    Alla meddelanden sedan i går Sök efter alla meddelanden som har skickats till eller från alla användare i organisationen under de senaste 48 timmarna. Tidsintervallet på 48 timmar börjar föregående dag, klockan 00.00 lokal tid.
    Alla meddelanden under de senaste sju dagarna

Sök efter alla meddelanden som har skickats till eller från alla användare i organisationen under de senaste sju dagarna. Tidsintervallet på sju dagar börjar sju dagar före den aktuella dagen, klockan 00.00 lokal tid.

Meddelanden som har skickats från din domän sedan igår Sök efter alla utgående meddelanden som skickats från din domän under de senaste 48 timmarna.
    Meddelanden som tagits emot från din domän sedan igår Sök efter alla inkommande meddelanden som har skickats till mottagare på din domän under de senaste 48 timmarna.
  5. Klicka på Sök. Sökresultaten returneras inom en minut till en timme, beroende på hur många meddelanden som finns i sökresultaten.

Hitta meddelanden med anpassad ELS-sökning

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Rapporteringföljt avSök i e-postlogg.
  3. Klicka på fliken Anpassad sökning. Nästa gång du använder ELS är fliken Anpassad sökning vald som standard.
  4. Ange sökkriterier i ett eller flera av dessa fält på fliken Anpassad sökning. Alla fält utom Datum är valfria om det valda datumintervallet inte är Äldre än 30 dagar:

Fält Beskrivning
    Datum

Välj ett datumintervall för sökningen (obligatoriskt):

• I dag
    • Sedan i går
    • Senaste 7 dagarna
    • Ange intervall: Ange ett anpassat datumintervall inom de senaste 30 dagarna.
    • Äldre än 30 dagar: Om du väljer det här alternativet måste du ange mottagarens fullständiga e-postadress och ditt meddelande-id.
    Avsändare

Ange avsändarens fullständiga e-postadress, en del av e-postadressen eller en retursökväg. Return-Path-adressen visas i meddelanderubriken. Läs mer om meddelanderubriker.

Kom ihåg:

• Du kan inte använda jokertecken i det här fältet.
    • För en sökning på en del av en e-postadress måste du ange minst tre tecken.
    • Om du vill söka efter en exakt matchning anger du den fullständiga e-postadressen inom citationstecken, till exempel john@solarmora.com.
    Mottagare

Sök efter meddelanden som har skickats till specifika mottagare eller Google Grupper.

För mottagare anger du mottagarens hela eller en del av deras e-postadress:

• Jokertecken stöds inte i det här fältet.
    • För en sökning på en del av en e-postadress måste du ange minst tre tecken.
    • Om du vill söka efter en exakt matchning anger du den fullständiga e-postadressen inom citationstecken, till exempel john@solarmora.com.

För Grupper använder du meddelande-id:t för att söka efter meddelanden som skickats till en grupps e-postadress. ELS-resultat från en gruppsökning med e-postadresser inkluderar inte information om meddelandeleverans till enskilda gruppmedlemmar.

Avsändarens IP

Ange avsändarens fullständiga IP-adress. Jokertecken stöds inte i det här fältet.

Obs! När du söker efter avsändarens IP-adress kan EL-resultaten visa en utgående Google-IP-adress istället för den offentliga utgående IP-adressen för domänen. Gmail skickar utgående meddelanden via Gmail-servrar som använder Googles utgående IP-adresser.

Mottagarens IP

Ange mottagarens fullständiga IP-adress. Jokertecken stöds inte i det här fältet.

Ämne

Ange meddelandets ämnesrad eller en del av ämnesraden. Det här fältet är inte skiftlägeskänsligt.

Meddelande-id

Ange meddelande-id:t.

När du söker med meddelande-id ignoreras alla datumintervall du har valt. Alla matchande meddelanden returneras i sökningen, även om de ligger utanför det valda tidsintervallet.

Varje e-postmeddelande har ett unikt meddelande-id. Meddelande-id:t visas i meddelanderubriken och får etiketten Meddelande-id. Läs mer om meddelanderubriker.
  5. Klicka på Sök. Sökresultaten returneras inom en minut till en timme, beroende på hur många meddelanden som finns i sökresultaten.

Nästa steg

Om du behöver hjälp med att tolka ELS-resultaten kan du gå till Förstå sökresultat för e-postlogg.

Om du behöver hjälp med att exportera ELS-resultat besöker du Exportera ELS-resultat.