Berichten vinden met Zoeken in e-maillogboeken

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education Plus, Nonprofits, G Suite Business en G Suite Basic. Versies vergelijken

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace-beheerders.

Dit artikel is bedoeld voor beheerders of andere mensen die het e-mailsysteem van hun organisatie beheren, bijvoorbeeld hun werk of school. Als u een persoonlijk Gmail-account heeft en ontbrekende Gmail-berichten wilt zoeken, gaat u naar Ontbrekende Gmail-berichten.

Gebruik Zoeken in e-maillogboeken (ZEL) om e-mailberichten te zoeken en te controleren die mensen in uw organisatie sturen en krijgen. U kunt alle berichten controleren of zoeken naar specifieke berichten via de afzender, datum of bericht-ID. Als u wilt, kunt u de ZEL-resultaten downloaden naar Google Spreadsheets of een csv-bestand.

Met ELS kunt u zoeken naar berichten via een vooraf ingestelde zoekopdracht (met standaard zoekcriteria die al voor u zijn opgegeven) of via een aangepaste zoekopdracht (met uw eigen zoekcriteria).

ELS is niet beschikbaar voor resellers die de Google Workspace-abonnementen van hun klanten beheren. Ontdek meer over Google Workspace-resellers.

Berichten zoeken met ELS

Met ELS kunt u zoeken naar ontbrekende e-mailberichten en achterhalen waarom berichten niet worden bezorgd zoals verwacht. U kunt ook de status van berichten controleren nadat ze zijn bezorgd, zoals informatie over berichtlabels, berichtlocatie, of het bericht is gemarkeerd als spam en of het bericht is verwijderd na de bezorging.

Met ELS kunt u zoeken naar berichten met verschillende soorten criteria:

• Gebaseerd op afzenders of ontvangers in uw organisatie.
  • Op e-mailadres, IP-adres of domein.
  • Binnen een vooraf ingestelde periode of een door u opgegeven periode.
  • Berichten die zijn gestuurd naar Google Groepen of andere mailinglijsten in uw organisatie.
Tips voor zoeken met ZEL

Dit zijn enkele nuttige tips om berichten te zoeken met ZEL.

Limieten voor berichten ouder dan 30 dagen

ELS bevat beperkingen voor als u zoekt naar berichten die ouder zijn dan 30 dagen:

Limieten voor zoekresultaten

In één zoekopdracht kan ELS maximaal dit tonen:

• 1000 berichten
  • 15.000 logboekitems per bericht

In de logboekitems van een bericht staat een status voor elke stap van de berichtbezorging. Elk bericht bevat meestal 5 tot 7 logboekitems per ontvanger. Berichten die naar grote groepen met veel ontvangers worden gestuurd, kunnen dus meer dan 15.000 logboekitems bevatten.

Hoelang het duurt om de zoekresultaten te krijgen, is afhankelijk van het aantal berichten dat in de zoekopdracht wordt geretourneerd. Als er veel berichten zijn, kan het een uur duren voordat de ELS-resultaten worden getoond.

Zoekopdracht verfijnen

U kunt deze melding krijgen als u ZEL gebruikt om een bericht te vinden met een groot aantal ontvangers: Uw zoekopdracht is te breed om alle berichten te tonen. U kunt de zoekcriteria aanpassen om de zoekopdracht te verfijnen.

Gebruik om de zoekopdracht te verfijnen de ontvanger van het bericht als enige zoekcriterium. Als u wilt zoeken naar een specifiek bericht dat naar veel ontvangers is gestuurd, zoekt u op de bericht-ID en een specifieke ontvanger.

U kunt de zoekopdracht ook verfijnen door andere zoekcriteria in te voeren of een kortere periode te selecteren.

Berichten zoeken met een vooraf ingestelde zoekopdracht in ELS

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Rapporterenand thenZoeken in e-maillogboeken.
  3. Klik op het tabblad Vooraf ingestelde zoekopdracht. De volgende keer dat u ELS gebruikt, is standaard het tabblad Vooraf ingestelde zoekopdracht geselecteerd.
  4. Selecteer op het tabblad Vooraf ingestelde zoekopdracht een optie in het menu Vooraf ingestelde zoekopdracht:
    Optie Beschrijving
    Alle berichten van vandaag Zoek naar alle berichten die vandaag vanaf 00:00 lokale tijd naar of van alle gebruikers in uw organisatie zijn gestuurd.
    Alle berichten sinds gisteren Zoek naar alle berichten die in de afgelopen 48 uur naar of van alle gebruikers in uw organisatie zijn gestuurd. De periode van 48 uur begint op de vorige dag om 00:00 lokale tijd.
    Alle berichten in de afgelopen 7 dagen

Zoek naar alle berichten die in de afgelopen 7 dagen naar of van alle gebruikers in uw organisatie zijn gestuurd. De periode van 7 dagen begint 7 dagen vóór de huidige dag, om 00:00 lokale tijd.

Berichten die sinds gisteren vanuit uw domein zijn gestuurd Zoek naar alle uitgaande berichten die in de afgelopen 48 uur vanuit uw domein zijn gestuurd.
    Berichten die uw domein sinds gisteren heeft gekregen Zoek naar alle inkomende berichten die in de afgelopen 48 uur naar ontvangers in uw domein zijn gestuurd.
  5. Klik op Zoeken. Zoekresultaten worden binnen 1 minuut tot 1 uur geretourneerd, afhankelijk van het aantal berichten in de zoekresultaten.

Berichten zoeken met aangepast zoeken in ELS

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Rapporterenand thenZoeken in e-maillogboeken.
  3. Klik op het tabblad Aangepast zoeken. De volgende keer dat u ELS gebruikt, is standaard het tabblad Aangepast zoeken geselecteerd.
  4. Voer op het tabblad Aangepast zoeken zoekcriteria in een of meer van deze velden in. Alle velden, behalve Datum, zijn optioneel, tenzij u als periode Ouder dan 30 dagen selecteert:
    Veld Beschrijving
    Datum

Selecteer een periode voor de zoekopdracht (vereist):

• Vandaag
    • Sinds gisteren
    • Afgelopen 7 dagen
    • Geef een datumbereik op: Voer een aangepaste periode in binnen de afgelopen 30 dagen.
    • Ouder dan 30 dagen: Als u deze optie selecteert, moet u het volledige e-mailadres van de ontvanger en de bericht-ID invoeren.
    Afzender

Voer het hele e-mailadres, het gedeeltelijke e-mailadres of het Return-Path-adres van de afzender op. Het Return-Path-adres staat in de berichtkop. Ontdek meer over berichtkoppen.

Houd rekening met het volgende:

• U kunt geen jokertekens gebruiken in dit veld.
    • Als u wilt zoeken met het gedeeltelijke e-mailadres, moet u minstens 3 tekens invoeren.
    • Als u wilt zoeken met een exacte overeenkomst, voert u het volledige e-mailadres in tussen aanhalingstekens, bijvoorbeeld "jan@solarmora.com".
    Ontvanger

Zoek berichten die zijn gestuurd naar specifieke ontvangers of Google-groepen.

Voer het hele of gedeeltelijke e-mailadres van de ontvanger in:

• U kunt geen jokertekens gebruiken in dit veld.
    • Als u wilt zoeken met het gedeeltelijke e-mailadres, moet u minstens 3 tekens invoeren.
    • Als u wilt zoeken met een exacte overeenkomst, voert u het volledige e-mailadres in tussen aanhalingstekens, bijvoorbeeld "jan@solarmora.com".

Gebruik voor Groepen de bericht-ID om te zoeken naar berichten die naar het groepsmailadres zijn gestuurd. Als u in ELS zoekt naar een groepsmailadres, bevatten de resultaten geen informatie over de berichtbezorging bij individuele groepsleden.

IP-adres afzender

Voer het volledige IP-adres in van de afzender van het bericht. U kunt geen jokertekens gebruiken in dit veld.

Opmerking: Als u zoekt op het IP-adres van de afzender, staat in ELS misschien een uitgaand IP-adres van Google in plaats van het openbare uitgaande IP-adres van uw domein. Gmail stuurt uitgaande berichten via de Gmail-servers. Deze gebruiken uitgaande IP-adressen van Google.

IP-adres ontvanger

Voer het volledige IP-adres in van de ontvanger van het bericht. U kunt geen jokertekens gebruiken in dit veld.

Onderwerp

Voer de hele of gedeeltelijke onderwerpregel van het bericht in. Dit veld is niet hoofdlettergevoelig.

Bericht-ID

Voer de bericht-ID in.

Als u zoekt op de bericht-ID en een periode selecteert, wordt die periode genegeerd. Alle overeenkomende berichten worden geretourneerd, zelfs als ze buiten de geselecteerde periode vallen.

Elk e-mailbericht heeft een unieke bericht-ID. De bericht-ID staat in de berichtkop en heeft het label Message-ID (Bericht-ID). Ontdek meer over berichtkoppen.
  5. Klik op Zoeken. Zoekresultaten worden binnen 1 minuut tot 1 uur geretourneerd, afhankelijk van het aantal berichten in de zoekresultaten.

Volgende stappen

Ga naar Uitleg over resultaten van Zoeken in e-maillogboeken voor hulp bij de interpretatie van ZEL-resultaten.

Ga naar De resultaten van Zoeken in e-maillogboeken exporteren voor hulp bij de export van ZEL-resultaten.