Om A-poster

En A-post (kallas även för adresspost eller värdpost) kopplar en domän till en IP-adress. När du använder Google Cloud-tjänster kan du ändra din domäns A-poster för att aktivera domännamnet utan www. Läs mer information och för att konfigurera A-poster nu.

Så här fungerar A-poster

En A-post mappar en domän till den fysiska IP-adressen för datorn som är värd för domänen. Internettrafik använder A-posten för att hitta datorn som är värd för domänens DNS-inställningar. En A-posts värde är alltid en IP-adress och flera A-poster kan konfigureras för ett domännamn.

Till exempel är altostrat.com en Google-domän med en A-post som pekar på 68.178.232.100. Det innebär att all trafik till altostrat.com riktas till servern med IP-adressen 68.178.232.100. När trafiken når denna server följer den domänens övriga DNS-poster för att hitta Googles e-postservrar och andra tjänster.

Om du inte känner till DNS (Domain Name System) eller vill fräscha upp relaterade termer kan du läsa Grundläggande guide till DNS och Grundläggande guide till domännamn.

Konfigurera A-poster nu
  • Visa mig stegen
    Jag har inte skapat A-poster tidigare och behöver se stegen som ska göras.
  • Visa mig bara A-postvärden
    Jag vet hur A-poster ska konfigureras på min domänvärd. Jag behöver bara veta vilka värden som ska anges när jag använder min domän med Googles tjänster.
  • Verifiera eller felsöka A-poster
    Jag ändrade mina A-poster och vill se om mina ändringar stämmer eller om de har trätt i kraft.