Aktivera eller inaktivera import från webbmailvärdar

Som administratör kan du låta användarna importera e-post och kontakter från webbmailkonton utanför Google, till exempel Yahoo!, Hotmail eller AOL. Först måste du aktivera den här funktionen på Google Administratörskonsol. Därefter ser användarna en extra inställning på fliken Konton i Gmail-inställningarna.

Du kan bara aktivera eller inaktivera funktionen för alla användare i kontot. Du kan inte anpassa den här inställningen för en underordnad organisationsenhet.

Aktivera import från andra webbmailvärdar

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmail-följt avKonfigurera.
  3. I avsnittet Användarens upplagda e-post markerar du kryssrutan Visa användarna ett alternativ för att importera e-post från Yahoo!, Hotmail, AOL och andra webbmail- eller POP3-konton på inställningssidan i Gmail.

Tips! Om du inte hittar avsnittet Konfiguration väljer du kontots överordnade organisation under Organisationer högst upp på sidan. Den här funktionen är inte tillgänglig när en underordnad organisationsenhet har valts.

4. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

5. Användarna måste starta importprocessen.

Be dem att följa stegen i Få bara gamla meddelanden.

Inaktivera import från andra webbmailvärdar

Om du vill inaktivera import från andra webbmailvärdar avmarkerar du rutan i avsnittet Användarens upplagda e-post i steg 3 ovan och sparar ändringarna.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.