Imports vanuit webmailhosts in- of uitschakelen

Als beheerder kunt u uw gebruikers toestaan e-mails en contacten te importeren uit webmailaccounts die niet van Google zijn, zoals Yahoo!, Hotmail of AOL. Eerst moet u deze functie inschakelen in de Google Beheerdersconsole. Daarna zien gebruikers een extra instelling op het tabblad Accounts in de Gmail-instellingen.

U kunt deze functie alleen in- of uitschakelen voor alle gebruikers in uw account. U kunt de instelling niet aanpassen voor een onderliggende organisatie-eenheid.

Imports vanuit andere webmailhosts inschakelen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmail-campagnesand thenInstallatie.
  3. Vink in het gedeelte E-mailuploads van gebruiker het vakje aan voor Op de Gmail-instellingenpagina van gebruikers de optie weergeven e-mail en contacten te importeren vanuit Yahoo!, Hotmail, AOL of andere webmail- of POP3-accounts.

Tip: Als u het gedeelte Installatie niet kunt vinden, selecteert u bovenaan de pagina de organisatie op het hoogste niveau onder Organisaties. Deze functie is niet beschikbaar als er een onderliggende organisatie-eenheid is geselecteerd.

4. Klik op Opslaan.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

5. Uw gebruikers moeten het importproces starten.

Vraag hen de stappen te volgen in Alleen oude berichten ontvangen.

Imports vanuit andere webmailhosts uitschakelen

Als u imports vanuit andere webmailhosts wilt uitschakelen, haalt u in stap 3 het vinkje weg voor E-mailuploads van gebruiker en slaat u de wijzigingen op.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.