De domeinnaam zonder www-voorvoegsel instellen voor uw site

Met Google Workspace kunt u uw Google-site toewijzen aan een aangepast adres, zoals www.example.com. U kunt het mensen zelfs nog makkelijker maken uw site te vinden, door example.com in te stellen. Hier leest u hoe u uw Google-site instelt met uw domeinadres zonder www-voorvoegsel, uw webadres zonder www ervoor.

Voordat u begint

Als u wilt dat uw domeinnaam zonder www-voorvoegsel werkt, moet u al een Google-site hosten op www.example.com (waarbij example.com de naam is van uw domein). Bekijk hoe u een Google Sites-adres kunt aanpassen.

Opmerking: Alleen hoofddomeinen kunnen worden omgeleid naar een domeinnaam zonder www-voorvoegsel. Als een subdomein op de pagina Domeinen beheren als uw hoofddomein wordt aangeduid, kan dat subdomein niet worden omgeleid.

Uw domeinnaam zonder www-voorvoegsel omleiden

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenDomeinen.
  3. Klik op Domeinen beheren.
  4. Klik naast Hoofddomein op Omleiding instellen of Omleiding wijzigen.

Als uw domein wordt beheerd via Google Domains, ziet u de omleidingsoptie misschien niet. Klik op Details bekijken en dan op Domein beheren om de omleiding in te stellen in Google Domains. Zie Subdomein doorsturen voor meer informatie.

5. Voer het voorvoegsel of subdomein van het webadres in (meestal is dit www)and thenOpslaan.
    Opmerking: Adrestoewijzingen worden alleen ondersteund door HTTP, niet door HTTPS.
  6. Configureer A-records voor uw domein om het voorvoegsel dat u hierboven heeft ingevoerd te laten verwijzen naar de IP-adressen van de Google-servers waarop uw site wordt gehost.

U configureert A-records via de beheerderstools bij uw domeinhost, niet in de Google Beheerdersconsole. Zie A-recordwaarden als u niet weet hoe u A-records moet configureren.

7. Klik als u klaar bent op Ik heb deze stappen voltooid.

Het kan 48 uur duren voordat de wijzigingen aan de A-records zijn doorgevoerd. Als mensen daarna uw domeinadres zonder www-voorvoegsel intypen, worden ze doorgestuurd naar het webadres dat u heeft ingesteld in uw beheerdersconsole.

Problemen oplossen

Als u geen toegang heeft tot uw sites met een domeinadres zonder www-voorvoegsel, is HTTP Strict Transport Security wellicht ingesteld voor uw domein. Bij deze beveiligingsmaatregel zijn HTTPS-verbindingen met uw domein en subdomeinen vereist. De Beheerdersconsole ondersteunt alleen HTTP-verbindingen voor aangepaste URL's. U kunt de siteadressen van uw domein dus niet omleiden.

Op https://hstspreload.org kunt u zien of HTTP Strict Transport Security is ingeschakeld voor uw domein.