De domeinnaam zonder www-voorvoegsel instellen voor uw site

Met Google Workspace kunt u uw Google-site toewijzen aan een aangepast adres, zoals www.example.com. U kunt het mensen zelfs nog makkelijker maken uw site te vinden, door example.com in te stellen. Hier leest u hoe u uw Google-site instelt met uw domeinadres zonder www-voorvoegsel, uw webadres zonder www ervoor.

Voordat u begint

Als u wilt dat uw domeinnaam zonder www-voorvoegsel werkt, moet u al een Google-site hosten op www.example.com (waarbij example.com de naam is van uw domein). Bekijk hoe u een Google Sites-adres kunt aanpassen.

Opmerking: Alleen hoofddomeinen kunnen worden omgeleid naar een domeinnaam zonder www-voorvoegsel.

Uw domeinnaam zonder www-voorvoegsel omleiden

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Domeinen.
  3. Klik op Domeinen beheren.
  4. Klik naast Hoofddomein op Omleiding wijzigen.
  5. Voer het voorvoegsel of subdomein van het webadres in (dit is meestal 'www') en klik op Doorgaan.

Opmerking: Adrestoewijzingen worden alleen ondersteund door HTTP, niet door HTTPS.
  6. Configureer A-records voor uw domein om het voorvoegsel dat u hierboven heeft ingevoerd te laten verwijzen naar de IP-adressen van de Google-servers waarop uw site wordt gehost.

U configureert A-records via de beheerderstools bij uw domeinhost, niet in de Google Beheerdersconsole. Zie A-recordwaarden als u niet weet hoe u A-records moet configureren.

Opmerking: Als uw domein wordt gehost door Google Domains, voegt u een synthetische record toe in plaats van een A-record om uw domeinnaam zonder www-voorvoegsel om te leiden. Zie Subdomein doorsturen voor meer informatie.

7. Klik als u klaar bent op Ik heb deze stappen voltooid.

Het kan 48 uur duren voordat de wijzigingen aan de A-records zijn doorgevoerd. Als mensen daarna uw domeinadres zonder www-voorvoegsel intypen, worden ze doorgestuurd naar het webadres dat u heeft ingesteld in uw beheerdersconsole.

Problemen oplossen

Als u geen toegang heeft tot uw sites met een domeinadres zonder www-voorvoegsel, is HTTP Strict Transport Security wellicht ingesteld voor uw domein. Bij deze beveiligingsmaatregel zijn HTTPS-verbindingen met uw domein en subdomeinen vereist. De Beheerdersconsole ondersteunt alleen HTTP-verbindingen voor aangepaste URL's. U kunt de siteadressen van uw domein dus niet omleiden.

Op https://hstspreload.org kunt u zien of HTTP Strict Transport Security is ingeschakeld voor uw domein.