Back-up en synchronisatie implementeren

Dit artikel is bestemd voor beheerders. Als u Google Drive gebruikt met een werk- of schoolaccount en Back-up en synchronisatie wilt gebruiken, neemt u contact op met uw beheerder. Zie Back-ups maken en bestanden synchroniseren met Google Drive als u Back-up en synchronisatie wilt installeren voor uw persoonlijke account.

U kunt lokale bestanden synchroniseren met Google Drive op het web. Als u Back-up en synchronisatie in uw organisatie implementeert, zijn deze bestanden beschikbaar op al uw apparaten.

Wat kan ik synchroniseren?

Als u Back-up en synchronisatie installeert, wordt er een nieuwe map (met de naam Google Drive) weergegeven op uw computer. Bestanden in Mijn Drive (en eventuele submappen die u selecteert) worden gekopieerd naar deze nieuwe map. Wijzigingen in de ene map worden automatisch doorgevoerd in de andere map.

U kunt ook bestaande mappen op uw computer synchroniseren, zoals Documenten of Bureaublad. Deze worden weergegeven in de map Computers in Drive op het web. Andere items die u kunt synchroniseren:

• USB-apparaten en SD-kaarten
  • Uw foto's en video's met Google Foto's

Tip: Als u mappen in gedeelde Drives wilt synchroniseren, moet u Google Drive voor desktop gebruiken. Zie Een synchronisatieoplossing kiezen voor meer informatie.

Meer informatie over bestanden synchroniseren.

Back-up en synchronisatie installeren of implementeren

Alles openen  |  Alles sluiten

Stap 1: De instellingen en vereisten controleren
Stap 2: Back-up en synchronisatie installeren
Installeer Back-up en synchronisatie op de computer van elke gebruiker via een van deze opties:
  • Vraag alle gebruikers Back-up en synchronisatie te installeren op hun eigen computer. Zie Back-ups maken en bestanden synchroniseren met Google Drive voor meer informatie.
  • Push het juiste .msi-bestand voor Back-up en synchronisatie naar uw gebruikers: 32-bits of 64-bits. Bekijk de documentatie van Microsoft Windows voor meer informatie over de installatie van msi-bestanden.

Automatische updates beheren

U kunt bepalen of Back-up en synchronisatie automatisch wordt geüpdatet op de computers van uw gebruikers. Zie Chrome-updates beheren (Windows) of Chrome-updates beheren (Mac) voor meer informatie.
Stap 3: Uw gebruikers op de hoogte stellen
Informeer uw gebruikers over Drive en hoe ze aan de slag kunnen.

Standaard gebruikersinstellingen aanpassen

U kunt de standaardinstellingen voor Back-up en synchronisatie aanpassen voor uw gebruikers.

Alles openen  |  Alles sluiten

Stap 1: Een installatiebestand maken
Maak een plattetekstbestand met de naam user_setup.config
Voorbeeld van de inhoud:
[Computers]
desktop_enabled: False
documents_enabled: False
pictures_enabled: False
folders: /path/to/folder1, /path/to/folder2, /path/to/folder3
high_quality_enabled: False
always_show_in_photos: False
usb_sync_enabled: True
ignore_extensions: ext1, ext2, ext3
delete_mode: ALWAYS_SYNC_DELETES

Opmerking: De 'delete_mode' kan zijn: ALWAYS_SYNC_DELETES, ASK of NEVER_SYNC_DELETES

[MyDrive]
folder: /path/to/google_drive
my_drive_enabled: True
[Settings]
autolaunch: True
show_overlays: False
[Network]
download_bandwidth: 100
upload_bandwidth: 200
use_direct_connection: False
Stap 2: Het bestand aanpassen
Wijzig de parameters van het tekstbestand in stap 1 zodat het voldoet aan de behoeften van uw organisatie.
Opmerking: Omgevingsvariabelen worden niet ondersteund voor de mapkenmerken.
Stap 3: Het bestand implementeren
Implementeer het configuratiebestand op de computer van de gebruikers.
  • Gebruik de volgende locatie op een Apple Mac-computer:

~/Library/Application Support/Google/Drive/user_default

• Gebruik de volgende locatie op een Windows-computer:

%UserProfile%\AppData\Local\Google\Drive\user_default