Översikt: Hantera Drive för en organisation

När du registrerar dig för G Suite eller Drive Enterprise kan din organisation använda Google Drive som en enhetlig plats för att lagra och dela filer.

Läs mer om Google Drive-funktioner.

Få åtkomst till filer överallt

Med Google Drive kan personer i din organisation komma åt sina filer från vilken enhet som har Drive.

• Datorns webbläsare – när du konfigurerar för Drive får du Google Drive på webben, en onlineapp som körs i en webbläsare, på vilken dator som helst.
  • Mobil enhet – användare kan ladda ned Google Drive-mobilappen till sin Android eller iPhone för att komma åt filer från mobilen.
  • Windows- eller Mac-dator – du kan installera ett synkroniseringsprogram för Google Drive för att streama eller synkronisera Drive-filer till din Windows- eller Mac-dator.

Hantera och dela alla filtyper

Du kan använda Google Drive för att lagra och komma åt alla filer, inklusive:

• Alla dina jobbfiler – lagra PDF- eller Microsoft Word-dokument, Excel-arbetsblad, musikfiler, foton, videor med mera. Visa många filtyper i webbläsaren, även om du inte har programmet för dem på din dator.
  • Dokument som du skapar och redigerar online – använd webbaserade Google Dokumentredigerare för att skapa textdokument, kalkylark, presentationer, ritningar och formulär. Redigerarna inkluderar Google Dokument, Kalkylark och Presentationer. Varje redigerare är en separat app som användarna även kan öppna från Drive.

Obs! Google Drive och var och en av Dokumentredigerarna är separata appar. Som administratör hanterar du inställningarna för dem från en enda Drive och Dokument-tjänst på administratörskonsolen.

• Anpassade kartor som du skapar och delar – använd Google Mina Kartor exempelvis för att dela företagets plats, planera händelser eller visa leveransrutter.

Administrativa kontroller

Som Drive-administratör kan du använda Googles administratörskonsol för att:

• Spåra användning och trender – använd Drive-granskningsloggen för att övervaka teamets användning av Dokumentredigerare. Spåra hur många dokument personer skapar, vem som använder vilka typer av dokument med mera.
  • Hantera dokumentdelning för teamet – styr hur dokument delas som standard eller om användarna kan dela dokument utanför organisationen.
  • Hantera lagringsutrymme – med G Suite får varje användare antingen 30 GB eller obegränsat lagringsutrymme, beroende på din utgåva. Som administratör kan du köpa licenser för att ge vissa användare ännu mer lagringsutrymme. Eller också kan du låta användarna köpa eget extra lagringsutrymme.
  • Överför äganderätten för dokument – om någon lämnar din organisation eller byter roll använder du administratörskonsolen för att överföra deras dokument till någon annan i ditt team.

Kom igång med Drive som ett fristående erbjudande

Om din organisation vill använda Drive, men inte behöver Gmail, Kalender eller andra G Suite-tjänster, är Drive Enterprise rätt alternativ. Du kan få alla funktioner och administrativa kontroller i Drive, men utan G Suite-tjänster som Gmail, Kalender, Google+ och Meet.

Om du inte redan har G Suite: Registrera dig för Drive Enterprise | Läs mer

Nästa steg