Översikt: Hantera Drive för en organisation

När du registrerar dig för G Suite eller G Suite Essentials kan din organisation använda Google Drive som en enhetlig plats för att lagra och dela filer.

Läs mer om Google Drive-funktioner.

Få åtkomst till filer var du än är

Med Google Drive kan personer i din organisation komma åt sina filer från alla enheter med Drive.

• Datorns webbläsare – när du registrerar dig för Drive får du Google Drive på webben, en onlineapp som körs i en webbläsare, på vilken dator som helst.
  • Mobil enhet – användare kan ladda ned Google Drive-appen till sin Android eller iPhone för att komma åt filer från telefonen.
  • Windows- eller Mac-dator – du kan installera ett synkroniseringsprogram för Google Drive för att streama eller synkronisera Drive-filer till din Windows- eller Mac-dator.

Hantera och dela alla filtyper

Du kan använda Google Drive för att lagra och komma åt alla filer, inklusive:

• Alla dina jobbfiler – lagra PDF- eller Microsoft Word-dokument, Excel-arbetsblad, musikfiler, foton, videor med mera. Visa många filtyper i webbläsaren, även om du inte har programmet för dem på datorn.
  • Dokument som du skapar och redigerar online – använd webbaserade Google Dokumentredigerare för att skapa textdokument, kalkylark, presentationer, ritningar och formulär. Redigeringsprogrammen inkluderar Google Dokument, Kalkylark och Presentationer. Varje redigerare är en separat app som användarna även kan öppna från Drive.

Obs! Google Drive och var och en av Dokumentredigerarna är separata appar. Som administratör hanterar du inställningarna för dem från en enda Drive och Dokument-tjänst på administratörskonsolen.

• Anpassade kartor som du skapar och delar – använd Google Mina kartor för att till exempel dela företagets plats, planera händelser eller visa leveransrutter.

Administrativa kontroller

Som Drive-administratör kan du använda Googles administratörskonsol till följande:

• Spåra användning och trender – med granskningsloggen i Drive kan du hålla koll på teamets användning av Dokumentredigerare. Håll koll på hur många dokument personer skapar, vem som använder vilka typer av dokument med mera.
  • Hantera dokumentdelning för teamet – styr hur dokument delas som standard eller om användarna kan dela dokument utanför organisationen.
  • Hantera lagringsutrymme – med G Suite får varje användare antingen 30 GB eller obegränsat lagringsutrymme, beroende på utgåvan. Som administratör kan du köpa licenser för att ge vissa användare ännu mer lagringsutrymme. Du kan även låta användarna köpa eget extra lagringsutrymme.
  • Överföra äganderätten för dokument – om en person lämnar organisationen eller byter roll kan du överföra hans eller hennes dokument till någon annan i ditt team via administratörskonsolen.

Kom igång med vårt Drive- och Meet-paket

Om organisationen vill använda Google Drive och Meet, men inte behöver Gmail och Kalender, kan ni registrera er för G Suite Essentials. Organisationen får tillgång till funktioner i Drive och Meet och administrativa inställningar, men utan att betala för G Suite-tjänster ni inte behöver.

Om ni inte redan har G Suite: Registrera er för G Suite Essentials | Läs mer

Nästa steg