Net4: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som Google Workspace, Essentials eller Cloud Identity. Om du har Google Workspace kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta Google Workspace-supporten för snabb och personlig hjälp som ingår i Google Workspace-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för Google Workspace men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen Net4® på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. I det övre hörnet av Net4-webbplatsen klickar du på Login (Logga in).

Länk för inloggning/registrering

3. Ange det inloggnings-id och lösenord som du skapade när du köpte domänen från Net4. Klicka sedan på Login (logga in).

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta kundtjänsten för Net4.

Dialogruta för inloggning

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På webbplatsen för Net4 klickar du på Domain Names (Domännamn) under My Services (Mina tjänster).

Mina tjänster > Domän

2. Välj det domännamn du vill verifiera för Google-tjänsten och klicka på AR. I det här exemplet använder vi domänen td-ntin.com, men du ser ditt eget domännamn istället.

AR-knapp

Nu visas kontrollpanelen för Net4.

3. Under Manage My Services (Hantera mina tjänster) klickar du på DNS. När du lägger till TXT-posten påverkas inte din e-postadress eller webbplats.

DNS-flik

4. På webbplatsen för Net4 väljer du TXT på rullgardinsmenyn.

TXT drop-down list option

5. Klistra in hela verifieringskoden i fältet Data.

Datafält

6. I fältet Host (Värd) anger du ditt domännamn och lämnar standardvärdet för TTL inställt på 3600.

Formulär för DNS-post

7. Klicka på Create (Skapa) och spara din nya TXT-post.
  8. Ett rött bekräftelsemeddelande visas. Rulla ned till posten som du har skapat och klicka på Save Changes (Spara ändringar).

Knappen Spara ändringar

Sidan uppdateras och ett bekräftelsemeddelande visas i rött för att bekräfta att TXT-posten har lagts till.

Bekräftelsemeddelande

Obs! Det kan ta flera timmar innan ändringen uppdateras. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

Google Workspace: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med ditt Google Workspace-konto.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.