Net4: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen Net4® på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. I det övre hörnet av Net4-webbplatsen klickar du på Login (Logga in).

Länk för inloggning/registrering

3. Ange det inloggnings-id och lösenord som du skapade när du köpte domänen från Net4. Klicka sedan på Login (logga in).

Om du inte känner till dina kontouppgifter kan du återställa lösenordet eller kontakta kundtjänsten för Net4.

Dialogruta för inloggning

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. På webbplatsen för Net4 klickar du på Domain Names (Domännamn) under My Services (Mina tjänster).

Mina tjänster > Domän

2. Välj det domännamn du vill verifiera för Google-tjänsten och klicka på AR. I det här exemplet använder vi domänen td-ntin.com, men du ser ditt eget domännamn istället.

AR-knapp

Nu visas kontrollpanelen för Net4.

3. Under Manage My Services (Hantera mina tjänster) klickar du på DNS. När du lägger till TXT-posten påverkas inte din e-postadress eller webbplats.

DNS-flik

4. På webbplatsen för Net4 väljer du TXT på rullgardinsmenyn.

TXT drop-down list option

5. Klistra in hela verifieringskoden i fältet Data.

Datafält

6. I fältet Host (Värd) anger du ditt domännamn och lämnar standardvärdet för TTL inställt på 3600.

Formulär för DNS-post

7. Klicka på Create (Skapa) och spara din nya TXT-post.
  8. Ett rött bekräftelsemeddelande visas. Rulla ned till posten som du har skapat och klicka på Save Changes (Spara ändringar).

Knappen Spara ändringar

Sidan uppdateras och ett bekräftelsemeddelande visas i rött för att bekräfta att TXT-posten har lagts till.

Bekräftelsemeddelande

Obs! Det kan ta flera timmar innan ändringen uppdateras. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.