Kontrollera icke-autentiserad e-post från din domän

Felsöka leveransproblem med Postmaster Tools

Med Gmail Postmaster Tools får avsändare statistik för parametrar som anseende, mängden skräppost, feedbackloop och så vidare. Verktyget hjälper dig att se till att dina e-postmeddelanden inte blockeras eller skickas till skräpposten av Gmail.

Om du har skickat e-post till en Gmail-användare och fått det automatiska avvisningsmeddelandet Unauthenticated email from [email domain] is not accepted due to domain's DMARC policy (Icke-auktoriserade e-postmeddelanden från [e-postdomän] kan inte tas emot på grund av domänens DMARC-policy) kan du läsa mer i alternativen nedan:

• Om du skickar e-post via Gmail läser du mer om hur du åtgärdar avvisade e-postmeddelanden.
  • Om du skickar e-post med en annan e-postapp tittar du efter inställningarna som styr vilken server som används för att skicka meddelanden (servern för utgående meddelanden) i e-postappen. Ändra inställningen så att du använder servern som överensstämmer med e-postadressen du vill skicka meddelandet från. Om det inte fungerar, eller om du behöver mer hjälp, kontaktar du e-postleverantören.

I Gmail används e-postautentisering för att fastställa om ett meddelande har skickats från den adress som det verkar ha skickats från. Som en del av DMARC-initiativet tillåter Gmail domänägare att definiera hur vi hanterar icke-autentiserade meddelanden som felaktigt utger sig för att vara från din domän.

Vad du kan göra

Domänägarna kan publicera en policy som informerar Gmail och andra e-postleverantörer som deltar om hur de ska hantera meddelanden som skickas från din domän men som inte är autentiserade. När du definierar en policy kan du bidra till att bekämpa nätfiske och därigenom skydda användarna och ditt anseende.

Läs mer om DMARC och hur du publicerar din policy.

Tänk på följande:

• Du får en daglig rapport från samtliga e-postleverantörer som deltar så att du kan se hur ofta dina e-postmeddelanden autentiseras och hur ofta ogiltiga e-postmeddelanden identifieras.
  • Du kan vilja anpassa din policy när du har tagit del av uppgifterna i dessa rapporter. Du kan till exempel anpassa dina policyer från ”övervaka” till ”karantän” eller ”avvisa” när du är säker på att alla dina egna meddelanden kommer att autentiseras.
  • Din policy kan vara strikt eller fri. Exempelvis publicerar eBay och PayPal en policy som kräver att all e-post autentiseras för att visas i en mottagares inkorg. I enlighet med policyn avvisar Google alla meddelanden från eBay och PayPal som inte är autentiserade.

Mer om DMARC

DMARC.org grundades för att göra det möjligt för dem som skickar e-post att påverka icke-autentiserad e-post genom att publicera inställningar i en flexibel policy som alla kan hitta. Med DMARC kan även e-postleverantörer som deltar skicka rapporter så att avsändarna kan förbättra och övervaka sin infrastruktur för autentisering.

Google deltar i DMARC tillsammans med andra e-postdomäner som AOL, Comcast, Hotmail och Yahoo! E-post. Dessutom har redan avsändare som Bank of America, Facebook, Fidelity, LinkedIn och PayPal publicerat policyer som Google och andra mottagare ska följa.

Mer information finns i Öka säkerheten för förfalskad skräppost med DMARC.