Niet-geverifieerde e-mail van je domein beheren

Leveringsproblemen oplossen met Postmaster Tools

Postmaster Tools van Gmail biedt afzenders statistieken over parameters als reputatie, spampercentage en feedbackloop. Hiermee kun je voorkomen dat je e-mails door Gmail worden geblokkeerd of in de spam terechtkomen.

Als je een e-mail stuurt naar een Gmail-gebruiker en een automatisch bouncebericht krijgt met daarin de melding 'Niet-geverifieerde e-mail van [e-maildomein] wordt niet geaccepteerd vanwege DMARC-beleid van het domein', bekijk dan de opties hieronder voor meer informatie:

• Als je de e-mail hebt gestuurd via Gmail, bekijk je hoe je problemen met gebouncete of geweigerde e-mails kunt oplossen.
  • Als je de e-mail hebt verzonden met een andere e-mailapplicatie, probeer dan een instelling te vinden in je e-mailapplicatie die de server bepaalt waarmee berichten worden verzonden (de 'uitgaande' server). Wijzig deze instelling zodat je de server gebruikt die overeenkomt met het e-mailadres dat je wilt gebruiken om e-mail te sturen. Als dit niet werkt, of als je meer hulp nodig hebt, neem dan contact op met de e-mailprovider van je e-mailadres.

Gmail probeert spam en misbruik tegen te gaan door gebruik te maken van e-mailverificatie om te verifiëren of een bericht ook daadwerkelijk gestuurd is vanaf het adres waar het vandaan lijkt te komen. Als onderdeel van het DMARC-initiatief staat Google domeineigenaren toe mee na te denken over hoe niet-geverifieerde berichten die onrechtmatig beweren uit je domein afkomstig te zijn moeten worden afgehandeld.

Wat je zelf kunt doen

Domeineigenaren kunnen een beleid publiceren waarin Gmail en andere deelnemende e-mailproviders wordt verteld hoe ze moeten omgaan met berichten die vanuit je domein worden gestuurd, maar niet geverifieerd zijn. Door een beleid vast te stellen, kun je helpen in de strijd tegen phishing en zo gebruikers en je reputatie beschermen.

Ontdek meer over DMARC en hoe je je beleid publiceert.

Houd rekening met het volgende:

• Je zult een dagelijks rapport van elke deelnemende e-mailprovider ontvangen, zodat je kunt zien hoe vaak je e-mails worden geverifieerd en hoe vaak ongeldige e-mails worden geïdentificeerd.
  • Mogelijk wil je je beleid aanpassen naar aanleiding van de gegevens in deze rapporten. Je zou bijvoorbeeld je actiegerichte beleid kunnen aanpassen van 'monitoren' naar 'in quarantaine plaatsen' naar 'afwijzen' naar mate je er zekerder van bent dat je berichten allemaal worden geverifieerd.
  • Je beleid kan streng of flexibel zijn. eBay en PayPal publiceren bijvoorbeeld een beleid dat vereist dat al hun e-mail geverifieerd moet worden voordat ze in de inbox van iemand anders verschijnen. In overeenstemming met hun beleid wijst Google alle berichten van eBay en PayPal af die niet geverifieerd zijn.

Meer over DMARC

DMARC.org is opgericht om de afzenders van e-mail de mogelijkheid te geven invloed uit te oefenen op niet-geverifieerde e-mail door hun voorkeuren te publiceren in een vindbaar en flexibel beleid. Hierdoor zijn deelnemende e-mailproviders ook in staat rapporten aan te leveren, zodat afzenders hun verificatie-infrastructuur kunnen monitoren en verbeteren.

Google neemt samen met andere e-maildomeinen als AOL, Comcast, Hotmail en Yahoo! Mail deel aan DMARC. Bovendien hebben afzenders als Bank of America, Facebook, Fidelity, LinkedIn en PayPal al een beleid gepubliceerd dat Google en andere ontvangers dienen te volgen.

Ga naar De beveiliging voor vervalste spam vergroten met DMARC voor meer informatie.