Speednames.asia (IP Mirror): Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Längst upp på startsidan för administratörskonsolen klickar du på Klicka här för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

3. Klicka på Verifiera

En röd cirkel markerar knappen Verifiera i det första steget i guiden.

4. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.
  5. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På en ny webbläsarflik eller i ett nytt fönster loggar du in på webbplatsen Speednames.asia (tidigare IP Mirror).
  2. Om du inte känner till ditt användarnamn och lösenord kan du återställa lösenordet eller kontakta support för Speednames.asia.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster

1. På webbplatsen för Speednames.asia klickar du på Avancerade verktyg.

Knappen Snabbåtkomst till avancerade verktyg

2. Om du har flera domäner med Speednames.asia klickar du på den domän som du behöver verifiera för din Google-tjänst.
  3. Klicka på DNS-hanteraren. Ett fönster för DNS Manager öppnas.
  4. Klicka på Redigera zonfil.
  5. Klicka på Lägg till post. Lägg till uppgifter om post visas.
  6. I rutan Lägg till uppgifter om post väljer du I TXT på listan Typ.

Under Lägg till postdetaljer har I TXT valts på listan Typ.

7. Skriv @ i fältet Namn.
  8. I fältet Värde klistrar du in verifieringskoden som du kopierade tidigare. Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du lägger till en TXT-post.

Detaljrutan Lägg till post har fyllts i

9. Klicka på Verkställ. Posten visas i tabellen DNS poster.
  10. Om du ska konfigurera MX-posterna för att dirigera din e-post till de nya Gmail-inkorgarna för G Suite-kontot fortsätter du till steg 4: Uppmana Google att verifiera. Klicka annars på Nästa för att spara TXT-posten.

Grön Nästa-knapp

11. Klicka på Nästa igen för att bekräfta. Du ser ett meddelande som bekräftar att verifieringsposten har sparats.

Meddelandet Skickat

Obs! Det kan ta upp till 48 timmar innan ändringen tillämpats. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden för G Suite börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

1. Återgå till administratörskonsolen. Vid behov klickar du på länken högst upp på sidan för att fortsätta konfigurera administratörskonsolen.

En röd cirkel markerar Konfigurera administratörskonsol. Klicka här för att komma igång. Alternativ högst upp på administratörskonsolen.

2. Öppna sidan Verifiera din domän

3. Rulla längst ned på sidan och klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.