Speednames.asia (IP Mirror): Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På en ny webbläsarflik eller i ett nytt fönster loggar du in på webbplatsen Speednames.asia (tidigare IP Mirror).
  2. Om du inte känner till ditt användarnamn och lösenord kan du återställa lösenordet eller kontakta support för Speednames.asia.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster

1. På webbplatsen för Speednames.asia klickar du på Avancerade verktyg.

Knappen Snabbåtkomst till avancerade verktyg

2. Om du har flera domäner med Speednames.asia klickar du på den domän som du behöver verifiera för din Google-tjänst.
  3. Klicka på DNS-hanteraren. Ett fönster för DNS Manager öppnas.
  4. Klicka på Redigera zonfil.
  5. Klicka på Lägg till post. Lägg till uppgifter om post visas.
  6. I rutan Lägg till uppgifter om post väljer du I TXT på listan Typ.

Under Lägg till postdetaljer har I TXT valts på listan Typ.

7. Skriv @ i fältet Namn.
  8. I fältet Värde klistrar du in verifieringskoden som du kopierade tidigare. Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du lägger till en TXT-post.

Detaljrutan Lägg till post har fyllts i

9. Klicka på Verkställ. Posten visas i tabellen DNS poster.
  10. Om du ska konfigurera MX-posterna för att dirigera din e-post till de nya Gmail-inkorgarna för G Suite-kontot fortsätter du till steg 4: Uppmana Google att verifiera. Klicka annars på Nästa för att spara TXT-posten.

Grön Nästa-knapp

11. Klicka på Nästa igen för att bekräfta. Du ser ett meddelande som bekräftar att verifieringsposten har sparats.

Meddelandet Skickat

Obs! Det kan ta upp till 48 timmar innan ändringen tillämpats. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden för G Suite börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.