Inställningen Mottagningsrutt

Inställningen Mottagningsrutt kommer inom kort att tas bort och ersättas av inställningen Rutt. Under övergångsperioden är inställningarna för mottagningsrutt fortfarande synliga på administratörskonsolen. De är märkta med en röd tagg med texten "utfasad". Inställningarna fungerar fortfarande men du kan inte redigera dem eller skapa nya.

Vi rekommenderar att du konverterar en befintlig mottagningsrutt till en ruttinställning så snart som möjligt genom att följa stegen nedan.

Konvertera eller ta bort inställningen för mottagningsrutt

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Appar följt av G Suite följt av Gmail följt av Avancerade inställningar på startsidan för administratörskonsolen.

Tips! Om du vill se Avancerade inställningar rullar du längst ned på Gmail-sidan.

3. Till vänster väljer du organisationen där inställningen konfigurerades. Alla organisationer på undernivå ärver uppdateringarna.

4. Bläddra till inställningen Mottagningsrutt i avsnittet Rutt.

5. Håll muspekaren över inställningen och välj ett alternativ:

• Om du inte behöver inställningarna längre klickar du på Ta bort och fortsätter till steg 9.

• Om du vill konvertera inställningen till ruttinställningen klickar du på Konfigurera och går till steg 6.

6. Längst ned klickar du på Konvertera. Inställningen kopieras från en motsvarande konfiguration i den nya ruttinställningen och visas på skärmen.

7. Granska och redigera den nya konfigurationen vid behov. Mer information om ruttinställningen finns i Konfigurera rutt för domänen eller organisationen

8. (Valfritt) Om du vill konvertera eller ta bort en annan inställning upprepar du steg 3–7.

9. Längst ned på sidan med avancerade Gmail-inställningar klickar du på Spara.