Blockera meddelanden från en e-postadress eller domän

Som administratör kan du bidra till att förhindra skräppost och skadlig e-post genom att blockera e-postadresser eller hela domäner. På så sätt avvisar du automatiskt meddelanden från dem. Dina blockeringar är ett tillägg till det vanliga virus- och skräppostskyddet som din organisation får via Gmail.

Innan du börjar

• Om du har många avsändare eller domäner som ska blockeras kan du lägga till dem på en adresslista. Ladda sedan upp listan och blockera dem. Mer information finns i Använda adresslistor för att tillämpa inställningar på specifika personer eller domäner.
  • Du kan undanta avsändare eller domäner på en blockerad lista så att deras meddelanden levereras normalt. Meddelanden från godkända avsändare omfattas fortfarande av regelbundet virus- och skräppostskydd från Gmail.
  • Om du har aktiverat Groups for Business för användarna kan meddelanden från blockerade avsändare eller domäner fortfarande nå användare i Google Grupper. Det beror på användarnas aviserings- eller e-postinställningar för gruppen.

Förhindra skadliga e-postmeddelanden med inställningar för blockerade avsändare

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmail-följt avSkräppost, nätfiske och skadlig programvara.
  3. Peka på Blockerade avsändare och välj ett alternativ:

• Om det är första gången du blockerar meddelanden klickar du på Konfigurera.
    • Om du vill redigera en inställning klickar du på Redigera bredvid inställningen.
    • För en ny inställning klickar du på Lägg till ytterligare en regel.
  4. Konfigurera följande alternativ:
    Inställning Gör detta
    Blockera avsändare Redigera eller ange ett namn eller en beskrivning.
    Lägg till adresser eller domäner som du vill meddelanden ska avvisas automatiskt från Välj ett alternativ:
    • Klicka på Använd befintlig lista, välj en eller flera listor och stäng rutan Välj adresslistor.
    • Klicka på Skapa eller redigera listaföljt avLägg till blockerad lista eller Redigera.
      Lägg till och redigera adresser och klicka på Spara. Återgå sedan till Lägg till inställning eller Redigera inställning på den ursprungliga fliken.
    Redigera standardmeddelande om avvisning (Valfritt) Om du vill lägga till anpassad text för ett avvisningsmeddelande anger du texten.

Blockerade avsändare får det här meddelandet när deras meddelande avvisas.

Hoppa över den här inställningen för meddelanden från adresser eller domäner som finns med i de här godkända avsändarlistorna. (Valfritt) Om du vill undanta adresser eller domäner från blockering markerar du Hoppa över den här inställningen för meddelanden som tas emot från adresser eller domäner på dessa listor över godkända avsändare och klickar på Använd befintlig lista eller Skapa eller redigera lista och följ anvisningarna ovan på den här sidan om du vill lägga till adresserna eller domänerna.
  5. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Du kan spåra ändringar i administratörskonsolens granskningslogg.