Een standaard voettekst toevoegen aan de uitgaande berichten van gebruikers

Gebruik de instelling Voettekst toevoegen om automatisch een voettekst te laten toevoegen aan uitgaande berichten. U kunt een voettekst toevoegen aan uitgaande berichten om juridische, informatieve of promotieredenen.

De instelling Voettekst toevoegen geldt voor iedereen in een organisatie-eenheid. Voor gebruikers in onderliggende organisatie-eenheden worden de instellingen overgenomen van de bovenliggende organisatie-eenheid. De voettekst wordt toegepast op alle berichten, inclusief berichten die worden verstuurd vanuit e-mailaliassen van Google Workspace.

Een e-mailvoettekst instellen voor uw domein of organisatie

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenCompliance.
  3. Selecteer links een organisatie-eenheid.
  4. Scroll in het gedeelte Compliance naar de instelling Voettekst toevoegen. Plaats de muisaanwijzer op de instelling en klik op Configureren. Als de instelling al is geconfigureerd, klikt u op Bewerken of Nog een toevoegen.
  5. Geef de voettekst op:
    • U kunt maximaal 10.000 tekens gebruiken.
    • Als u de tekstopmaak wilt aanpassen, gebruikt u de tools voor tekstopmaak. De teksteditor ondersteunt geen HTML-content.
    • Als u een afbeelding wilt invoegen, klikt u op en geeft u de URL voor de afbeelding op een openbare webserver op. Afbeeldingen die zijn opgeslagen in Google Drive kunnen niet worden gebruikt in de voettekst.
  6. (Optioneel) Selecteer De voettekst toevoegen aan interne berichten die binnen uw organisatie worden verzonden.
  7. Klik op Instelling toevoegen of Opslaan. Nieuwe instellingen worden toegevoegd aan de pagina Compliance-instellingen.
  8. Klik onderaan op Opslaan
    Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie
  9. Test de voettekst door een bericht te sturen naar een e-mailadres buiten uw domein.

Opmerking: In berichten die zijn verstuurd met een e-mailclient van derden, zoals Microsoft Outlook of Apple Mail, is de voettekst met de juiste opmaak te zien. In berichten die in platte tekst worden gestuurd, kunt u geen afbeeldingen of tekst met opmaak laten weergeven in de voettekst. Er wordt dan een voettekst in platte tekst toegevoegd.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.