Send e-post fra en annen adresse eller et alias

Vil du få mer ut av Google-appene på jobb eller skole?  Registrer deg for en kostnadsfri prøveperiode på Google Workspace.

Hvis du har en annen e-postadresse, kan du sende e-post med den som avsender. Noen eksempler:

• en e-postadresse som ikke tilhører Gmail, for eksempel en Yahoo- eller Outlook-adresse
  • et domene eller alias du har fått gjennom jobben, skolen eller annen virksomhet, som @dinskole.edu eller dittalias@gmail.com
  • en annen Gmail-adresse

Tips: Du kan sende e-post fra opptil 99 forskjellige e-postadresser.

Trinn 1: Legg til en adresse du eier

1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger etterfulgt av Se alle innstillinger.
  3. Klikk på Kontoer og import- eller Kontoer-fanen.
  4. Klikk på Legg til en e-postadresse til i delen «Send e-post som».
  5. Skriv inn navnet ditt og adressen du vil sende fra.
  6. Klikk på Neste trinn  etterfulgt av  Send bekreftelse.
  7. Hvis du bruker en skole- eller jobbkonto, skriver du inn SMTP-tjeneren (for eksempel smtp.gmail.com eller smtp.skolendin.edu) og brukernavnet og passordet for den kontoen.
  8. Klikk på Legg til konto.

Trinn 2: Bekreft adressen

1. Logg på kontoen du la til.
  2. Åpne bekreftelsesmeldingen du fikk av Gmail.
  3. Klikk på linken.

Trinn 3: Endre «Fra»-adressen din

1. Klikk på «Fra»-linjen i e-posten.
    (Hvis du ikke ser denne, klikker du på mellomrommet ved siden av mottakerens e-postadresse.)
  2. Velg e-postadressen du vil sende fra.
Jeg finner ikke e-posten med bekreftelse
  • Sjekk i mappen for søppelpost eller masseutsendelser og se etter en e-post fra send-as-noreply@google.com.
  • Hvis du prøver å legge til en jobb- eller skolekonto, må du be administratoren din om å konfigurere domenealiaset og e.postaliaset ditt.
Mottakerne kan se Gmail-adressen min

Hvis mottakerne bruker Outlook eller en annen e-posttjeneste, kan de se noe sånt som «Fra dittnavn@gmail.com på vegne av annetnavn@annetdomene.com».

Mottakerne kan også se den opprinnelige @gmail.com-adressen din hvis

Fjerne e-postadresser eller aliaser

Hvis du ikke vil sende e-post fra et alias eller hvis aliaset er ugyldig, kan du fjerne e-posten eller aliaset. Hvis du sender en e-post fra et ugyldig alias, får du en avvist e-post.

1. Åpne Gmail på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre etterfulgt av Se alle innstillinger.
  3. Klikk på Kontoer og import- eller Kontoer-fanen.
  4. Klikk på Slett ved siden av e-postadressen du vil fjerne i «Send e-post som»-delen.

Tips: Hvis du får en avvist e-post fra en gyldig e-postadresse og må bekrefte den på nytt, må du slette «Send e-post som»-e-postadressen og legge den til på nytt.

Send alltid fra en annen adresse

Hvis du alltid vil sende fra en annen adresse, må du endre standardadressene for både «Fra» og «Svar til». Hvis du bare endrer adressen «Fra», er standardinnstillingen at alle svar kommer til den opprinnelige Gmail-adressen din.

Endre standard «Fra»-adresse

Gjør dette hvis du alltid vil sende e-post fra en annen adresse eller et annet alias:

1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre etterfulgt av Se alle innstillinger.
  3. Klikk på Kontoer og import- eller Kontoer-fanen.
  4. Klikk på Bruk som standard i «Send e-post som»-delen til høyre for adressen du vil bruke.
Endre standard «Svar til»-adresse

Når du sender en e-post, er standardinnstillingen at svar kommer til den opprinnelige Gmail-adressen din. Følg disse trinnene for å velge en annen adresse:

1. Åpne Gmail på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre etterfulgt av Se alle innstillinger.
  3. Klikk på Kontoer og import- eller Kontoer-fanen.
  4. I delen «Send e-post som», klikker du på Endre info ved siden av e-postadressen din.
  5. Klikk på Angi en annen «Svar til»-adresse.
  6. Legg til en Svar til-adresse.
  7. Klikk om nødvendig på Neste trinn.
  8. Klikk på Lagre endringer.

Feilene «Couldn't reach server» og «TLS Negotiation failed»

Hvis du ser en av disse feilmeldingene, må du kanskje velge et annet portnummer og en annen autentiseringstype. Kontrollér at du har brukt riktig tjener for utgående e-post for leverandøren. Det kan hende du må kontakte e-postleverandøren din for å få de riktige innstillingene.

Velg en sikker tilkobling

Ta kontakt med den andre e-posttjenesten for å få anbefalt portnummer, autentiseringstype eller tjener for utgående e-post. Sørg for at tredjepartsleverandøren din støtter SSL eller TLS med et gyldig sertifikat.

Her er noen vanlige kombinasjoner:

• SSL med port 465
  • TLS med port 25 eller 587
Den andre e-postleverandøren min støtter ikke SSL eller TLS

Vi anbefaler at du sender e-post via en sikker (kryptert) tilkobling.

Hvis den andre e-posttjenesten din imidlertid ikke støtter disse sikre tilkoblingene eller ikke bruker et gyldig sertifikat, kan du velge port 25 og deretter velge alternativet Usikret tilkobling som vises.

Hvis du gjør dette, beskyttes ikke informasjonen din av kryptering.

Bruk Gmail-aliaser

Filtrér ved hjelp av Gmail-aliaset

En enkel måte å sortere e-posten din på, er å legge til kategorier etter brukernavnet ditt.

For eksempel går alle meldinger som sendes til følgende aliaser til karinordmann@gmail.com:

• karinordmann+skole@gmail.com
  • karinordmann+kommentarer@gmail.com
  • karinordmann+viktig.epost@gmail.com

Trinn 1: Velg aliaser

Tenk på hvordan du ønsker å sortere e-posten din, og velg deretter et alias for hver kategori. Noen eksempler:

• Brukernavn+arbeid@gmail.com for jobbadresser.
  • Brukernavn+nyheter@gmail.com for å melde deg på nyhetsbrev.
  • Brukernavn+shopping@gmail.com for å opprette en konto hos en nettbutikk.

Trinn 2: Filtrér e-poster

Opprett filtre for å automatisere handlinger, for eksempel

• å legge til en etikett eller en stjerne
  • å videresende til en annen konto
  • å arkivere eller slette
Send fra et gruppealias på jobben eller skolen

Hvis du bruker Gmail via en jobbkonto eller skolekonto, kan du sende e-post fra et gruppealias. For å kunne motta bekreftelses-e-posten som skal sendes fra et gruppealias, må du delegere tilgang til gruppen.

Viktig: Aliaser er ikke private, og noen ganger er de synlige for andre. Hvis du for eksempel søker i Gmail etter e-poster fra bill@skole.edu, kan du finne e-poster fra alias@skole.edu.

Du trenger tilgang til gruppens tillatelser for å endre tilgangen for andre medlemmer.

1. Åpne Google Grupper.
  2. Klikk på Mine grupper.
  3. Klikk på Administrer under gruppenavnet du vil sende fra.
  4. Til venstre klikker du på Tillatelser etterfulgt av Innleggstillatelser .
  5. I delen «Innlegg» klikker du på nedoverpilen Nedoverpil.
  6. Velg Alle på nettet.
  7. Klikk på Lagre.
Tips: Hvis «Alle på nettet» ikke er tilgjengelig i gruppens tillatelser, kan det hende administratoren må slå på «Gruppeeiere kan tillate innkommende e-post fra utenfor organisasjonen».