Verifiera domänen med en TXT-post

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Obs! Du behöver inte verifiera domänen om du köpte den när du registrerade dig för G Suite.

Verifiera domänen för Google-tjänsten

Du kan verifiera domänen via domänvärden (normalt där du köpte domännamnet). Domänvärden använder inställningar som kallas DNS-poster och som dirigerar internettrafik till ditt domännamn. Behöver du hjälp läser du Identifiera din domänvärd.

Google ger dig en TXT-verifieringspost som ska läggas till i domänvärdes DNS-poster. Ditt domänägarskap bekräftas när posten identifieras i Google. Din webbplats eller e-post påverkas inte av verifieringsposten.

Lägga till en TXT-verifieringspost (alla domänvärdar)

Öppna alla  |  Stäng alla

1. Få verifieringsposten

Du kan få verifieringsposten i installationsguiden eller på Googles administratörskonsol.

Få posten i installationsguiden

När du har registrerat dig för Google-tjänsten vägleder installationsguiden dig genom stegen för att konfigurera kontot, inklusive domänverifieringen.

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik. Om du inte kan öppna domänvärdens inloggningssida klickar du på Välj en annan metod och väljer Lägg till en domänvärdspost (TXT eller CNAME).
  2. Logga in på domänvärden.
  3. Markera följande rutor i installationsguiden:
    • Jag har loggat in.
    • Jag har öppnat kontrollpanelen för domänen.
  4. I avsnittet Skapa en ny TXT-post kopierar du innehållet från fältet Värde/Svar/Destination. Detta är verifieringsposten.

The TXT Value/Answer/Destination record is shown.

Få din post i administrationskonsolen

Om du inte befinner dig i installationsguiden kan du ställa in Google-tjänsten på Googles administratörskonsol.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Starta konfiguration eller Verifiera domän överst på administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Starta verifiering.
  4. Klicka på Välj domänregistrator eller leverantör följt av Övrigt.
  5. I avsnittet Skapa en ny TXT-post kopierar du innehållet från fältet Värde/Svar/Destination. Detta är verifieringsposten.

2. Öppna domänens DNS-poster
  1. I ett nytt webbläsarfönster eller på en ny flik loggar du in på domänvärdkontot. Behöver du hjälp läser du Identifiera din domänvärd.
  2. Öppna domänens DNS-poster. Sidan kan heta något i stil med DNS-hantering, Namnserverhantering, Kontrollpanel eller Avancerade inställningar.
  3. Välj alternativet att lägga till en ny post.
3. Lägg till verifieringsposten för domänvärden
  1. Som posttyp väljer du TXT.
  2. I fältet Namn/Värd/Alias anger du @ eller lämnar det tomt.
    Värden kan kräva att du anger din domän, som ser ut som dindomän.com i det här fältet. Dina andra DNS-poster kan ange vad du ska använda.
  3. I fältet TTL (Time to Live) anger du 86400 eller lämnar standardvärdet.
  4. Klistra in verifieringsposten du kopierade i steg 1 i fältet Värde/svar/destination.
  5. Spara posten.

Obs! Om du ser ett varningsmeddelande om att ändra dina DNS-inställningar kan du bortse från det. Om du lägger till TXT-posten skadas inte webbplatsen eller DNS-inställningarna.

5. Slutför domänverifieringen
  1. Återgå till installationsguiden i det första webbläsarfönstret.
  2. Klicka på Verifiera.
  3. Slutför installationen genom att klicka på Fortsätt.

Det kan ta upp till 72 timmar innan förändringar av TXT-poster träder i kraft, men oftast går det snabbare.

Du kan kontrollera statusen för ändringen genom att kontrollera vilka DNS-poster som för närvarande gäller för domänen. Mer information finns i Felsöka TXT-poster.

Kontakta domänvärden om du vill ha mer hjälp, eller om du inte kan komma åt domänens DNS-poster.

Få support

Kontakta G Suites support om du behöver hjälp med verifieringen.

Nästa steg (endast G Suite)

När du har verifierat domänen kan du ställa in Gmail med G Suite. Lämna flikarna eller fönstren för installationsguiden och domänvärdplatsen öppna. På en ny flik eller i ett nytt fönster öppnar du detaljerade anvisningar om hur du konfigurerar Gmail för din värd.