Een domein verwijderen uit uw beheerde Google-account

Dit artikel is bedoeld voor beheerders die een domein uit hun account willen verwijderen. Ga naar Google Workspace opzeggen om uw Google Workspace-account op te zeggen of te verwijderen.

Als u een aanvullend domein heeft dat u niet meer gebruikt met uw beheerde Google-account, zoals Google Workspace of Cloud Identity, kunt u dit domein verwijderen uit uw account. Uw gebruikers krijgen dan geen e-mails meer en kunnen geen Google-services meer gebruiken in die domeinen.

Als u Google Sites gebruikt

Belangrijk: Als u een domein verwijdert, worden sites die in dat domein zijn gemaakt, definitief verwijderd. Voordat u het domein verwijdert, moet u sites die u wilt bewaren, kopiëren naar een ander Google-domein:

1. Log in als gebruiker bij het domein dat u wilt verwijderen.
  2. Volg de stappen in Een kopie van uw hele site maken.

Ik verwijder een secundair domein

Als u een secundair domein verwijdert (met een eigen groep gebruikers), moet u de volgende stappen uitvoeren:

1. Verwijder groepen die zijn gekoppeld aan dit domein. Ga naar Een groep verwijderen uit uw organisatie voor meer informatie.
  2. Verwijder e-mailaliassen die zijn gekoppeld aan dit domein. Ga naar De e-mailalias van een gebruiker verwijderen voor meer informatie.
  3. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  4. Gebruik een van de volgende opties om gebruikers te vinden met het domein dat u wilt verwijderen:
  5. Wijzig de naam van gebruikers die zijn gekoppeld aan het domein dat u wilt verwijderen. Ga naar De naam van gebruikers wijzigen zodat uw nieuwe domein wordt gebruikt voor meer informatie.
    Tip: Als u veel gebruikers heeft, kunt u gebruikersnamen met meerdere tegelijk wijzigen. Volg de stappen in De naam van gebruikersadressen met meerdere tegelijk wijzigen nadat u uw hoofddomein heeft gewijzigd.
  6. Verwijder test- of aliasdomeinen die aan het domein zijn gekoppeld, bijvoorbeeld uw_domein.test-google-a.com.

Een domein verwijderen

Voordat u begint: Als u een secundair domein verwijdert, voert u de stappen uit in Ik verwijder een secundair domein (hierboven op deze pagina).

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenDomeinenand thenDomeinen beheren.
  3. Zoek het domein dat u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.
  4. Klik op Domein verwijderen om te bevestigen.

De domeinnaam opnieuw gebruiken

• Meestal kunt u een domeinnaam binnen 30 minuten nadat u deze heeft verwijderd, opnieuw gebruiken in uw huidige beheerde Google-account. Als het domein echter veel gebruikers bevatte, moet u mogelijk maximaal 24 uur wachten.
  • Als u de domeinnaam wilt gebruiken met een nieuw beheerd Google-account, moet u mogelijk 48 uur wachten. Meer informatie