Lägga till en organisationsenhet

Om du vill tillämpa olika inställningar på en uppsättning användare, Chrome- eller Google Meet-maskinvaruenheter eller skapa en underordnad organisationsenhet under organisationen på toppnivå skapar du en ny organisationsenhet och placerar dem i den. Du kan sedan tillämpa unika inställningar på denna organisationsenhet.

En organisationsenhet är bara en grupp som administratören skapar på Googles administratörskonsol för att tillämpa inställningar för en specifik uppsättning användare. Alla användare hamnar i organisationsenheten på toppnivå (den överordnade organisationsenheten) som standard. Inställningar i den överordnade organisationsenheten gäller även för de underordnade, men de kan ändras för att passa behoven i den underordnade organisationsenheten.

Läs mer om organisationsstrukturen.

Obs! Du kan inte flytta dig själv till en annan organisationsenhet som administratör.

Så här skapar du en ny organisationsenhet

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avOrganisationsenheter,
  3. Håll muspekaren över organisationen du vill ändra och klicka på Skapa ny organisationsenhet .
  4. I fältet Namn på organisationsenhet anger du den nya gruppens namn.

Obs! Tecknet / är inte tillåtet i namn på organisationsenheter.

5. (Valfritt) Lägg till en beskrivning av organisationen genom att ange den i fältet Beskrivning.
  6. (Valfritt) Gör så här om du vill placera organisationen under en annan överordnad organisation:
    1. Klicka på Redigera under Överordnad organisationsenhet.
    2. Välj en överordnad organisation.
    3. Klicka på Klar.
  7. Klicka på Skapa.

Du kan även lägga till en organisation genom att klicka på Lägg till uppe till vänster på sidan Organisationsenheter.

Om du vill aktivera en tjänst för en grupp av användare inom en organisationsenhet eller i olika organisationsenheter väljer du en åtkomstgrupp. Mer information finns i Slå på en tjänst för en grupp.

Nästa steg

Nu när du har en ny organisationsenhet kan du lägga till användare och enheter samt aktivera tjänster och tillämpa inställningar.

1. Flytta användare eller flytta enheter till den nya organisationsenheten.
  2. Aktivera Google-tjänster och tillämpa inställningar för den nya organisationsenheten. Mer information finns i Anpassa tjänståtkomst med grupper.