Een organisatie-eenheid toevoegen

Als u verschillende instellingen wilt toepassen op een groep gebruikers, Chrome- of Google Meet-hardwareapparaten of als u een onderliggende organisatie-eenheid wilt maken onder de organisatie op het hoogste niveau, maakt u een nieuwe organisatie-eenheid en plaatst u deze in die organisatie-eenheid. Daarna kunt u unieke instellingen toepassen op die organisatie-eenheid.

Een organisatie-eenheid is een groep die een beheerder kan maken in de Google Beheerdersconsole om instellingen toe te passen op een specifieke groep gebruikers. Standaard worden alle gebruikers in de organisatie op het hoogste niveau geplaatst. Onderliggende organisatie-eenheden nemen de instellingen over van bovenliggende organisatie-eenheden. U kunt de instellingen echter wijzigen voor onderliggende organisatie-eenheden.

Meer informatie over de organisatiestructuur.

Opmerking: U kunt uzelf als beheerder niet verplaatsen naar een andere organisatie-eenheid.

Een nieuwe organisatie-eenheid maken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenOrganisatie-eenheden.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de organisatie-eenheid die u wilt aanpassen en klik op Nieuwe organisatie-eenheid maken .
  4. Vul in het veld Naam van organisatie-eenheid de naam in van de nieuwe groep.

Opmerking: Het teken '/' is niet toegestaan in de namen van organisatie-eenheden.

5. (Optioneel) Als u een beschrijving van de organisatie-eenheid wilt toevoegen, vult u deze in het veld Beschrijving in.
  6. (Optioneel) Zo plaatst u de organisatie-eenheid onder een bovenliggende organisatie-eenheid:
    1. Klik onder Bovenliggende organisatie-eenheid op Bewerken .
    2. Kies de organisatie-eenheid waar deze organisatie-eenheid onder moet komen.
    3. Klik op Gereed.
  7. Klik op Maken.

U kunt ook een organisatie-eenheid toevoegen door linksboven op de pagina met organisatie-eenheden op Toevoegen te klikken.

Als u een service wilt inschakelen voor een groep gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden, selecteert u een toegangsgroep. Zie Services inschakelen voor toegangsgroepen voor meer informatie.

Volgende stappen

Nu de nieuwe organisatie-eenheid is gemaakt, kunt u gebruikers en apparaten toevoegen, services aanzetten en instellingen toepassen.

1. Verplaats gebruikers of apparaten naar de nieuwe organisatie-eenheid.
  2. Zet Google-services aan voor en pas instellingen toe op de nieuwe organisatie-eenheid. Ga naar De toegang tot services aanpassen met groepen voor meer informatie.