Name.com: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som Google Workspace, Essentials eller Cloud Identity. Om du har Google Workspace kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för Google Workspace men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen Name.com® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Klicka på Logga in överst på webbplatsen Name.com.
  3. Ange användarnamnet och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från Name.com.
  4. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller återställa kontot.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på den domän du vill verifiera för G Suite i Min översikt.

Doman link

2. Klicka på DNS-poster till vänster.

Domain Details and DNS Records is selected

3. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Bläddra ned i DNS-posttabellen till det tomma postfältet.
    2. Välj TXT på listan Typ.
    3. Lämna fältet Värd tomt.
    4. I fältet Värde klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

The Type, Answer, and TTL fields are filled out.

5.  I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
    6. Klicka på Lägg till post för att spara posten i domänens DNS-poster.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Bläddra ned i DNS-posttabellen till det tomma postfältet.
    2. Välj CNAME på listan Typ.
    3. I fältet Värde klistrar du in innehållet från fältet Etikett/värd i steg 1.
    4. I fältet Svar klistrar du in innehållet i fältet Destination/mål i steg 1.

The Type, Host, Answer, and TTL fields are filled out.

5. I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
    6. Klicka på Lägg till post.
Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

Google Workspace: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med ditt Google Workspace-konto.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.