Name.com: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen Name.com® på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Klicka på Logga in överst på webbplatsen Name.com.
  3. Ange användarnamnet och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från Name.com.
  4. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du återställa lösenordet eller återställa kontot.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på den domän du vill verifiera för G Suite i Min översikt.

Doman link

2. Klicka på DNS-poster till vänster.

Domain Details and DNS Records is selected

3. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Bläddra ned i DNS-posttabellen till det tomma postfältet.
    2. Välj TXT på listan Typ.
    3. Lämna fältet Värd tomt.
    4. I fältet Värde klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

The Type, Answer, and TTL fields are filled out.

5.  I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
    6. Klicka på Lägg till post för att spara posten i domänens DNS-poster.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Bläddra ned i DNS-posttabellen till det tomma postfältet.
    2. Välj CNAME på listan Typ.
    3. I fältet Värde klistrar du in innehållet från fältet Etikett/värd i steg 1.
    4. I fältet Svar klistrar du in innehållet i fältet Destination/mål i steg 1.

The Type, Host, Answer, and TTL fields are filled out.

5. I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
    6. Klicka på Lägg till post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.