GoDaddy – verifiera domänen

GoDaddy-domäner kan normalt verifieras automatiskt i konfigurationsguiden för Google. Om den automatiska verifieringsprocessen misslyckas kan du använda dessa anvisningar.

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, till exempel G Suite, G Suite Essentials eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Så här verifierar du

Öppna alla   |   Stäng alla

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän. Du kopierar och klistrar in båda delar av denna post i din domäns DNS-poster.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för GoDaddy på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Ange användarnamnet och lösenordet du skapade när du köpte din domän från GoDaddy.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du hämta ditt användarnamn eller återställa lösenordet.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på DNS på sidan Mina produkter bredvid domänen du vill verifiera.

DNS-knappen är markerad.

2. Längst ned i tabellen Poster klickar du på Lägg till.
  3. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Välj TXT på listan Typ.
    2. I fältet Värd anger du @.
    3. I fältet Text klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

TXT record fields are all completed.

4. Lämna standardvärdet i fältet TTL.
    5. Klicka på Spara.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Välj CNAME på listan Typ.
    2. I fältet Underdomän klistrar du in innehållet i fältet Etikett/värd för CNAME-posten från steg 1.
    3. I fältet Pekar på klistrar du in innehållet från fältet Destination/mål för CNAME-posten från steg 1.

All CNAME record fields are completed.

4. Lämna standardvärdet i fältet TTL.
    5. Klicka på Spara.
Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.

Google, G Suite och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.