GoDaddy – verifiera domänen

GoDaddy®-domäner kan normalt verifieras automatiskt i konfigurationsguiden för Google. Om den automatiska verifieringsprocessen misslyckas kan du använda dessa anvisningar.

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för GoDaddy på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. Ange användarnamnet och lösenordet du skapade när du köpte din domän från GoDaddy.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du hämta ditt användarnamn eller återställa lösenordet.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på DNS på sidan Mina produkter bredvid domänen du vill verifiera.

DNS button is selected.

2. Längst ned i tabellen Poster klickar du på Lägg till.
  3. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Välj TXT på listan Typ.
    2. I fältet Värd anger du @.
    3. I fältet Text klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

TXT record fields are all completed.

4. I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
    5. Klicka på Spara.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Välj CNAME på listan Typ.
    2. I fältet Underdomän klistrar du in innehållet i fältet Etikett/värd för CNAME-posten från steg 1.
    3. I fältet Pekar på klistrar du in innehållet från fältet Destination/mål för CNAME-posten från steg 1.

All CNAME record fields are completed.

4. I fältet TTL lämnar du standardvärdet.
    5. Klicka på Spara.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.