GoDaddy – verifiera domänen

GoDaddy-domäner kan normalt verifieras automatiskt i konfigurationsguiden för Google. Om den automatiska verifieringsprocessen misslyckas kan du använda dessa anvisningar.

Viktigt! Använd den här artikeln för att konfigurera en ny domän med Google Workspace. Om du har använt Google Workspace med din domän i mer än tre dagar är din domän redan verifierad.

Varför måste jag verifiera domänen?

Vi vill inte att någon annan använder din -domän för att registrera sig för Google Workspace. Du kan hjälpa oss att skydda din domän genom att visa oss att du äger den.

Så här verifierar du

Steg 1: Hämta verifieringskoden från Google Workspace
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post.

3. Leta reda på verifieringskoden i konfigurationsverktyget och klicka på Kopiera.

Visar knappen Kopiera bredvid verifieringskoden för Google Workspace.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i administratörskonsolen klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om administratörskonsolen inte innehåller en länk till din domän öppnar du webbplatsen för GoDaddy på en ny flik. Håll administratörskonsolen öppen på den första fliken.

2. Ange användarnamnet och lösenordet du skapade när du köpte din domän från GoDaddy.
  3. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till kontouppgifterna kan du hämta ditt användarnamn eller återställa lösenordet.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på DNS på sidan Mina produkter bredvid domänen du vill verifiera.

DNS-knappen är markerad.

2. Längst ned i tabellen Poster klickar du på Lägg till.
  3. Öppna anvisningar för den typ av verifieringspost du vill lägga till i domänenens DNS-poster. Lägg till en TXT-verifieringspost (vanligast)
    1. Välj TXT på listan Typ.
    2. I fältet Värd anger du @.
    3. I fältet Text klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.

TXT record fields are all completed.

4. Lämna standardvärdet i fältet TTL.
    5. Klicka på Spara.
    Lägga till en CNAME-verifieringspost
    1. Välj CNAME på listan Typ.
    2. I fältet Underdomän klistrar du in innehållet i fältet Etikett/värd för CNAME-posten från steg 1.
    3. I fältet Pekar på klistrar du in innehållet från fältet Destination/mål för CNAME-posten från steg 1.

All CNAME record fields are completed.

4. Lämna standardvärdet i fältet TTL.
    5. Klicka på Spara.
Steg 4: Ange att Google Workspace ska kontrollera din verifieringskod
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Klicka på Fortsätt.

3. Rulla längst ned på nästa sida och klicka på Verifiera min domän.

Viktigt! Det kan ta ytterligare tid för registraren att publicera verifieringskoden. Om konfigurationsverktyget för Google Workspace visar ett felmeddelande väntar du en timme innan du försöker igen.

Nästa steg

1. Återgå till konfigurationsverktyget för Google Workspace där du kan:
    • Lägga till andra användare på ditt konto.
    • Aktivera Gmail för din organisation.
  2. Läs snabbstartguiderna för information om hur du fortsätter konfigurera Google Workspace för organisationen.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.