Register.com: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som Google Workspace, Essentials eller Cloud Identity. Om du har Google Workspace kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta Google Workspace-supporten för snabb och personlig hjälp som ingår i Google Workspace-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för Google Workspace men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om det inte finns någon länk till domänen klickar du här och öppnar webbplatsen Register.com® på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. Logga in på Register.com.

Om du inte känner till ditt användarnamn och lösenord, kan du återställa lösenordet eller kontakta support för Register.com.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Återvänd till webbplatsfliken för Register.com som du öppnade i steg 1.3.
  2. Håll muspekaren över Domäner i kontoöversikten och klicka på Hantera.

Hantera länk
  3. På raden Domän klickar du på Hantera för domännamnet som du vill verifiera för Google-tjänsten.
  4. Bläddra ned till Avancerade tekniska inställningar och klicka på Redigera TXT-poster (SPF).

Alternativet Redigera TXT-poster
  5. Klistra in hela verifieringskoden som du kopierade tidigare till fältet TXT-post

Fältet TXT-post
  6. Lämna fältet Värdnamn tomt och klicka på Fortsätt.
  7. Klicka på Fortsätt igen för att spara din nya TXT-post.

Knappen Fortsätt
Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

Google Workspace: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med ditt Google Workspace-konto.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.