Inloggen bij de Beheerdersconsole

Dit artikel is bedoeld voor personen die Google-services of -apparaten beheren voor een bedrijf, school of groep. Als u een persoonlijk account gebruikt (dat eindigt op @gmail.com), gaat u naar het Helpcentrum voor Google-accounts.

Als u toegang heeft tot een beheerdersaccount kunt u inloggen bij de Google Beheerdersconsole. In de Beheerdersconsole kunnen beheerders Google-services beheren voor mensen in een organisatie.

Nu inloggen (beheerdersaccount vereist)

1. Ga in een webbrowser naar admin.google.com.
  2. Voer op de inlogpagina het e-mailadres en wachtwoord in van uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com). Wachtwoord vergeten?

Een beheerdersaccount heeft rechten om services te beheren voor andere mensen in uw organisatie. De beheerdersconsole is alleen beschikbaar als u bent ingelogd op een beheerdersaccount. Als u geen toegang heeft tot een beheerdersaccount, kunt u hulp vragen aan iemand die dat wel heeft. Wie is mijn beheerder?

Als u een lijst met Google-accounts ziet op de inlogpagina, moet u uw beheerdersaccount kiezen (dit eindigt niet op @gmail.com).

Tip: U kunt altijd schakelen tussen accounts op dezelfde computer, zonder elke keer opnieuw te hoeven inloggen. Zie Inloggen op meerdere accounts tegelijk voor meer informatie.

Hulp bij inloggen

Zie Uw beheerderswachtwoord opnieuw instellen als u uw wachtwoord bent vergeten.

Zie Ik kan niet inloggen bij de Beheerdersconsole als u nog steeds problemen heeft met inloggen.

Vragen

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Waarom moest ik 2 keer inloggen?
As uw bedrijf een Single sign-on-service (SSO) gebruikt voor uw Google-account, wordt u naar een tweede inlogpagina geleid als u inlogt op uw account via admin.google.com. Hier logt u tegelijk in bij de Beheerdersconsole en andere programma's of services waarvoor uw bedrijf SSO heeft ingesteld. Vul de inlognaam en het wachtwoord in dat u van uw beheerder heeft gekregen.
Kan ik instellen dat de wachtwoordmanager van Chrome de gebruikersnaam en het wachtwoord van mijn Google-account onthoudt?
In de Chrome-browser kunt u uw wachtwoorden voor websites beheren, zodat Chrome deze inlogvelden automatisch invult als u naar deze websites gaat. De inlogflow met twee stappen voor alle Google-accounts heeft geen invloed op de wachtwoordmanager.
Waarom moet ik soms opnieuw inloggen als ik de Beheerdersconsole gebruik?
U moet na elk uur gebruik opnieuw inloggen bij de Beheerdersconsole om de Google-services van uw organisatie veilig te houden.
Hoe bepaalt Single sign-on (SSO) de manier waarop ik inlog als beheerder?
Als u een hoofdbeheerder bent en u inlogt via admin.google.com met uw volledige beheerdersadres (naam@example.com) en -wachtwoord, wordt u omgeleid naar de Beheerdersconsole. Google leidt u niet naar de SSO-server.
Als u geen hoofdgebruiker bent en u inlogt op admin.google.com, wordt u doorgestuurd naar de SSO-inlogpagina.
Zie Inloggen met SSO voor meer informatie.
Ik ben een reseller. Heb ik toegang tot de Beheerdersconsole van mijn klanten?
Resellers kunnen toegang hebben tot de Beheerdersconsole van hun klanten.
  1. Ga naar admin.google.com/klantdomein.
  2. Log in met de inlognaam en het wachtwoord van uw eigen reselleraccount of gebruik een beheerdersaccount in het domein van de klant.