Logga in på administratörskonsolen

Logga in på Googles administratörskonsol för att aktivera tjänsterna, lägga till användare, konfigurera funktioner och mycket mer. Följ de vanliga inloggningsanvisningarna om inte domänen använder enkel inloggning (SSO) eller om du vill logga in på en återförsäljardomän. Om du har problem med att logga in använder du felsökningsfunktionen för administratörskonsolen.

I januari 2014 lanserar vi en ny smidig inloggningssida för alla Google Apps-tjänster. Distributionen kommer att vara slutförd 1 mars 2014. Domäner ser eventuellt den gamla inloggningsskärmen fram tills dess.

Standardinloggning

Så här loggar du in på en domän utan SSO:

1. Öppna admin.google.com i webbläsaren. Webbadressen omdirigerar dig till inloggningssidan för Google-konton.
  2. Ange administratörkontots e-postadress (inklusive användarnamn och domän) och lösenord.
  3. Klicka på Logga in. Administratörskonsolen visas.

Domäner där SSO har aktiverats

Avancerade administratörer

Så här loggar du in på en SSO-aktiverad domän som avancerad administratör:

1. Öppna admin.google.com i webbläsaren. Webbadressen omdirigerar dig till inloggningssidan för Google-konton.
  2. Ange den fullständiga e-postadressen för administratörskontot (inklusive användarnamn och domän) och lösenordet.
  3. Klicka på Logga in. Administratörskonsolen visas.

Användare som inte är avancerade administratörer (exempelvis delegerade administratörer)

Så här loggar du in på en SSO-aktiverad domän utan en nätverksmask eller utanför intervallet för nätverksmasken:

1. Öppna admin.google.com i webbläsaren. Webbadressen omdirigerar dig till inloggningssidan för Google-konton.
  2. Ange din e-postadress i Google. Ange inte ditt lösenord.
  3. Klicka på Logga in. Inloggningssidan för SSO-servern visas.
    Om du anger lösenordet och klickar på Logga in tas ditt lösenord bort från sidan och du måste klicka på Logga in igen.
  4. Logga in på SSO-servern med det användarnamn och lösenord som SSO-administratören har gett dig. När du har loggat in omdirigeras du till administratörskonsolen.

Så här loggar du in på en SSO-aktiverad domän från domänens IP-intervall för nätverksmask:

1. Öppna admin.google.com i webbläsaren. Webbadressen omdirigerar dig till inloggningssidan för Google-konton.
  2. Ange den fullständiga e-postadressen för administratörskontot (inklusive användarnamn och domän) och lösenordet.
  3. Klicka på Logga in. Administratörskonsolen visas.

Återförsäljare och domäner som sålts vidare

Om du är återförsäljare och vill logga in på en domän som sålts vidare:

1. Öppna admin.google.com/<resold_domain> i webbläsaren. Webbadressen omdirigerar dig till inloggningssidan för Google-konton.
  2. Ange e-postadressen som återförsäljare eller för domänen som sålts vidare (inklusive användarnamn och domän) samt lösenordet.
  3. Klicka på Logga in. Administratörskonsolen visas.

Kommentarer

• Administratörskonsolen har stöd för multiinloggning.
  • Om du redan är inloggad på en annan Google-app, exempelvis Gmail, kan du få åtkomst till administratörskonsolen utan att logga in igen. Välj bara Admin i listalternativen överst på sidan.
  • När användare utan administratörsbehörighet försöker logga in omdirigeras personen till användarhubben. Användarhubben ger snabb åtkomst till Google Apps och de tjänster användarna har behörighet att använda, men ger dem inte åtkomst till administrationsfunktioner.
  • När du öppnar admin.google.com i webbläsaren omdirigeras du till accounts.google.com. Andra inloggningssidor i Google, som www.google.com/a/domain.com och gmail.com fungerar på samma sätt.
  • Om du försöker logga in på administratörskonsolen med ett ogiltigt konto (t.ex. @gmail.com) ser du följande meddelande: Logga in på ett annat konto för att få åtkomst till Googles administratörskonsol.