Logga in på administratörskonsolen

Om du har tillgång till ett administratörskonto kan du logga in på Googles administratörskonsol. På administratörskonsolen hanterar administratörer Googles tjänster för personer i en organisation.

Så här loggar du in nu (kräver ett administratörskonto):

1. Öppna admin.google.com i en webbläsare.
  2. Börja på inloggningssidan och ange namn och lösenord för administratörskontot. Har du glömt lösenordet?

Ett administratörskonto har behörighet att hantera tjänster för andra personer i din organisation. Administratörskonsolen är bara tillgänglig när du är inloggad på ett administratörskonto. Om du inte har tillgång till ett administratörskonto kan du få hjälp från någon annan som har det. Vem är min administratör?

Om du ser en lista med Google-konton på inloggningssidan ska du välja ett administratörskonto (det slutar inte med @gmail.com).

Om administratörskontot inte finns med i listan klickar du på länken Logga in på ett annat konto.

Tips! Om du vill växla mellan konton på samma dator utan att logga in varje gång läser du Logga in på flera konton.

Frågor

Varför var jag tvungen att logga in två gånger?

Om företaget använder en tjänst för enkel inloggning (SSO) med Google-kontot förflyttas du till ytterligare en inloggningssida när du loggar in på kontot från admin.google.com. Därifrån loggar du inte bara in på administratörskonsolen utan även på andra program eller tjänster som företaget har konfigurerat med enkel inloggning (så att du inte måste logga in på varje tjänst separat). Ange bara det inloggningsnamn och lösenord du har fått av administratören.

Mer information finns i Logga in med enkel inloggning.

Hur påverkas användarnas inloggning när SSO aktiveras om jag är administratör?

Om du är avancerad administratör och försöker logga in på admin.google.com, blir du ombedd att ange din fullständiga administratörsadress (namn@dindomän.com) och ditt lösenord. Du omdirigeras sedan till administratörskonsolen när du har loggat in. Google omdirigerar dig inte till SSO-servern.

Om du är avancerad administratör och försöker logga in på admin.google.com omdirigeras du till SSO-inloggningssidan.

Mer information finns i Logga in med enkel inloggning.

Jag använder lösenordshanteraren i Chrome för att komma ihåg användarnamn och lösenord för Google-kontot

Med Google Chrome hanterar du webbplatsens lösenord. Du kan spara ett användarnamn och lösenord så att inloggningsfälten fylls i automatiskt i Chrome nästa gång du besöker dessa webbplatser. Det nya inloggningsflödet i två steg för alla Google-konton påverkar inte lösenordshanterarens funktion. Inloggningsfälten fylls fortfarande i automatiskt åt dig.

Vad händer om jag inte har en offentlig profil?

Om du inte har en offentlig profilbild visas en blå avatarbild istället . Läs Välj hur du delar information i din profil på Google+ för mer information om hur du hanterar din profil på Google.

Jag är återförsäljare och försöker komma åt min kunds administratörskonsol
Om du är återförsäljare och försöker logga in på en kunds administratörskonsol går du till admin.google.com/kundens_domän. Logga sedan in på kundens domän med ditt eget användarnamn och lösenord för återförsäljarkontot eller med ett administratörskonto. Mer information finns i Konfigurera återförsäljaråtkomst till kundens administratörskonsol.

Jag behöver fortfarande hjälp

Om du har glömt lösenordet läser du Återställ administratörslösenordet. Om du fortfarande har problem med att logga in läser du Jag kan inte få åtkomst till administratörskonsolen.