Logga in på administratörskonsolen

Som Google Apps-administratör använder du Googles administratörskonsol för att hantera organisationens konto, till exempel lägga till nya användare, hantera säkerhetsinställningar och aktivera de Google-tjänster som du vill teamet ska ha tillgång till.

Om du har registrerat företaget, skolan eller myndigheten för ett konto i Google for Work eller om kontoadministratören har gett dig särskild behörighet, kan du logga in på Googles administratörskonsol och hantera kontoinställningarna.

Logga in på administratörskonsolen

Detaljerade steg:

1. Öppna admin.google.com i en webbläsare.
  2. På inloggningssidan anger du din administratörsadress och ditt lösenord för Google. Har du glömt lösenordet?
  3. Klicka på Logga in.

Om en annan skärm visas där du uppmanas ange din e-postadress och ditt lösenord anger du informationen igen.

Öppna översikten över administratörskonsolen

När du har loggat in går du till översikten över administratörskonsolen. Här hittar du kontroller för hantering av teamets användarkonton och tjänster i Google. Om du inte ser kontrollerna på översikten utan istället ser listan med appar, betyder det att du inte har administratörsbehörighet. Om detta inte verkar rätt ber du en annan Google-administratör att ge dig denna behörighet. Mer information finns i Bevilja administratörsbehörighet.

Hitta dina egna appar i rutnätet

När du är inloggad på administratörskonsolen kan du hitta din egen inkorg och dina egna tjänster i Gmail genom att öppna rutnätet överst i konsolen och välja tjänsten. Återvänd till konsolen efteråt genom att välja Admin i rutnätet (om du vill se administratörskontrollen måste du kanske klicka på Mer).

Varför var jag tvungen att logga in två gånger?

Om företaget använder en tjänst för enkel inloggning (SSO) med Google-kontot förflyttas du till ytterligare en inloggningssida när du loggar in på kontot från admin.google.com. Därifrån loggar du inte bara in på administratörskonsolen utan även på andra program eller tjänster som företaget har konfigurerat med enkel inloggning (så att du inte måste logga in på varje tjänst separat). Ange bara det inloggningsnamn och lösenord du har fått av administratören.

Här är en genväg! Nästa gång du går till admin.google.com och loggar in på konsolen kan du hoppa över att ange lösenordet på Googles inloggningssida (ange bara ditt inloggningsnamn). Du förflyttas fortfarande till sidan för enkel inloggning och ska ange både ditt namn och lösenord där.

Mer information finns i Logga in med enkel inloggning.

Jag har läst allt här men kan ändå inte logga in

Tänk på att om du ska logga in från admin.google.com så måste du:

• Använda organisationens Google Apps-adress (inte en adress som slutar på gmail.com).
  • Ha administratörsbehörighet (för att kunna öppna organisationens administratörskonsol).

Om du har glömt lösenordet läser du Återställ administratörslösenordet. Om du fortfarande har problem med att logga in läser du Jag kan inte få åtkomst till administratörskonsolen.

Jag är återförsäljare och försöker komma åt min kunds administratörskonsol
Om du är återförsäljare och försöker logga in på en kunds administratörskonsol går du till admin.google.com/kundens_domän. Logga sedan in på kundens domän med ditt eget användarnamn och lösenord för återförsäljarkontot eller med ett administratörskonto. Mer information finns i Konfigurera återförsäljaråtkomst till kundens administratörskonsol.

Har du andra Google-konton? Om du har fler Google-konton med andra namn och lösenord kan du göra det lätt att byta mellan kontona på samma dator utan att behöva logga in varje gång. Mer information finns i Logga in på flera konton.