Aktivera eller inaktivera tilläggstjänster från Google

Den här artikeln är avsedd för Google Workspace-administratörer. Behöver du hjälp med ditt personliga konto? Gå till hjälp för Google-kontot.

När du som organisationens administratör registrerar dig för Google Workspace får ditt team åtkomst till flera tilläggstjänster, till exempel YouTube, Blogger, Google Analytics med flera. Du kan styra hur dessa tjänster används med Google Workspace-konton med På- och Av-kontrollerna. I tabellen nedan beskrivs funktionerna för varje tjänst övergripande, och mer information om tjänsterna och vad På- och Av-kontrollerna har för effekt finns i relevanta villkor och relevant dokumentation i hjälpcentret. Du kan aktivera eller inaktivera dessa tjänster för användarna genom att öppna Ytterligare tjänster från Google på Googles administratörskonsol.

Vissa tjänster har inte en separat På- eller Av-kontroll på administratörskonsolen. För tjänster som inte har denna kontroll kan du slå på eller av alla samtidigt.

Obs! Administratörer för Google Workspace Essentials-kunder (e-postverifierade) har inte åtkomst till dessa kontroller. Om du vill styra tilläggstjänster från Google måste du först verifiera domänen. Mer information finns i Verifiera domänen för att låsa upp funktioner (för e-postverifierade konton).

Tilläggstjänster från Google

Tjänster med separat På eller Av-kontroll

I administratörskonsolen kan du aktivera eller inaktivera dessa tjänster separat. Klicka på länken Hjälp för tjänsten om du vill ha anvisningar.

Tjänst Beskrivning
Applied Digital Skills

Färdiga videolektioner om digital kompetens som kan användas direkt i praktiken.

Villkor Hjälp
Uppgifter

Skapa, analysera och betygsätt kursuppgifter snabbt och säkert samtidigt som du hjälper eleverna att lära sig på ett effektivt sätt.

Obs! Uppgifter är en tjänst för Google Workspace for Education Fundamentals och Google Workspace for Education Plus.

Villkor Hjälp
Blogger Dela med dig av dina tankar online via en blogg – det går snabbt och enkelt. Villkor Hjälp
Varumärkeskonton Konfigurera och hantera företaget eller varumärket via ett konto som inte offentligt är kopplat till ditt Google-konto. Använd det med vissa tjänster, som YouTube eller Google Företagsprofil, för att skapa en onlinenärvaro. Villkor Hjälp
Campaign Manager 360 Förenklar körning av kampanjer från medieplanering till rapportering. Kräver skriftligt avtal Hjälp
Chrome Målarduk Skapa din egen design med Målarduk-appen. Villkor Hjälp
Chrome Cursive Använd en e-penna för att göra och redigera handskrivna anteckningar på en Chromebook med pekskärm. Villkor Hjälp
Chrome Remote Desktop Använd en dator eller mobil enhet för att få åtkomst till filer och appar på en annan dator via internet. Villkor Hjälp
Chrome Web Store Sök efter, köp och implementera molnprogram. Villkor Hjälp
Classroom

Effektivisera uppgifter, öka samarbetet och främja en smidig kommunikation som gör undervisningen mer produktiv och meningsfull.

Obs! Classroom är en tjänst för Google Workspace for Education Fundamentals och Google Workspace for Education Plus.

Villkor Hjälp
CS First En läroplan i datavetenskap för elever i åldern 9–14.  Villkor Hjälp
Förtursappar Förtursappar är tjänster och produkter som har utvecklats av Googles team och gör en tjänst eller produkt från Google tillgänglig i ditt Google Workspace-konto. Villkor Hjälp
FeedBurner Skapa och hantera anpassade RSS-flöden. Villkor Hjälp
Gemini Samarbeta med generativ AI. Villkor, villkor Hjälp
Google Ad Manager Strömlinjeforma funktionerna för annonshantering med avancerad inriktning och mycket annat. Kräver skriftligt avtal Hjälp
Google Ads Visa annonser på Google och i vårt annonseringsnätverk. Villkor Hjälp

Google AdSense

Placera annonser från Google på din webbplats och tjäna pengar. Villkor Hjälp
Google Alerts Bevaka nytt intressant innehåll på webben. Villkor Hjälp
Google Analytics Få insikter om trafiken på webbplatsen och hur effektiv din marknadsföring är. Villkor Hjälp
Google Arts & Culture I Google Arts & Culture finns innehåll från över 2 000 ledande museer och arkiv. Villkor Hjälp
Google Bokmärken Få åtkomst till dina bokmärken från alla datorer. Använd listor för att dela dem med vänner. Villkor Hjälp
Google Böcker Gör fulltextsökningar i böcker. Villkor Hjälp
Google Hanterare för Företagsprofil Gör det lättare för andra att hitta ditt företag på Google. Villkor Hjälp
Google Chrome Sync Synkronisera dina bokmärken, webbläsarinställningar och webbläsarteman på flera datorer. Villkor Hjälp
Google Cloud Öka omsättningen med våra säkra produkter för lagring, effektiv beräkning och integrerad dataanalys. (Obs! Detta ersätter tjänstens på/av-inställning för Google Developers Console).  Villkor Hjälp
Google Colab Skriv och kör Python direkt i webbläsaren. Villkor Hjälp
Google Developers Dokumentation och resurser för API:er och utvecklarprodukter, inklusive Google-utvecklarprofiler. Villkor Hjälp
Google Domains Hitta, köp, överför och hantera dina domäner. Villkor Hjälp
Google Earth Utforska världen, direkt i webbläsaren. Villkor Hjälp
Google Fi

En trådlös tjänst som hjälper dig att få en bra anslutning var du än är – hemma, på språng eller utomlands.

Endast tillgängligt för personer som är bosatta på utvalda platser i USA. Inte tillgängligt för jobbprofiler. Läs mer om jobbprofiler.

Villkor Hjälp
Google Grupper Skapa och delta i offentliga diskussionsgrupper. Villkor Hjälp
Google Maps Visa kartor och vägbeskrivningar. Villkor Hjälp
Google Messages Messages är en enkel meddelandeapp som hjälper dig att hålla kontakt med dem som är viktigast för dig. Skicka meddelanden till vem du vill från alla enheter. Villkor Hjälp
Google Mina kartor Skapa, dela och publicera anpassade kartor. Villkor Hjälp
Google Nyheter Omfattande aktuell nyhetsbevakning som har samlats in från källor över hela världen. Villkor Hjälp
Google Pay Google Pay är det snabba och enkla sättet att betala online eller göra kontaktlösa betalningar med telefonen. Villkor Hjälp
Google Foto Lagra och dela foton med Google Foto. Villkor Hjälp
Google Play Få de senaste apparna, spelen, musik, filmer, tv och nyheter för alla dina enheter. Villkor Hjälp
Google Play Console Erbjud Android-appar som du utvecklar för det ökande antalet Android-användare. Villkor Hjälp
Google Utforskare för offentlig data Utforska med Googles verktyg Utforskare för offentlig data för att skapa visualiseringar av offentlig data, länka till dem eller bädda in dem på egna webbsidor. Villkor Hjälp
Google Read Along Read Along är en rolig och engagerande Android-app som uppmuntrar unga elever att ha kul medan de lär sig att läsa. Villkor Hjälp
Google Search Console Visa hur Google ser din webbplats. Villkor Hjälp
Google Takeout Säkerhetskopiera och ladda ned informationen på ditt Google-konto. Villkor Hjälp
Google Översätt Översätt ord, fraser och webbsidor mellan engelska och över 100 andra språk direkt. Villkor Hjälp
Google Trips Omfattar alla detaljer om resan från din e-post, kombinerat med en guide över resmålet och en daglig planeringskalender. Finns i din telefon, oberoende av vilken anslutning du har. Villkor Hjälp
Platshistorik Kontrollera positionshistorik och rapportering. Villkor Hjälp
Looker Studio Förvandla din data till lättlästa diagram och interaktiva rapporter. Villkor Hjälp
Hanterad Google Play Hanterad Google Play är innehållsmarknadsplatsen för Android i företaget. Utforska och hantera appar för din organisation. Villkor Hjälp
Material Gallery Gallery är ett samarbetsverktyg för att ladda upp designarbete, få feedback och spåra omarbetningar – snabbt och effektivt. Villkor Hjälp
Merchant Center

Med Google Merchant Center kan miljontals kunder upptäcka, utforska och köpa dina produkter. Du får också tillgång till olika sätt att visa rätt produkter för rätt kunder.

Villkor Hjälp
Partner Dash Få snabb tillgång till appar som tillhandahålls av Googles Partners. Villkor Hjälp
Pinpoint Forskningsverktyg som hjälper journalister och akademiker att utforska och analysera stora dokumentsamlingar. Villkor Hjälp
Partnercenter för Play Böcker Marknadsför dina böcker på nätet via Google Böcker. Kräver registrering Hjälp
Programmerbar sökmotor Skapa en anpassad sökfunktion för din grupp. Villkor Hjälp
Question Hub Question Hub är ett verktyg där kreatörer kan skapa mer detaljerat innehåll som löser obesvarade frågor. Villkor Hjälp
Scholar Profiles Spåra citat från dina artiklar. Villkor Hjälp
Search Ads 360 Hantera och optimera betala-per-klick-annonser och sökord för alla större sökmotorer. Kräver skriftligt avtal Hjälp
Sök och Assistent Använd ditt konto på Google Sök och Google Assistent för att se personliga resultat, få bättre taligenkänning och få åtkomst till fler funktioner. Läs mer Villkor Hjälp
Socratic En utbildningsapp som drivs av Google AI som hjälper eleverna att förstå skolarbetet på gymnasie- och högskolenivå. Läs mer Villkor Hjälp
Studio Hantera multimedieproduktion och arbetsflöde med detta verktyg som är utformat för reklambyråer. Kräver skriftligt avtal Hjälp
Säkerhetskopior av appar från tredje part Gör säkerhetskopior av appar från tredje part tillgängliga för användare i organisationen. Villkor Hjälp
VR-turverktyget Skapa och publicera rundturer i virtuell verklighet. Villkor Hjälp
YouTube

Se, ladda upp och dela videor och chatta i appen.

Obs! YouTube är inte tillgängligt i alla regioner. Om du inte kan aktivera en viss tjänst kan det finnas begränsningar som gör att tjänsten inte kan användas i ditt område. Läs mer

Villkor Hjälp
Slå på eller av tjänster för användare
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avTilläggstjänster från Google.

Ytterligare tjänster från Google

3. Klicka på namnet på den tjänst du vill aktivera eller inaktivera för att öppna sidans inställningar.
  4. Klicka på Tjänststatus.
  5. Om du vill aktivera eller inaktivera en tjänst för alla inom organisationen klickar du på alternativet På för alla eller Av för alla och sedan på Spara.

6. (Valfritt) Om du vill aktivera eller inaktivera en tjänst för en organisationsenhet:
    1. Välj organisationsenheten till vänster.
    2. Om du vill ändra tjänstens status väljer du eller Av.
    3. Välj ett alternativ:
      • Om tjänstens status är inställd på Ärvd och du vill behålla den uppdaterade inställningen klickar du på Åsidosätt även om den överordnade inställningen ändras.
      • Om tjänstens status är Åsidosatt klickar du på Ärv för att återgå till samma inställning som dess överordnade eller så klickar du på Spara för att behålla den nya inställningen, även om den överordnade inställningen ändras.
        Obs! Läs mer om organisationsstrukturen.
  7. Om du vill aktivera en tjänst för en grupp av användare inom en organisationsenhet eller i olika organisationsenheter väljer du en åtkomstgrupp. Mer information finns i Slå på en tjänst för en grupp.
  8. (Valfritt) Om du vill hantera åtkomsten till en tjänst utan separat På- eller Av-kontroll på den här sidan klickar du på Ändra uppe till höger. Följ sedan stegen i Hantera åtkomst till tjänster som inte styrs separat.

Viktig ansvarsfriskrivning

Alla tilläggstjänster med eller utan separat På- eller Av-kontroll

• kan komma att ändras utan föregående meddelande
  • är kanske inte tillgängliga överallt
  • omfattas för närvarande inte av något support- eller servicenivåavtal. För de här tjänsterna kan du få hjälp i Googles hjälpcenter och hjälpforum. Vi kan överväga ytterligare support för de andra tjänsterna i framtiden.

Relaterade ämnen