Aanvullende Google-services aan- of uitzetten

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace-beheerders. Heeft u hulp nodig met uw persoonlijke account? Ga dan naar Google-account Help.

Als u zich als beheerder van uw organisatie aanmeldt voor Google Workspace, heeft uw team toegang tot verschillende aanvullende services, zoals YouTube, Blogger en Google Analytics. U kunt bepalen hoe deze services worden gebruikt in Google Workspace door ze aan of uit te zetten. In de tabel hieronder worden de functies van elke service uitgebreid beschreven. In de bijbehorende voorwaarden en Helpcentrum-documentatie vindt u meer informatie over de services en de gevolgen als u ze aan- of uitzet. U kunt deze services aan- of uitzetten voor gebruikers door in de Google Beheerdersconsole naar Aanvullende Google-services te gaan.

Sommige services kunnen afzonderlijk worden aan- of uitgezet in de Beheerdersconsole, andere niet. U kunt services waarvoor dit niet geldt, allemaal tegelijk aan- of uitzetten.

Opmerking: Beheerders van klanten met Google Workspace Essentials (e-mailgeverifieerd) hebben geen toegang tot deze functie. Als u aanvullende Google-services wilt aan- of uitzetten, moet u eerst uw domeineigendom laten verifiëren. Ga voor meer informatie naar Uw domeineigendom laten verifiëren om meer functies toe te voegen (voor e-mailgeverifieerde accounts).

Aanvullende Google-services

Aanvullende services die u afzonderlijk kunt aan- of uitzetten

In de Beheerdersconsole kunt u deze services afzonderlijk aan- of uitzetten. Klik voor instructies op de link Hulp bij de service.

Service Beschrijving
Toegepaste digitale vaardigheden

Kant-en-klare videolessen voor digitale vaardigheden die kijkers meteen in de praktijk kunnen toepassen.

Voorwaarden Hulp
Opdrachten

Maak, analyseer en beoordeel snel huiswerkopdrachten en help uw leerlingen effectiever te leren.

Opmerking: Opdrachten is een kernservice voor Google Workspace for Education Fundamentals- en Google Workspace for Education Plus-versies.

Voorwaarden Hulp
Blogger Deel uw leven snel en makkelijk online via een blog. Voorwaarden Hulp
Merkaccounts Beheer uw bedrijf of merk via een account dat niet openbaar gekoppeld is aan uw Google-account. Gebruik dit voor bepaalde services, zoals YouTube of Google Bedrijfsprofiel, om een online aanwezigheid op te bouwen. Voorwaarden Hulp
Campaign Manager 360 Voer makkelijker campagnes uit, van mediaplanning tot rapportages. Schriftelijke overeenkomst vereist Hulp
Chrome Canvas Maak uw eigen ontwerpen met de Canvas-app. Voorwaarden Hulp
Chrome Cursief Gebruik een stylus om handgeschreven notities te maken en te bewerken op een Chromebook met touchscreen. Voorwaarden Hulp
Chrome Remote Desktop Gebruik een computer of mobiel apparaat om via internet toegang te krijgen tot bestanden en apps op een andere computer. Voorwaarden Hulp
Chrome Web Store Zoek, koop en implementeer cloud-apps. Voorwaarden Hulp
Classroom

Stroomlijn opdrachten en verbeter de samenwerking en communicatie. Uw lessen worden zo productiever en zinvoller.

Opmerking: Classroom is een kernservice voor Google Workspace for Education Fundamentals- en Google Workspace for Education Plus-versies.

Voorwaarden Hulp
CS First Een lesprogramma over informatica voor leerlingen tussen 9 en 14 jaar. Voorwaarden Hulp
Apps met vroege toegang Services en producten die zijn ontwikkeld door Google-teams en die een Google-service of -product beschikbaar maken in uw Google Workspace-account. Voorwaarden Hulp
FeedBurner Maak en beheer aangepaste RSS-feeds. Voorwaarden Hulp
Gemini Werk samen met generatieve AI Voorwaarden, Voorwaarden Hulp
Google Ad Manager Stroomlijn advertentiebeheerfuncties met geavanceerde targeting en meer. Schriftelijke overeenkomst vereist Hulp
Google Ads Toon uw advertenties op Google en in ons advertentienetwerk. Voorwaarden Hulp

Google AdSense

Plaats Google-advertenties op uw website en genereer daar inkomsten mee. Voorwaarden Hulp
Google Alerts Krijg meldingen over interessante nieuwe content op het web. Voorwaarden Hulp
Google Analytics Krijg uitgebreide inzichten in uw websiteverkeer en de effectiviteit van uw marketing. Voorwaarden Hulp
Google Arts & Culture Google Arts & Culture bevat content van meer dan 2000 toonaangevende museums en archieven. Voorwaarden Hulp
Google Bookmarks Open uw bookmarks op elke computer. Gebruik Lijsten om ze te delen met vrienden. Voorwaarden Hulp
Google Boeken Doorzoek de volledige tekst van boeken. Voorwaarden Hulp
Google Bedrijfsprofielmanager Zorg dat klanten uw bedrijf kunnen vinden op Google. Voorwaarden Hulp
Google Chrome-synchronisatie Synchroniseer uw bookmarks, browservoorkeuren en browserthema op meerdere computers. Voorwaarden Hulp
Google Cloud Laat uw bedrijf groeien met onze producten voor beveiligde opslag, krachtige computing en geïntegreerde gegevensanalyse. (Opmerking: Dit vervangt de instelling om de Google Developers Console aan of uit te zetten). Voorwaarden Hulp
Google Colab Schrijf en voer Python uit, rechtstreeks vanuit de browser. Voorwaarden Hulp
Google Developers Documentatie en hulpbronnen voor API's en producten voor ontwikkelaars, waaronder Google-ontwikkelaarsprofielen. Voorwaarden Hulp
Google Domains Zoek, koop en beheer uw domeinen en zet deze over. Voorwaarden Hulp
Google Earth Verken de wereld, rechtstreeks vanuit uw browser. Voorwaarden Hulp
Google Fi

Een draadloze service waarmee u overal een verbinding van hoge kwaliteit heeft: thuis, onderweg en zelfs in het buitenland.

Alleen beschikbaar voor mensen die in de Verenigde Staten op in aanmerking komende locaties wonen. Niet beschikbaar voor werkprofielen. Meer informatie over werkprofielen

Voorwaarden Hulp
Google Groepen Maak en neem deel aan openbare discussiegroepen. Voorwaarden Hulp
Google Maps Bekijk kaarten en routes. Voorwaarden Hulp
Google Berichten Berichten is een eenvoudige berichten-app waarmee u contact kunt houden met de mensen die het belangrijkst voor u zijn. U kunt iedereen overal een tekstbericht sturen vanaf uw apparaten. Voorwaarden Hulp
Google My Maps Maak, deel en publiceer aangepaste kaarten. Voorwaarden Hulp
Google Nieuws Het laatste nieuws, verzameld uit wereldwijde bronnen. Voorwaarden Hulp
Google Pay Een snelle, makkelijke manier om online en contactloos met uw telefoon te betalen. Voorwaarden Hulp
Google Foto's Gebruik Google Foto's om foto's op te slaan en te delen. Voorwaarden Hulp
Google Play Download de nieuwste apps, games, muziek, films, tv-programma's en nieuws op al uw apparaten. Voorwaarden Hulp
Google Play Console Geef het snel groeiende Android-gebruikersbestand toegang tot Android-apps die u ontwikkelt. Voorwaarden Hulp
Google Public Data Explorer Met de Google Public Data Explorer maakt u visualisaties van openbare gegevens, linkt u ernaar of sluit u ze in uw eigen webpagina's in. Voorwaarden Hulp
Google Read Along Een leuke, stimulerende Android-app waarmee jonge leerlingen op een speelse manier leren lezen. Voorwaarden Hulp
Google Search Console Laat Google uw site bekijken. Voorwaarden Hulp
Google Takeout Maak een back-up van de gegevens in uw Google-account en download de gegevens. Voorwaarden Hulp
Google Translate Vertaal direct woorden, zinnen en webpagina's in meer dan 100 talen. Voorwaarden Hulp
Google Trips Bevat alle reisgegevens uit uw e-mails, samen met een reisgids van uw bestemming en een dagplanning. Altijd beschikbaar op uw telefoon, of u nu een internetverbinding heeft of niet. Voorwaarden Hulp
Locatiegeschiedenis Beheer en meld de locatiegeschiedenis. Voorwaarden Hulp
Looker Studio Zet gegevens om in makkelijk te lezen diagrammen en interactieve rapporten. Voorwaarden Hulp
Managed Google Play Managed Google Play is de contentmarktplaats van Android voor bedrijven. Beheer en browse door apps voor uw organisatie. Voorwaarden Hulp
Material Gallery Een samenwerkingstool waarmee u snel en efficiënt ontwerpwerk uploadt, feedback krijgt en revisies bijhoudt. Voorwaarden Hulp
Merchant Center

Met Google Merchant Center kunnen miljoenen mensen uw producten ontdekken, verkennen en kopen. Merchant Center biedt verschillende manieren om de juiste producten aan de juiste klanten te koppelen.

Voorwaarden Hulp
Partner Dash Krijg snel toegang tot apps die worden gehost door Google-partners. Voorwaarden Hulp
Pinpoint Onderzoekstool waarmee journalisten en academici grote verzamelingen documenten kunnen onderzoeken en analyseren. Voorwaarden Hulp
Partnercentrum voor Play Boeken Promoot uw boeken online via Google Boeken. Aanmelden vereist Hulp
Programmeerbare zoekmachine Maak aangepast zoeken mogelijk voor uw community. Voorwaarden Hulp
Question Hub Met de Question Hub-tool kunnen makers uitgebreidere content maken om openstaande vragen te beantwoorden. Voorwaarden Hulp
Scholar-profielen Houd citaties van uw artikelen bij. Voorwaarden Hulp
Search Ads 360 Beheer zoekwoorden en advertenties waarvoor per klik wordt betaald. Optimaliseer ze in alle grote zoekmachines. Schriftelijke overeenkomst vereist Hulp
Zoeken en Assistent Gebruik uw account in Google Zoeken en Google Assistent om persoonlijke resultaten te bekijken, betere spraakherkenning te gebruiken en toegang te krijgen tot extra functies. Meer informatie Voorwaarden Hulp
Socratic Een educatieve app, mogelijk gemaakt door AI van Google, waarmee leerlingen op de middelbare school en studenten in het hoger onderwijs de leerstof beter leren begrijpen. Meer informatie Voorwaarden Help
Studio Beheer de productie en workflow van rich media met deze tool, ontworpen voor creative agency's. Schriftelijke overeenkomst vereist Hulp
Back-ups van apps van derden Maak back-ups van apps van derden beschikbaar voor gebruikers in uw organisatie. Voorwaarden Hulp
Tour Creator Maak en publiceer virtualreality-tours. Voorwaarden Hulp
YouTube

Bekijk, upload en deel video's en neem deel aan chats in de app.

Opmerking: YouTube is niet in alle regio's beschikbaar. Als u de service niet kunt aanzetten, kunnen er beperkingen zijn voor het gebruik van die service in uw regio. Meer informatie

Voorwaarden Hulp
Services aan- of uitzetten voor gebruikers
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenAanvullende Google-services.

Aanvullende Google-services

3. Klik op de naam van de service die u wilt aan- of uitzetten om de instellingenpagina ervan te openen.
  4. Klik op Servicestatus.
  5. Als u een service wilt aan- of uitzetten voor iedereen in uw organisatie, klikt u op Aan voor iedereen of Uit voor iedereen. Klik dan op Opslaan.

6. (Optioneel) Zo zet u service aan of uit voor een organisatie-eenheid:
    1. Selecteer links de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Aan of Uit om de servicestatus te wijzigen.
    3. Kies een van deze opties:
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overgenomen en u de geüpdatete instelling wilt behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd, klikt u op Overschrijven.
      • Als de servicestatus is ingesteld op Overschrijven, klikt u op Overnemen om de instelling hetzelfde te maken als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid, of op Opslaan om de nieuwe instelling te behouden, zelfs als de instelling voor de bovenliggende organisatie-eenheid wordt gewijzigd.
        Opmerking: Bekijk meer informatie over de organisatiestructuur.
  7. Als u een service wilt inschakelen voor een groep gebruikers binnen een organisatie-eenheid of in verschillende organisatie-eenheden, selecteert u een toegangsgroep. Zie Services inschakelen voor toegangsgroepen voor meer informatie.
  8. (Optioneel) Als u de toegang tot een service zonder een Aan/Uit-functie op deze pagina wilt beheren, klikt u rechtsboven op Wijzigen. Volg daarna de stappen in Services beheren die niet afzonderlijk kunnen worden aan- of uitgezet.

Belangrijke disclaimer

Voor aanvullende services geldt het volgende, of u deze nu wel of niet afzonderlijk aan of uit kunt zetten:

• De services kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
  • De services zijn mogelijk niet beschikbaar in alle gebieden.
  • Momenteel gelden er geen support- of serviceovereenkomsten voor de services. Voor deze services kunt u hulp krijgen in de Google-helpcentrums en -helpforums. In de toekomst komt support voor de andere services mogelijk beschikbaar.