Ansluta Kalender och Anteckningar med GCCHN

Du kan använda Google Calendar Connector for HCL Notes (GCCHN) för att låta användarna dela kalendertillgänglighet mellan Google Kalender och Notes. Det är perfekt om du migrerar till Google Workspace från HCL Notes och har användare som vill se om andra Notes- och Google-användare är tillgängliga för möten under migreringsperioden.

Så här fungerar GCCHN

GCCHN fungerar genom att kontrollera om följande deltagare är tillgängliga:

• Anteckningar – när du lägger till en deltagare i en Google Kalender-händelse kontaktar GCCHN webbtjänsten Domino. Den öppnar arkivet för upptagen-tid i Notes och returnerar informationen till Google. Med hjälp av denna information kan du se om Notes-deltagaren är tillgänglig för ett möte.
  • Kalender – GCCHN kontaktar Google Kalender varje timme för att extrahera mötesinformation. Med hjälp av denna information uppdateras Notes-systemen med Google-data och du kan se om Kalender-deltagaren är tillgänglig för en händelse.

Om GCCHN-komponenter

Anslutardatabas

Innehåller konfigurationsinformationen. Den består av följande agenter:

• GetNotesFreeBusy – svarar på tillgänglighetsförfrågningar i Notes från Google Kalender.
  • Uppdatera kalendrar – tillhandahåller pollingtjänsten som används för sökningar från Notes till Google. Den utför följande uppgifter:
    • Läser Domino-katalogen och skapar en profil för varje användare som identifieras som användare av Kalender.
    • Får tillgänglighetsinformation för Kalender för varje Google-användare
    • Skriver tillgänglighetsinformationen för Kalender till Notes-systemet

Loggdatabas

GCCHN loggar händelser och åtgärder som slutförts av anslutaragenterna och databasen. Loggposterna rensas efter 7 dagar.

Tjänstkontots DLL

Om du auktoriserar med ett tjänstkonto används kontots dynamiska länkbibliotek (DLL). Det krävs inte när du auktoriserar via tresidig OAuth.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.