Agenda en Notes koppelen met GCCHN

Met Google Calendar Connector for HCL Notes (GCCHN) kunnen gebruikers beschikbaarheidsgegevens in hun agenda delen tussen Google Agenda en Notes. Dit is ideaal als u migreert van HCL Notes naar Google Workspace en gebruikers willen zien of andere Notes- en Google-gebruikers beschikbaar zijn voor vergaderingen tijdens de migratieperiode.

Hoe GCCHN werkt

GCCHN controleert of de volgende deelnemers beschikbaar zijn:

• Notes: Als u een deelnemer toevoegt aan een Google Agenda-afspraak, neemt GCCHN contact op met de Domino-webservice. De beschikbaarheidsopslag van Notes wordt geopend en de gegevens erin worden naar Google gestuurd. Zo kunt u zien of de Notes-deelnemer beschikbaar is voor een vergadering.
  • Agenda: GCCHN neemt elk uur contact op met Google Agenda om vergaderingsgegevens op te halen. De Google-gegevens worden ingevuld in de Notes-systemen en u kunt zien of de Agenda-deelnemer beschikbaar is voor een afspraak.

Over de onderdelen van GCCHN

Connectordatabase

Bevat de configuratiegegevens. De database bevat de volgende agents:

• GetNotesFreeBusy: Reageert op Notes-beschikbaarheidsverzoeken van Google Agenda.
  • Update Calendars (Agenda's updaten): Biedt de pollingservice waarmee zoekopdrachten worden uitgevoerd van Notes naar Google. De volgende taken worden uitgevoerd:
    • De Domino-directory wordt gelezen en er wordt een profiel gemaakt voor elke geïdentificeerde Agenda-gebruiker.
    • De Agenda-beschikbaarheidsgegevens worden opgehaald voor elke Google-gebruiker.
    • De Agenda-beschikbaarheidsgegevens worden geregistreerd in het Notes-systeem.

Logboekdatabase

GCCHN slaat gebeurtenissen en acties van de connectoragents en -database op. Logboekitems worden na 7 dagen definitief verwijderd.

DLL van het serviceaccount

Als u autoriseert met een serviceaccount, wordt de Dynamic Link Library (DLL) van het serviceaccount gebruikt. Dit is niet vereist als u autoriseert met driezijdige OAuth.