Kör migreringar från kommandoraden

Google Workspace Migration for Microsoft Outlook

Som administratör kan du köra en Google Workspace Migration for Microsoft Outlook (GWMMO)-migrering via kommandoraden. Om du vill kan användarna importera sin egen data via kommandoraden och vissa argument.

Köra en migrering via kommandoraden

1. Öppna en kommandotolk.
  2. Ange följande på en rad:
    1. ClientMigration.exe
    2. --profile_name ”profilnamn (om du migrerar från en Outlook-profil) eller
      --pst_file_names ”pst file path(om du migrerar från PST-filer).

Placera profilnamnet eller PST-sökvägen inom dubbla citattecken och avgränsa flera PST-sökvägar med vertikalstreck ( | ).

3. Eventuella ytterligare argument och parametrar (detaljer nedan på sidan).

Varje argument ska föregås av ett tankstreck (--) och alla parametrar ska omges av dubbla citattecken.

Administratörs- och användarargument

Argument och beskrivning Parameter (om det krävs)
crash_reporting

Skickar automatiska felrapporter till Google. Mer information finns i Skicka felrapporter för GWMMO.

Om du inte vill skicka automatiska felrapporter använder du
nocrash_reporting.

email_migration_end_date

Utesluter alla meddelanden efter ett visst datum från migreringen.

Datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD
email_migration_start_date

Utesluter alla meddelanden före ett visst datum från migreringen.

Datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD
exclude_top_level_folders

Anger toppnivåmappar som ska undantas från migrering.

Kommaavgränsad lista med mappar på översta nivån som ska uteslutas
force_restart

Alla objekt migreras på nytt, inte bara de objekt som inte har migrerats.

google_email

Migrerar data till en angiven Google Workspace-användare.

E-postadress för Google Workspace
help

Visar en lista över argument.

migrate_deleted

Migrerar meddelanden i mappen Borttaget.

migrate_junk

Migrerar meddelanden i mappen Skräppost.

noenable_calendar_migration

Kör migreringen utan kalenderdata.

noenable_contact_migration

Kör migreringen utan kontaktdata.

noenable_email_migration

Kör migreringen utan e-postdata.

noenable_label_prefix

Använd när du migrerar e-post från PST-filer eller Outlook-profiler med flera konton.

• Utesluter PST-filnamn som ett prefix i Gmail-etiketter som skapats för meddelanden som migreras från Outlook-mappar.
  • Utesluter användarnamn som ett prefix i Gmail-etiketter som skapats för meddelanden som migreras från Outlook-mappar i de icke-primära kontona i profilen.

nouse_gui

Kör GWMMO utan GUI.

nowait

Stänger GWMMO utan att vänta på Retur-tangenten.

profile_name

Anger att du migrerar från en Outlook-profil. Krävs om du inte använder argumentet pst_file_names (nedan på den här sidan).

Outlook-profil som du migrerar från
pst_file_names

Anger att du migrerar från en PST-fil. Obligatoriskt om du inte använder argumentet profile_name (ovan på den här sidan).

Lista med fullt kvalificerade PST-filsökvägar som du migrerar från. Avgränsa filnamn med vertikalstreck ( | )

Exempel

• Följande exempel migrerar alla kalendrar och kontakter men enbart e-postmeddelanden som har skapats efter den 15 februari 2022. Den anger migrering av data från Outlook-profilen Outlook-profilnamn till användarkontot användare@altostrat.com Google Workspace utan att använda GUI.

ClientMigration.exe --profile_name="outlook-profile-name" --google_email="user@altostrat.com" --nouse_gui --email_migration_start_date="2022-02-15"

• Följande exempel migrerar enbart e-postmeddelanden och kontakter (inte kalendrar) från filerna c:\pst\archive1.pst och c:\pst\archive2.pst PST till användaren@altostrat.com Google Workspace utan att använda GUI. När det är klart stängs GWMMO utan att vänta på Retur-tangenten.

ClientMigration.exe --pst_file_names="c:\pst\archive1.pst|c:\pst\archive2.pst" --google_email="user@altostrat.com" --noenable_calendar_migration --nouse_gui --nowait

Argument endast för administratör

Argument och beskrivning Parameter
service_account_json_path

För upprepade, obevakade migreringar

Använder ett tjänstkonto för att auktorisera GWMMO

Sökvägen till tjänstkontots JSON-fil

Du hittar sökvägen i Skapa ett tjänstkonto.

Exempel

Följande exempel migrerar alla kalendrar och kontakter men enbart e-postmeddelanden som har skapats den 15 februari 2022.Den anger migrering av data från Outlook-profilen Outlook-profilnamn till  användaren@altostrat.comGoogle Workspace-användarkontot. I stället för att uppmana användaren om åtkomst använder migreringen de tjänstkontouppgifter som lagras i C:\Users\admin\service_account.json.

ClientMigration.exe --profile_name="outlook-profile-name" --google_email="user@altostrat.com" --nouse_gui --email_migration_start_date="2022-02-15" --service_account_json_path="C:\Users\admin\service_account.json"

Relaterat ämne

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.