Autentisera e-post med DKIM

3. Aktivera DKIM-signering

Ställ in DKIM för att förhindra identitetsförfalskning via e-post

När du har skapat din domännyckel och lagt till nyckeln i din domänpost aktiverar du DKIM-signering.

Viktigt! Det kan ta upp till 48 timmar innan dina DNS-postuppdateringar träder i kraft. Om du aktiverar DKIM-signering innan posterna uppdateras hittas inte DKIM-domännyckeln. Ett varningsmeddelande visas i Gmail om domännyckeln inte hittas.

Aktivera DKIM-signering

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Appar följt av G Suite följt av Gmail på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Klicka på Autentisera e-post.
  4. Välj domänen där du vill starta e-post signering. Sidan visar status för e-postsignering för den valda domänen.
  5. Klicka på Starta autentisering.
  6. Bekräfta att DKIM-signeringen är på genom att skicka ett e-postmeddelande till någon som använder Gmail eller G Suite. Du kan inte göra detta test genom att skicka ett testmeddelande till dig själv.
  7. Öppna meddelandet i mottagarens inkorg.
  8. Klicka på bredvid Svara och välj Visa original.

Hela meddelandehuvudet visas.

9. I meddelandeshuvudet bekräftar raden som börjar med DKIM-Signature att DKIM-signering är på. Se detta exempel, där d är den sändande domänen och s är signeringsdomänen:

DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed; d=mydomain.com; s=google;