DKIM aanzetten voor uw domein

Beschermen tegen spoofing en phishing en voorkomen dat berichten worden gemarkeerd als spam

Volg de stappen in dit artikel om uw DKIM-sleutel (DomainKeys Identified Mail) op te halen, de sleutel toe te voegen bij uw domeinprovider en DKIM-verificatie aan te zetten voor uw domein.

Als uw domeinprovider Google Domains is, maakt Google automatisch een DKIM-sleutel en wordt deze toegevoegd aan de DNS-records van uw domein als u Google Workspace instelt. Ga rechtstreeks naar DKIM aanzetten in de Beheerdersconsole.

We raden u aan altijd een DKIM-sleutel in te stellen voor uw domein, met de stappen in dit artikel. Als u geen eigen DKIM-sleutel heeft ingesteld, ondertekent Gmail alle uitgaande berichten met een standaard DKIM-sleutel: d=*.gappssmtp.com. Berichten die worden verstuurd vanaf niet-Google-servers, worden niet ondertekend met de standaard DKIM-sleutel.

Stap 1: De DKIM-sleutel ophalen in de Beheerdersconsole

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Belangrijk: Nadat u Gmail heeft aangezet voor uw organisatie, moet u 24 tot 72 uur wachten voordat u de DKIM-sleutel kunt ophalen in de Beheerdersconsole. Als u een sleutel probeert te maken voordat de wachttijd voorbij is, ziet u mogelijk deze foutmelding: DKIM record niet gemaakt. Nadat u Gmail heeft aangezet met een geregistreerd domein, moet u 24 tot 72 uur wachten voordat u een DKIM-record kunt maken.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmail.
  3. Klik op E-mail verifiëren.
  4. Selecteer in het menu Geselecteerd domein het domein waarvoor u DKIM wilt instellen.
  5. Klik op de knop Nieuwe record maken.
  6. Selecteer in het vak Nieuwe record maken de instellingen voor de DKIM-sleutel:
    Instelling Opties
    Bitlengte van de DKIM-sleutel

2048: Als 2048-bits sleutels worden ondersteund door uw domeinprovider, selecteert u deze optie. Lange sleutels zijn veiliger dan korte. Als u eerder een 1024-bits domeinsleutel heeft gebruikt, kunt u overschakelen naar een 2048-bits domeinsleutel als dit wordt ondersteund door uw domeinprovider. Bekijk meer informatie over domeinsleutels en limieten voor TXT-records.

1024: Als 2048-bits sleutels niet worden ondersteund door uw domeinhost, selecteert u deze optie.
    Selector prefix

De standaard selector prefix is google. We raden u aan de standaard te gebruiken.

Als uw domein al een DKIM-sleutel gebruikt met de prefix google, vult u een andere prefix in dit veld in. Bekijk meer informatie over DKIM-selectors.

7. Klik onderaan het vak Nieuwe record maken op Maken. Op de instellingenpagina wordt de tekst onder Waarde TXT-record gewijzigd in een nieuwe waarde en wordt het volgende bericht weergegeven: De DKIM-verificatie-instellingen zijn geüpdatet.
  8. Kopieer de DKIM-waarden uit het venster E-mail verifiëren. U voegt deze in de volgende stap toe bij uw domeinprovider:
      1. Naam DNS-host (naam TXT-record): Dit is de naam van de DKIM TXT-record die u toevoegt aan de DNS-records bij uw domeinprovider. Vul deze naam in het veld Host in.
      2. TXT-recordwaarde: Dit is de DKIM-sleutel. U voegt deze toe aan de DKIM TXT-record. Vul de sleutel in het veld voor de TXT-waarde in.

Log in bij de domeinprovider voor de volgende stap.

Stap 2: De naam en DKIM-sleutel van de TXT-record toevoegen aan uw domein

Log in bij uw domeinprovider en voeg de DKIM-gegevens toe die u in stap 1 heeft opgehaald.

Houd rekening met deze tips:

• Limieten voor TXT-records: Sommige domeinproviders beperken de lengte van TXT-records. Zie TXT-recordlimieten en DKIM-sleutels als dit voor uw provider geldt.
  • Het kan 48 uur duren voordat DKIM is gestart: Nadat u een DKIM-sleutel heeft toegevoegd, kan het 48 uur duren voordat de DKIM-verificatie werkt.
  • Meerdere domeinen: Als u DKIM instelt voor meer dan één domein, voert u de onderstaande stappen uit voor elk domein. U moet voor elk domein een unieke DKIM-sleutel ophalen in de Beheerdersconsole.
  • Subdomeinen: Als u DKIM moet instellen voor een subdomein, leest u Een DKIM-sleutel toevoegen voor een subdomein.

Als u hulp nodig heeft met de inloggegevens, instellingen of TXT-records van uw domein, neemt u contact op met uw domeinprovider. Als Google Domains bijvoorbeeld uw domeinprovider is, kunt u hier kijken voor hulp. Google biedt geen technische support voor domeinproviders van derden.

1. Log in bij de beheerdersconsole van uw domeinprovider.
  2. Zoek de pagina waar u de DNS-instellingen van uw domein kunt updaten.
  3. Voeg een TXT-record voor DKIM toe:
    • Vul in het eerste veld de Naam DNS-host (naam TXT-record) uit de Beheerdersconsole in.
    • Vul in het tweede veld de TXT-recordwaarde (DKIM-sleutel) uit de Beheerdersconsole in.
  4. Sla de wijzigingen op.

Ga terug naar de Beheerdersconsole voor de volgende stap.

Stap 3: Ondertekenen met DKIM aanzetten

Belangrijk: Op de paginaE-mail verifiëren in de Google Beheerdersconsole kan dit bericht nog 48 uur worden getoond: U moet de DNS-records van dit domein updaten. Als u de DKIM-sleutel juist heeft toegevoegd bij uw domeinprovider, kunt u dit bericht negeren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmail.
  3. Klik op E-mail verifiëren.
  4. Selecteer in het menu Geselecteerd domein het domein waarvoor u DKIM wilt aanzetten.
  5. Klik op de knop Verificatie starten.Nadat DKIM is ingesteld en correct werkt, verandert de status bovenaan de pagina in: E-mail verifiëren met DKIM.

DKIM uitzetten

We raden u af DKIM uit te zetten voor uw domein. Zonder DKIM kunnen hackers en andere kwaadwillende gebruikers uw domein nabootsen en berichten sturen die afkomstig lijken te zijn van uw organisatie of domein. Ook worden berichten uit uw domein vaker gemarkeerd als spam. Als u DKIM moet uitzetten, volgt u de stappen in DKIM uitzetten.

Stap 4: Controleren of DKIM-verificatie aanstaat

1. Stuur een e-mailbericht naar iemand die Gmail of Google Workspace gebruikt. (U kunt niet controleren of DKIM aanstaat door uzelf een testbericht te sturen.)
  2. Open het bericht in de inbox van de ontvanger en zoek de volledige berichtkop.

Opmerking: De stappen om berichtkoppen te bekijken, zijn anders voor verschillende e-mail-apps. Als u berichtkoppen wilt bekijken in Gmail, klikt u naast Beantwoorden op Meer and thenOrigineel tonen.

3. Zoek in de berichtkop naar Authentication-Results. Ontvangstservices gebruiken verschillende indelingen voor de koptekst van inkomende berichten. De DKIM-resultaten moeten echter iets als DKIM=pass of DKIM=OK bevatten.

Als de berichtkop geen regel over DKIM bevat, worden berichten die vanuit uw domein worden gestuurd niet ondertekend met DKIM: