Opties voor het toevoegen van gebruikers

Voordat mensen in uw organisatie uw Google Workspace-services kunnen gebruiken, moet u elke gebruiker een gebruikersaccount en een Google Workspace-licentie geven.

Met een account krijgt een gebruiker het volgende:

• Een naam en wachtwoord om mee in te loggen bij Google-services.
  • Een e-mailadres in een van uw domeinen (als u Gmail gebruikt).
  • Een profiel- of contactnaam, die u later eenvoudig kunt wijzigen.

Facturering en licenties

• Klanten met het flexibele model: Als u gebruikersaccounts toevoegt, wordt uw maandelijkse betaling automatisch verhoogd.
  • Klanten met het jaarmodel (voordat u begint): Als u betalingen uitvoert met het jaarmodel, moet u eerst een gebruikerslicentie kopen voor elk account dat u wilt toevoegen. Schaf indien nodig meer gebruikerslicenties aan.
  • Een gebruiker moet een licentie hebben om een Google-service te kunnen gebruiken. Een gebruiker moet bijvoorbeeld een licentie voor Google Workspace hebben voordat hij Gmail, Google Drive of een andere Google Workspace-tool kan gebruiken. Een gebruiker kan licenties hebben voor meerdere services. Google Workspace-licenties kunnen niet worden gedeeld door meerdere gebruikers, zelfs niet als ze niet alle tools gebruiken.

Meer informatie:

Accounts toevoegen voor nieuwe gebruikers

Eén gebruiker tegelijk toevoegen (eenvoudigst)

Geldt alleen voor mensen die nog geen gebruikersaccount hebben. Als u een adres wilt toevoegen voor mensen die al een account hebben, gaat u naar de opties hieronder

• Dit is de eenvoudigste manier om gebruikers toe te voegen als u een klein team heeft.
  • Hiermee worden conflicterende accounts geïdentificeerd. Dat gebeurt als een gebruikersnaam die u wilt maken, overeenkomt met een bestaand account.

Volg de stappen: Een nieuwe gebruiker toevoegen

Gebruikers met meerdere tegelijk toevoegen (grote organisaties)

Voordat u begint: Controleer of iemand die u wilt toevoegen al een Google-account heeft. Volg daarna de stappen om conflicterende accounts te voorkomen. Zie Over conflicterende accounts voor meer informatie.

Hier ziet u opties om duizenden gebruikers te kunnen toevoegen:

• Als uw organisatie een LDAP-directory gebruikt, zoals Microsoft Active Directory

Gebruik Google Cloud Directory Sync om gebruikersgegevens uit uw bestaande LDAP-directory te synchroniseren met uw Google-account (synchroniseert ook groepen, contacten en organisatie-eenheden).

• Als u programmeervaardigheden heeft en de meest flexibele optie wilt gebruiken

Gebruik de Admin SDK Directory API om een groot aantal gebruikers te maken.

• Als u zo snel mogelijk duizenden gebruikers wilt registreren

Voeg 50.000 gebruikers of meer tegelijk toe met een tool van derden (ervaring met gebruik van de opdrachtregel vereist)

• Als geen van de bovenstaande opties op u van toepassing is

Voeg maximaal 150.000 gebruikers tegelijk toe door hun namen te uploaden met een csv-bestand

Nadat u nieuwe gebruikers heeft toegevoegd

Opties voor bedrijven of scholen

E-mailadressen toevoegen voor bestaande gebruikers

U kunt deze adressen zonder extra kosten maken voor gebruikers die al een account hebben. U hoeft niet te betalen voor nieuwe accounts om deze adressen te maken.

Een gebruiker een ander adres geven

1. Maak een e-mailalias voor het bestaande account van de gebruiker.
  2. E-mails die naar dit adres worden gestuurd, komen in dezelfde inbox terecht als de andere e-mails van de gebruiker.

Volg alle stappen: Een bestaande gebruiker een ander adres geven (verkoop@)

Een groepsadres maken (mailinglijst)

1. Maak een groepsmailinglijst voor een afdeling of team.
  2. Voeg bestaande gebruikers toe aan de groep.
  3. E-mails die naar de groep worden gestuurd, worden bezorgd in de inbox van elk groepslid.

Volg alle stappen: Een mailinglijst maken (afdeling@)