Anpassa Gmail-namnformatet för användarna

Som administratör kan du styra hur e-postavsändarens namn visas för meddelandemottagare. Du kan välja mellan två alternativ för namnvisning:

• Förnamn Efternamn, till exempel Robert Svensson
  • Efternamn, Förnamn, till exempel Svensson, Robert

Du kan också låta användarna konfigurera ett visningsnamn som de väljer.

Obs! Inställningarna för namnformat gäller endast meddelanden som skickas med Gmail-mobil eller webbappar.

Så här ändrar du inställningarna för namnformat eller låter användarna ställa in sitt namnformat:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGmailföljt avAnvändarinställningar.
  3. Om du vill ange hur avsändarens namn ska visas för mottagare väljer du ett av alternativen under Namnformat:
    • Förnamn, Efternamn
    • Efternamn, Förnamn
  4. Om du vill tillämpa detta namnformat på alla användare på domänen avmarkerar du kryssrutan Tillåt användarna att anpassa den här inställningen.

5. (Valfritt) Om du vill låta användarna välja namnformat markerar du rutan Tillåt användarna att anpassa den här inställningen.

Användarna har inte de två alternativ för namnformat som anges i steg 3. De kan ange vilket namnformat som helst i fältet Namn genom att följa stegen i Ändra namnet på ditt Gmail-konto.

6. Klicka på Spara. Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer