De naamnotatie in Gmail aanpassen voor uw gebruikers

Als beheerder kunt u bepalen hoe de naam van e-mailafzenders wordt weergegeven voor ontvangers van berichten. U kunt kiezen uit 2 opties:

• Voornaam Achternaam, bijvoorbeeld Bob Smit
  • Achternaam, Voornaam, bijvoorbeeld Smit, Bob

U kunt uw gebruikers ook de weergavenaam laten kiezen.

Opmerking: Instellingen voor naamnotatie gelden alleen voor berichten die zijn verzonden met de mobiele of web-app van Gmail en de web-app van Contacten.

Ga als volgt te werk om de instellingen voor de naamnotatie te wijzigen of gebruikers toe te staan de naamnotatie in te stellen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenGebruikersinstellingen.
  3. Als u wilt instellen hoe de naam van de afzender wordt weergegeven voor ontvangers, selecteert u een van deze opties onder Naamnotatie:
    • Voornaam, Achternaam
    • Achternaam, Voornaam
  4. Als u wilt dat deze naamnotatie geldt voor alle gebruikers in het domein, haalt u het vinkje weg voor Gebruikers toestaan om deze instelling aan te passen.

5. (Optioneel) Als u wilt dat gebruikers de naamnotatie kunnen kiezen, vinkt u het vakje aan voor Gebruikers toestaan om deze instelling aan te passen.

Gebruikers zien niet de twee opties voor de naamnotatie die worden vermeld in stap 3. Ze kunnen elke naam invoeren in het veld Naam door de stappen te volgen in De naam in je Gmail-account wijzigen.

6. Klik op Opslaan. Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie